Η διαφημιστική δαπάνη στο Mega και τα περιφερειακά κανάλια στη Nova

@*Παρά την πτώση σε σχέση με το 2010 (-2,89%),οι 3 τελευταίοι μήνες του 2011 εξελίχθηκαν καλύτερα για τα κανάλια. Το Mega παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά ο μεγάλος κερδισμένος, αφού απορρόφησε το μεγαλύτερο μερίδιο και συγκεκριμένα το 31,51% (+1,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010) από τη διαφημιστική δαπάνη της τηλεόρασης. Στη δεύτερη θέση ο Αnt1 με 28,58% (+2,7 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στην τρίτη θέση πέρασε καθαρά...ο Alpha με 17,03% (+1,6 ποσοστιαίες μονάδες). Ακολουθούν κατά σειρά το Star με 14,85% (+1,1 π.μ.), το Alter με 5,82% (-4,2 π.μ.), η ΝΕΤ με 1,53% (-2,2 π.μ.), η ΕΤ1 με 0,41% (-0,5 π.μ.), το TV Μακεδονία με 0,23% και η ΕΤ3 με 0,05%.
@Σε μπούμεραγκ εξελίσσεται η προσπάθεια της ιδιοκτησίας της Best End να εκδώσει απεργοσπαστικό φύλλο του τηλεοπτικού περιοδικού TIVO, ενώ συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της εταιρείας για την καταβολή δεδουλευμένων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ιδιοκτησία της εταιρείας, παρά τις υποκριτικές όπως αποδεικνύεται διαβεβαιώσεις ότι δεν προτίθεται να αναλάβει απεργοσπαστική πρωτοβουλία, τύπωσε και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει περιοδικό με πανομοιότυπο περιεχόμενο, ελαφρώς παραλλαγμένο λογότυπο (αντί TIVO news, TIVI weekly) και υπό άλλη εταιρική ομπρέλα, ιδιοκτησίας και πάλι Κ. Γιαννίκου.
@Με ψήφους 5 υπέρ της 48ωρης απεργίας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και στα ΜΜΕ στις 17 και 18/1/2012 ή (εναλλακτικά) στις 18 και 19 /1/2012 και 5 κατά ή “λευκό” (με διάφορα επιχειρήματα), το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν κατάφερε σήμερα να οδηγηθεί σε απόφαση. Επί 10 παρόντων -απουσίαζε απολύτως δικαιολογημένα (ήταν εκ μέρους του Δ.Σ. στην συνέλευση της “Ελευθεροτυπίας”, ο Σταμάτης Νικολόπουλος- οι 5 ψήφισαν την 48ωρη απεργία (Τρίμης, Αγγέλης, Ράμμος, Νταουντάκη και Φιλιππάκης) και οι υπόλοποι ψήφισαν εναντίον της συγκεκριμένης απεργίας ή “λευκό” (Τσαλαπάτης, Γκίκα, Κανέλλης, Κυρίτσης, Αντωνιάδου). Σήμερα, Πέμπτη, 12/1/12, στις 14.30, συνεδριάζει το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ και την Παρασκευή αναμένεται να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανεξετάζοντας το ζήτημα της γενικής απεργίας.
@Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΔΣ στο Mega. Θυμίζουμε ότι το μεγάλο κανάλι έχει προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων του για τις 20 του μήνα. Κρίσιμες θα είναι οι αποφάσεις για το μέλλον του καναλιού.
@Από την επόμενη βδομάδα το Kontra Channel θα εκπέμπει το πρόγραμμα του και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Nova σύμφωνα με τα επίσημα account του καναλιού στο twitter και το facebook.Συγκεκριμένα μέσα από τα δύο αυτά social network έχουν αναρτήσει το εξής κείμενο:
Από την επόμενη εβδομάδα, το Kontra Channel θα ανέβει και στην ψηφιακή πλατφόρμα της Nova για πεντακάθαρη εικόνα σε όλους τους συνδρομητές της! Να θυμίσουμε ότι το κανάλι εκπέμπει από τον Υμηττό 54 UHF, την Πάρνηθα 35 UHF, την Αίγινα 65 UHF, από το Conn-X TV και επίσης ψηφιακά στην συχνότητα 65 UHF μέσω της Digea.
@Εξαιρετικά άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση μεγάλου ραδιοφωνικού ομίλου της Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων θεσσαλονίκης και Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (ΕΠΗΕΘ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την εργοδοσία του ομίλου Τουρώνη Β. (Star FM 97.1, Heart FM 93.1, Άρης FM 92.8 και Star FM Χαλκιδικής 88.2) «που μας παραπέμπει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα», καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι έως και 18 μήνες δεδουλευμένων, συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων αδείας 2010 και 2011 και δώρου Χριστουγέννων 2011.
@Την αλλαγή λειτουργίας της διαφημιστικής αγοράς ζητάει ο o πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος, με δηλώσεις του στο «Business Toda» , με αφορμή την αδυναμία του ομίλου Ashley να καταβάλει τις οφειλές του προς τα Μέσα. «Το πρόβλημα ρευστότητας της Ashley & Holmes είναι άλλο ένα πλήγμα στην αγορά των ΜΜΕ, μετά από αυτά της Leo Burnett, Mass, Upset κλπ» αναφέρει ο Π. Κυριακόπουλος. «Ο μέχρι σήμερα τρόπος λειτουργίας της αγοράς ήταν προβληματικός και αδιαφανής και τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πρακτικής» συνεχίζει σημειώνοντας πως «η κρίση απλώς επιτάχυνε τις εξελίξει και πως πρέπει «α υπάρξει ουσιαστική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της αγοράς».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…