Το ραδιόφωνο ποτέ δεν χάνεται, οι διαφημίσεις μειώνονται όμως...

@Το ραδιόφωνο είχε, έχει και θα έχει έναν πρωταρχικό στόχο: αυτόν της άμεσης επικοινωνίας με τον ακροατή. Ίσως γι αυτό, είτε αφορά την ενημέρωση, το μήνυμα, την παρέα ή τη διασκέδαση, βρίσκεται, ακόμα και σε αυτή την εποχή των μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών, να ακολουθεί τις εξελίξεις, να εισβάλλει δυναμικά στο Διαδίκτυο, να αλλάζει μορφή, να βρίσκει τρόπους, όχι απλά για να επιβιώσει ως ένα παλιό μέσο σε έναν «καινούργιο» κόσμο, αλλά αντίθετα για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα των ακροατών. Τη ίδια στιγμή οι αλλαγές δεν έχουν μονάχα θετικό πρόσημο: οι ζωντανές εκπομπές αντικαθίστανται από playlist, η επικοινωνία από άψυχα sms, ενώ σπάνια πια υπάρχει περιθώριο για εκπομπές που εξάπτουν τη φαντασία ή, πολύ περισσότερο, για τη δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων μέσα από το ίδιο το μέσο. Κι όμως, το ραδιόφωνο ήταν πάντα επαναστάτης. Πομπός και δέκτης, ήχος και σιωπή, με τη μουσική σε ρόλο καταλύτη. Σήμερα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ο ακροατής αναζητούν το νέο τους ρόλο. e-tetradio...
@Το 2011 η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση περιορίστηκε αισθητά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Media Services. Έτσι, «έκλεισε» στο -2,8% έναντι πτώσης 18,4% που είχε η δαπάνη στο μέσο αυτό την περίοδο 2009-2010. Το 2011 η τηλεόραση απορρόφησε τεκμαρτή διαφήμιση ύψους 566.303.741 ευρώ έναντι 583.161.818 ευρώ το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική πτώση της διαφημιστικής δαπάνης το 2011 σε όλα τα μέσα ήταν 15,5% και η τηλεόραση ήταν το μέσο με τις μικρότερες απώλειες.
@Iδιαίτερη υψηλή ήταν η τηλεθέαση της νέας ελληνικής, καθημερινής σειράς του Mega, «Βασιλιάδες», η οποία έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.
Το πρώτο, μεγαλύτερης διάρκειας επεισόδιο που μεταδόθηκε εκείνη την ημέρα σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 39,9%, ενώ στο κοινό 15-44 το ποσοστό ανήλθε σε 44,4%. Στα επιμέρους κοινά τα ποσοστά ήταν εξίσου υψηλά: στους άνδρες 15-24 η σειρά σημείωσε μερίδιο 38,2%, στις γυναίκες 15-24, 51,3%, ενώ στους άνδρες 25-44 και στις γυναίκες 25-44...
@Περίπου στα 14 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται συνολικά η χασούρα σε ANT1 και Mega από τις διαφημιστικές που βάρεσαν κανόνι το 2011 και οι οποίες επιμερίζονται σε μια 7άρα εκ. για κάθε κανάλι. Φυσικά οι μεγαλύτερες ζημιές προέρχονται από την Ashley και δευτερευόντως από τη Leo Burnett.
@Την επόμενη βδομάδα θα κληθούν οι εκπρόσωποι του Alter ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, για να ενημερώσουν για την κατάσταση του σταθμού. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως «αν το κανάλι ήταν εκουσίως κλειστό με πρόθεση των ιδιοκτητών του, τότε θα μπορούσε να ανακληθεί η άδεια του σταθμού».
@Τη συνέχεια στη νόμιμη λειτουργία των καναλιών εθνικής εμβέλειας, μέχρι την έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής, αποφάσισε η Γ.Γ. Ενημέρωσης - Επικοινωνίας. Αυτό ορίζει το άρθρο 8 του πολυνομοσχεδίου για τα επείγοντα θέματα της Γ.Γ. Ενημέρωσης–Επικοινωνίας, θέτοντας ως όρο τη συμμετοχή των σταθμών στην διαγωνιστική διαδικασία που θα διενεργηθεί στο μέλλον. Στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται το... επόμενο εξάμηνο: η ολοκλήρωση των νομοθετικών διατάξεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ενώ έως τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν εκδοθεί σταδιακά από το ΕΣΡ οι προκηρύξεις για τη χορήγηση αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 σύμφωνα με την απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Τηλεπικοινωνιών ITU που θέτει την ημερομηνία αυτή ως καταλυτική για την παύση της διασυνοριακής προστασίας των αναλογικών συχνοτήτων.
@Αποχώρησε από το Βήμα FM ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, αφού χθες το ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη μεταβίβαση του μεριδίου κατείχε η εταιρεία του στο ραδιοφωνικό σταθμό. Με την κίνηση αυτή ο ραδιοσταθμός περνά πλέον, εξ ολοκλήρου στην κατοχή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
@Είκοσι άτομα συνελήφθησαν χθες στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στο Μαρούσι, γιατί είχαν καταλάβει το στούντιο και μετέδιδαν μηνύματα συμπαράστασης στους κρατούμενους για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Προηγουμένως οι νεαροί είχαν διακόψει την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και είχαν πάρει τα μικρόφωνα για να διαβάσουν αποσπάσματα από κείμενα και προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα. Μόλις έγινε γνωστή η κατάληψη έσπευσαν στον σταθμό δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες δεν επενέβησαν την ώρα της μετάδοσης των μηνυμάτων.
@Με την ετήσια διαφημιστική δαπάνη του 2011 να διαμορφώνεται στα 566 εκατ. ευρώ στην τηλεόραση και με ένα νέο τοπίο να τελεί υπό διαμόρφωση, αρχίζουν το 2012, οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Media Services, η ουσιαστικά τρίμηνη απουσία του Alter από την τηλεοπτική αγορά διαμόρφωσε διαφορετικές σε σχέση με την περσινή σεζόν ισορροπίες. Νέοι παίκτες αναδύονται στο προσκήνιο, ενώ παράλληλα άλλοι δέχονται ισχυρές πιέσεις, μεταξύ αυτών και τα κρατικά κανάλια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…