Επιλεκτική χρεοκοπία με τη βούλα και πανηγύρι κερδοσκόπων στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΤΟ ατέρμονο κούρεμα της οικονομίας και φυσικά το πιστωτικό γεγονός με την ενεργοποίηση των CDS που θυμίζει ότι η Ελλάδα...δεν σώθηκε, καταγράφεται στον Κυριακάτικο Τύπο σύμφωνα με το www.greekmme.gr που αναλύει όλη την επικαιρότητα. Πιο αναλυτικά η 'Κυριακάτικη Δημοκρατία' τιτλοφορεί το κύριο άρθρο ότι "Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από την Παρασκευή με πυροδότηση των 3,2 δις από τα CDS που έκανε ότι δεν γνώριζε ο Γιώργος-Η ζωή μετά το PSI- Επιπλέον 3 δις ευρώ μέτρα τον Ιούνιο που θα πλήξουν τους πάντες απαιτεί το ΔΝΤ-Η ανεργία έτοιμη για άλμα στο 30% και αναζητείται επειγόντως λύση για τον γρίφο της ανάπτυξης". Με τίτλο: "Τους "καπελώνουν" με ξένους υπουργούς!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία κάνει λόγο για "απόβαση Ευρωπαίων επιτρόπων υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με αυστηρές εντολές έρχονται στην Αθήνα και πιάνουν δουλειά άμεσα ελεγκτές από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και Σουηδία". Παράλληλα η Realnews αποκαλύπτει "τι προβλέπει το σχέδιο της task force και ποιοι αναλαμβάνουν τη δημόσια διοίκηση, τους δήμους, την υγεία, τη φοροδιαφυγή και το Κτηματολόγιο". Αλλωστε, όπως λέει η "διάγνωση" των Βρυξελλών: "Το ελληνικό κράτος χρειάζεται εγχείρηση και όχι λίφτινγκ". Η Realnews δημοσιεύει και τα "8+1 μυστικά που κρύβει η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους" Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Οπως στην Ισλανδία..." αναφέρεται στο παράδειγμα που δίνει η Ισλανδία, όπου δικάζεται ο πρώην πρωθυπουργός που δεν απέτρεψε την κρίση του 2008.
@TO 'BΗΜΑ της Κυριακής' επιβεβαιώνει ότι "Αποκλειστική συνέντευξη Σόιμπλε- Δκαιωμά σας οι εκλογές αλλά υποχρέωσή σας η τήρηση της συμφωνίας, είναι βλακεία να πιστεύετε ότι θέλουμε την Ελλάδα υπό κατοχή, Ναι σε σχέδιο Μάρσαλ αλλά πρώτα πάρτε τα κονδύλια, ότι σας προτείνουμε δεν είναι ούτε τα μισά που κάναμε εμείς". Το 'ΕΘΝΟΣ της Κυριακής' υπογράφει ότι "Τι θέλει η Ευρώπη και τι συζητούν στο παρασκήνιο Παπαδήμος και κόμματα-Τα διλήμματα των εκλογών και η επόμενη ημέρα- Μήνυμα Βρυξελλών ότι καλό θα ήταν να αποφύγετε τις εκλογές αλλά θα αν θέλετε μπορεί ο Παπαδήμος να είναι ο συνομιλητής μας" οπότε ξεκάθαρα τον θέλουν για Πρωθυπουργό..
@Η 'Καθημερινή ' προειδοποιεί ότι "Σε αγώνα δρόμου από το PSI μέχρι τις κάλπες-Οι Βρυξέλλες φοβούνται εφησυχασμό και οι πέντε υποχρεώσεις της Αθήνας". Ο 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' προσθέτει με νόημα ότι "Πλούτισαν ότι ήξεραν και πόνταραν στην πτώχευση-Θησαυρός 5 δις ευρώ στις τσέπες των κερδοσκόπων-Τι έλεγε το 2010 ο Παπακωνσταντίνου που τώρα κρύβεται- Με την λήξη του κουρέματος ήρθε το πιστωτικό γεγονός που ενεργοποίησε τα ασφάλιστρα κινδύνου και έστειλε στο ταμείο τους ξένους και εγχώριους τζογαδόρους- Από τον Απρίλιο του 2010 ως τον Μάρτιο του 2012 πολλαπλασίασαν 42 φορές τα λεφτά που στοιχημάτισαν στην ελληνική χρεοκοπία".
@ΤΟ 'ΠΡΩΤΟ Θέμα' καταγγέλλει ότι "Έτσι σπαταλούν τα κόμματα τα δάνεια των τραπεζών-Δύο e-mail για όργια στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ-Σκληρές καταγγελίες από τους απλήρωτους στην Ιπποκράτους- Έχει πριβέ γυμναστήριο με 2 σάουνες, μια φίλη τς μαργαρίτας με 8.000 ευρώ και χαι τέκ ποδήλατα με 14.000 ευρώ". Δοξάστε τους....Το 'ΠΑΡΟΝ της κυριακής' συμπληρώνει με καυτό θέμα ότι "Ενώ μόλις 46,7 δις Ευρώ και όχι 105,4 δις Ευρώ κερδίσαμε από το κούρεμα φτάνει...Το Μισό Τρις το Ελληνικό χρέος- Υπό κατάρρευση η ελληνική οικονομία, τεράστια απόκλιση στο ταμειακό έλλειμμα, εφιάλτης τα μέτρα του Ιουνίου, θα πληρωθούν τα CDS και ποιοι θα αρπάξουν τα 3,25 δις δολλάρια..."
@Το 'ΑΡΘΡΟ' που βρίσκεται ακόμα στον κόσμο του γράφει ότι "Την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών φέρει η επιτυχής κατάληξη του PSI-Σφραγίδα Βενιζέλου- Πολιτικά ώριμος πλέον ο εν αναμονή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ" που δεν μπορεί θα είναι πολύ χειρότερος από τον Γιώργο...Η 'ΒΡΑΔΥΝΗ' καταλήγει ότι "Εξασφαλίστε το εφάπαξ και μάθετε τι θα δώσει το κάθε ταμείο και που θα φτάσει μετά τα νέα μέτρα". Ο ΄Ριζοσπάστης' τέλος ολοκληρώνει ότι "Οργάνωση λαικής αντεπίθεσης, το κούρεμα σκοτώνει τον λαό και θρέφει τελικά το κεφάλαιο".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…