Πρεμιέρες με απεργίες και χωρίς μέλλον τα meida

@Πρεμιέρα για το 1ο κινηματογραφικό κανάλι ΟΤΕ σινεμά, αφιερωμένο αποκλειστικά στον κλασικό και το νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 στις οθόνες των σινεφίλ συνδρομητών της "ΟΤΕ ΤV μέσω δορυφόρου και Conn-x"...Το ΟΤΕ σινεμά, ένα κανάλι αφιερωμένο αποκλειστικά στις ελληνικές ταινίες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν από σήμερα οι λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου μόνο στην ΟΤΕ TV. Η ΟΤΕ TV φέρνει τη νέα χρονιά αποκλειστικά ένα
κανάλι γεμάτο με τα μεγαλύτερα αστέρια και αξέχαστες ταινίες του ελληνικού σινεμά. Ελληνικές ταινίες, κλασικές και σύγχρονες, του χθες και του σήμερα. Ταινίες γεμάτες αγαπημένα πρόσωπα και οικείες καταστάσεις, που αποτελούν κλασικές αξίες της ελληνικής οικογενειακής ψυχαγωγίας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς διακοπή.
@Εκτενές ρεπορτάζ της Λιμπεριασιόν για την κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ. Με τον τίτλο «Ευρώπη: Η κρίση πετάει στο δρόμο τα media», η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ευρώπη, οδηγώντας σε λουκέτα και σε απολύσεις υπαλλήλων. Στην Ελλάδα, μία ιστορική εφημερίδα, η «Ελευθεροτυπία», βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και οι 800 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Μία καταστροφή, γράφει η εφημερίδα.
@Δεν έχουν νόημα «οι κινητοποιήσεις χωρίς πρόγραμμα στην ΕΡΤ» υποστηρίζει μερίδα δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από τη στιγμή που οι απεργίες των προηγούμενων εβδομάδων είχαν, όπως σημειώνουν σε κείμενο τους, ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση μεγάλου μέρους των αιτημάτων τους. Ζητουμενο τους αυτή τη στιγμή είναι- λένε- ένας επικοιδομητικός διάλογος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά με την ΕΡΤ να εκπέμπει κανονικά τα προγράμματά της.
@Όπως αναμενόταν μετά την προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας από την ΕΣΗΕΑ ο ΔΟΛ επιστρέφει την παρακράτηση του 20% στους μισθούς που έγινε τον περασμένο μήνα και το μέτρο θα επιβληθεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας που έχει προτείνει στους εργαζομένους. Όπως όμως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Προσωπικού του ΔΟΛ τους επόμενους μήνες δεν θα γίνονται πληρωμές κάθε 15 μέρες όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά θα πληρώνονται μια φορά στο τέλος του μήνα.
@Με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου, η ΠΟΣΠΕΡΤ για να υπερασπιστεί το ανταποδοτικό τέλος. Ήδη η ομοσπονδία έχει στείλει εξώδικο προς τον πρωθυπουργό για το σχέδιο της κυβέρνησης, διαμοιρασμού των εσόδων του συγκεκριμένου πόρου. Η κυβέρνηση θέλει να πάρει προμέρισμα 5 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2011, τα οποία τόσο λοιδορούσε το προηγούμενο διάστημα την ίδια ώρα που η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προϋπολογίζει έσοδα από το…ανταποδοτικό ύψους 30 εκατ. ευρώ. Δηλαδή πληρώνεις για να βλέπεις τηλεόραση και να ακούς ραδιόφωνο και μια άσχετη αρχή εισπράττει χρήματα για να αντιμετωπίσει ζητήματα ενέργειας.
@Την απόφαση να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στις 17 και 18 Ιανουαρίου έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Με τέσσερις χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…