Η Αλήθεια της tv στην 4Ε και οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

@Τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης 4Ε επισκέφτηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Σε εγκάρδιο κλίμα συζήτησε με τον αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Ζησόπουλο, στον οποίο παραχώρησε μάλιστα αποκλειστική συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί απόψε στις 21.20. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην καθημερινή ελληνική πραγματικότητα, την οικονομική κρίση, τους «αγανακτισμένους» και τους απογοητευμένους που ζητούν τη βοήθεια της εκκλησίας, όπως επίσης και στον ρόλο που μπορεί να παίξει η εκκλησία στην ανακούφιση του κόσμου.
Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες τα μέλη της ότι έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να παράσχουν την εργασία τους σε άλλον εργοδότη (τηλεοπτικό σταθμό). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο εξής καλούμε τα μέλη μας που εργάζονται στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, όταν τους ζητείται να κάνουν ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις, να αποστείλουν οπτικοακουστικό υλικό (ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα) σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό ή να αντιγράψουν κασέτες για άλλο τηλεοπτικό σταθμό, να αρνούνται».
* Πρόσω ολοταχώς για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στα περιφερειακά μέσα. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δημοσιογραφικών ενώσεων και εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.) και του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το έτος 2012 με αναδρομική ισχύ και με όρους που θα εξεταστούν σε νεότερες συναντήσεις.
@Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα: Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ’ αριθμ. 1040 συνεδρίασή του ενέκρινε την ανάθεση σε εταιρεία, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, της μεταφοράς και εκπομπής τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων παγκοσμίως. Επελέγη η εταιρεία με την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά για την ΕΡΤ.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε τακτική Γενική Συνέλευση, στις 14 Μαΐου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11π.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ένωσης (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρήσης 2011, έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη.
Έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2012.
@«Εκλογές 2012 στη ΝΕΤ των μεγάλων γεγονότων»! Με αυτό το σλόγκαν η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Από τις 06.00 το πρωί της 6ης Μαΐου, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες θα καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και όλη την περιφέρεια την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν τρεις δορυφόροι, 15 μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία ανά την Eπικράτεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς, έγκαιρα και έγκυρα τους τηλεθεατές...
@«Μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας συνεκτιμώνται η πληρότητα και η ποιότητα του προγράμματος και η εμπειρία και παράδοση των μετόχων της εταιρείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως επίσης και η ιδιότητα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης» ( άρθρο 4 του νόμου 1866/89) Με μια μόνο πρόταση η ιδιωτική τηλεόραση παραδίδεται στους εκδότες Είναι Καλοκαίρι του 1989 και η Ελλάδα ζει τις δικές τις αλλαγές με την είσοδο της «μή κρατικής τηλεόρασης» , όπως ονομαζόταν τότε, στη ζωή των ελλήνων. Το Mega των κυρίων, Χ. Λαμπράκη, Β. Βαρδινογιάννη , Γ. Μπόμπολα, Κ. Τεγόπουλου, Α. Αλαφούζου, που έμελλε να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία της ΕΡΤ, ξεκινάει το Νοέμβριο και δύο μήνες μετά , το Ιανουάριο του 1990 Antenna TV, με έντονα δεξιό προφίλ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του κ. Μίνωα Κυριακού, με τον αποθανόντα εκδότη του Ελεύθερου Τύπου Άρη Βουδούρη, του Γιάννη Πουρναρα εκδότη του περιοδικού Τηλεράματος του εκδότη της αριστερόστροφης “Πρώτης “, κ. Χ. Καλογρίτσα .και των ορισμένων εφοπλιστών .Από τότε, με εξαίρεση το 1993 ως και σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν χωρίς άδειες.
@Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για δημοσιογράφους, επαγγελματίες και μη, όπως και για κάθε ενδιαφερόμενο είναι ελεύθερα διαθέσιμο από τη Δευτέρα: Το «Εγχειρίδιο της δημοσιογραφίας βάσει δεδομένων», όπως θα αποδίδαμε το data journalism, ετοιμάστηκε συλλογικά από ανθρώπους του χώρου και περιγράφει ένα νέο και μάλλον άγνωστο στην Ελλάδα πεδίο.Όπως γράφει στην εισαγωγή του, φιλοδοξεί να είναι το πρώτο βήμα για όποιον δημοσιογράφο θέλει να στραφεί στο data journalism ή όποιον να αποκτήσει μία εξοικείωση με το θέμα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…