Η κρίση της...ΕΣΗΕΑ και το αβέβαιο μέλλον του Τύπου

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL», (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ.2), στις 23 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00’ π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:Κρίση στον Τύπο-Απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση είναι πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, κατά τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται το 1/3 των τακτικών μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου.
@Αύριο Δεύτερα είναι προγραμματισμένη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η εξ αναβολής συζήτηση της υπόθεσης της εφημερίδας «Sportime» και της εταιρείας «Maxiline». Κατηγορούμενος για την υπόθεση υπεξαίρεσης 24 εκατ. ευρώ ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.
@Αβέβαιο διαγράφεται το μέλλον για την πρωινή ζώνη. Η αισθητή μείωση της διαφημιστικής πίτας έχει ως αποτέλεσμα πολλοί TV σταρ της πρωινής ζώνης να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Αν και οι εν λόγω αστέρες φέρνουν υψηλές τηλεθεάσεις, ωστόσο δεν φέρνουν υψηλά έσοδα στα κανάλια, με αποτέλεσμα τα στελέχη των καναλιών να σκέφτονται τη διακοπή των πρωινών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών από τη νέα περίοδο.
@ΕΜΠΑΡΚΓΟ των φωτογράφων στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου για χρέη και ακάλυπτες επιταγές μπήκε από σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΦΕ..."Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών
χιλιάδων ευρώ – και μάλιστα προηγούμενων ετών- ενώ οι επιταγές που έχουν δώσει είναι κατά κανόνα ακάλυπτες και «σκάνε» καθημερινά. Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο".
@Σε διάλογο για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» προχωρούν οι εργαζόμενοι. Μετά και τη νέα τρισέλιδη επιστολή της εκδότριας Μ. Τεγοπούλου, στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης κατέληξαν σε έξι σημεία, επιτρέποντας τη λειτουργία του λογιστηρίου και αποδεχόμενοι την πρόταση για καταβολή ενός μισθού. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ζητούν από την εκδότρια να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις από το «κούρεμα» εν όψει της συζήτησης της αίτησης για υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 και έδωσαν εντολή στους νομικούς τους να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τους νομικούς της ιδιοκτησίας ώστε «αυτή η δέσμευση να εξασφαλισθεί και με νομικό τρόπο». Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη από την εκδότρια «να εξοφλήσει τους εργαζομένους της ένθεσης» και να «γνωστοποιήσει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…