Κόντρες αρβύλα και μέτοχοι σε κρίση με κόντρες στην Ε.Ε.Τ.Τ.

@Η κόντρα του ΚΚΕ με τους συντελεστές του "Ράδιο Αρβύλα" συνεχίζεται. Μετά όσα είπαν και οι δύο πλευρές για το κίνημα της πατάτας, το ΚΚΕ μέσω του "Ριζοσπάστη" επανήλθε δριμύτερο με ένα άρθρο υπό το τίτλο «Ράδιο... σαπίλα». Ποιος είπε ότι στο ΚΚΕ δεν έχουν χιούμορ; Έχουν και παραέχουν. * Αν ήταν δυνατόν να αφήσουν ασχολίαστη τη συζήτηση της Ελένης Μενεγάκη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου οι "Ράδιο Αρβύλα". Ο Αντώνης Κανάκης μάλιστα από ολόκληρη τη συνέντευξη σχολίασε το σημείο εκείνο που η ωραία Ελένη έριξε τις μπηχτές της για την ανδροπαρέα Κανάκη, Αρναούτογλου, Λάτσιου, αφήνοντας υπονοούμενα ότι οι δύο πρώτοι παρασύρουν τον πρώην σύζυγό της. Άλλο που δεν ήθελε ο Κανάκης και της απάντησε: "Ας τον κρατούσες!" Πληρωμένη απάντηση στην παρουσιάστρια του Alpha.
@Με το χαμηλότερο κατά τη νομοθεσία πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού , η εταιρεία «Νέο Θέμα ΑΕ». Ο λόγος είναι πως είχε συμφωνήσει με τον Πήγασο για το διοικητικό έλεγχο της «Αναπτυξιακής ΜΜΕ» που κατέχει το θέμα, μέσω της επαναγοράς του 70% των μετοχών της από τον Πήγασο, στις 28 Μαΐου 2010, δηλαδή δύο μήνες πριν η Επιτροπή Ανταγωνισμού εγκρίνει στις 27 Ιουλίου 2010, τη σχετική μεταβίβαση. Η Επιτροπή επέβαλε το μικρότερο πρόστιμο όμως διότι η εταιρεία «Νέο Θέμα» έδειξε πνεύμα συνεργασίας…'Typologies'...
@Μήνυμα Κοπελούζου και Ρέστη προς τους υπόλοιπους μετόχους του Mega. Οι δύο επιχειρηματίες, δεσμεύονται εγγράφως να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως και 10 εκατ. ευρώ, στο ποσοστό που τους αναλογεί, αλλά και ταυτόχρονα να αγοράσουν κι όσες μετοχές περισσέψουν. Ο Β. Ρέστης διαθέτει το 5.26% του καναλιού και ο Δ. Κοπελούζος, επίσημα το 2,93% και εμφανίζονται διατεθειμένοι στην περίπτωση που οι υπόλοιποι μέτοχοι , ΔΟΛ και Πήγασος δεν μπορούν να καλύψουν το δικό τους μερίδιο, να αναλάβουν δράση, Θυμίζουμε πως από την πλευρά τους, ΔΟΛ και Πήγασος έχουν δεσμευτεί πως θα καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που τους αντιστοιχεί και θα διατηρήσουν το ποσοστό αυτό για 6 μήνες, δηλαδή ως τις αρχές του 2013. 'Paron'..
@Σκληρή απάντηση προς την «Καθημερινή» έστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωνίδας Κανέλλος για το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη με τίτλο «Εκατό μέρες οδοιπορικά!». «Tο εν λόγω δημοσίευμα, γραμμένο σε ανοίκειο ύφος, που δεν συνάδει με την παραδοσιακή ευπρέπεια της εφημερίδας σας, διαδίδει στο αναγνωστικό κοινό ανακριβή, απαξιωτικά και δυσφημιστικά σχόλια για την EETT», αναφέρεται και καλείται η εφημερίδα να αποκαταστήσει την αλήθεια δημοσιεύοντας τη σχετική επιστολή.
Ο αρθρογράφος είχε εγκαλέσει τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ για τα ταξίδια του. Από την πλευρά του, ο Λ. Κανέλλος απαντά πως ο νέος τηλεπικοινωνιακός νόμος αναγνωρίζει την αποζημίωση του προέδρου και του αντιπροέδρου για υπηρεσιακές ανάγκες, όπως οι υποθέσεις παράνομων κεραιών ή ραδιοσταθμών..
@Νέες διαστάσεις στα σχέδια κυβέρνησης - «τρόικας» για αδειοδότηση κατόπιν εορτής δίνει η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πρώτα να προχωρήσει στην ψηφιακή μετάβαση όλων των σταθμών και μετά το καλοκαίρι του 2013 στην αδειοδότηση, όμως η νέα απόφαση του 560/2012 χτυπάει ξανά το καμπανάκι, επαναλαμβάνοντας πως είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις που επιτρέπουν την επ' αόριστον λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια. Το ΣτΕ με την απόφασή του επί της προσφυγής του Channel 9 (τότε Polis TV) για πρόστιμο 300.000 ευρώ, με την οποία ακυρώθηκε το πρόστιμο, επαναλαμβάνει πως «όπως έχει κριθεί με την απόφαση 3578/2010 της Ολομέλειας του ΣτΕ, υπό τις εκτεθείσες συνθήκες η επ' αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως αντίκειται προς το Σύνταγμα»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…