Η κρίση στα ελληνικά media και το δημοσιογραφικό επάγγελμα

@ Με τον τίτλο «Ευρώπη: Η κρίση πετάει στο δρόμο τα μίντια», η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ευρώπη, οδηγώντας σε λουκέτα και σε απολύσεις υπαλλήλων.
Στην Ελλάδα, μία ιστορική εφημερίδα, η «Ελευθεροτυπία», βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και οι 800 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Μία καταστροφή, γράφει η εφημερίδα.
Σε ανταπόκριση της γαλλικής εφημερίδας από την Αθήνα με τίτλο «Ελλάδα: Χρεοκοπίες και απεργίες στην πρώτη γραμμή», γίνεται ειδική αναφορά στις δυσκολίες που συναντούν ο όμιλος ΔΟΛ, το κανάλι ALTER, η «Ελευθεροτυπία» και η «Απογευματινή"...
@Tον δρόμο για την κατάργηση των δημοτικών ΜΜΕ ως αυτόνομων εταιρειών ανοίγει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2011, με την οποία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι από το ενιαίο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 8 του άρθρου 1 προβλέπεται: «Αν μεταφέρονται αρμοδιότητες σε υπουργείο ή νπδδ, με την απόφαση της προηγουμένης παραγράφου, για την έκδοση της οποίας συμπράττει εν προκειμένω και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθορίζονται ή συνιστώνται οι οργανικές μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης ή Τμήματος, οι οποίες ασκούν τις αρμοδιότητες αυτές και μπορεί να ορίζονται οι οργανικές θέσεις προσωπικού με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οι οποίες μεταφέρονται, μαζί με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές, στην οργανική μονάδα που ασκεί εφεξής τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται». 'Παρόν'.
@Την επέκταση του συμβολαίου της για ακόμα δύο χρόνια με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπέγραψε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσαν φήμες που την ήθελαν να αλλάζει τηλεοπτική στέγη, ωστόσο προ ημερών συμφώνησε με το κανάλι του Φαλήρου και θα παραμείνει παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου.
@Ολοκαίνουργια επεισόδια των 3 δημοφιλών σειρών είχαμε χθες,Τρίτη 17/01,με τη μάχη Mega-Ant1 να λήγει...1-1.Ο 'Ερωτας & Τιμωρία' άγγιξε το εντυπωσιακό 32,5%.Ο Πειρασμός-3 επεισόδια πριν το φινάλε-σημείωσε το υψηλό 31%.Τα 'Κλεμμένα Ονειρα' σημείωσαν 32,3%.
@Κοινή Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ- ΠΟΣΠΕΡΤ- ΠΟΕΠΤΥΜ
Οι διοικήσεις της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ., απευθύνουμε εγκάρδιο, αγωνιστικό χαιρετισμό στο σύνολο των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας, για την καθολική συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία και τη δυναμική συμπόρευσή τους με τους άλλους εργαζόμενους, στη μαζική, δυναμική και ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια και στις διοικήσεις των Ενώσεων, για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο οργάνωσαν αυτόν τον αγώνα.
Ελπίζουμε κυβέρνηση, εργοδότες και τροϊκανοί να έλαβαν το μήνυμα της απεργίας μας και να το διαβάσουν σωστά. Από την πλευρά μας, να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια και συλλογικά αιτήματά μας.
Από την πλευρά τους, τους συνιστούμε, να πάψουν να είναι αγκυλωμένοι στη στείρα, απάνθρωπη, αντιδημοκρατική και μεσαιωνική αντεργατική πολιτική τους. Και να μαζέψουν τους «προθυμογράφους» που παραπληροφορούν, συκοφαντώντας το απεργιακό κίνημα των δημοσιογράφων και όλων των άλλων εργαζομένων. (Οι τελευταίοι, να είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα υποχρεωθούν να μας κοιτάξουν κατάματα και τότε η οργή μας θα τους κάνει να αποκαλύψουν και να εγκαταλείψουν τον προβοκατόρικο ρόλο τους, αν θέλουν να παραμείνουν στο δημοσιογραφικό επάγγελμα.)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…