Σύριζα...τα media και αυξήσεις κεφαλαίων

@Προχωράει στην αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου ο ΔΟΛ. Το ποσόν της αύξησης θα ανέλθει σε 7.003.125 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση και διάθεση 23.343.750 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Γενική Συνέλευση, με αναλογία 9 νέες μετοχές προς 4 παλαιές. Μετά την αύξηση και σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 10.115.625 ευρώ, διαιρούμενο σε 33.718.750 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 0,30 ευρώ. Το επόμενο βήμα για τον Σταύρο Ψυχάρη είναι η δημόσια πρόταση εξαγοράς των μετοχών του ΔΟΛ που τίθενται σε διαπραγμάτευση εντός ΧΑ, εξαγοράζοντας συνεπώς και το μερίδιο του Β. Ρέστη, στην περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξουν ανατροπές. Πάντως, όλο αυτό το διάστημα ο Στ. Ψυχάρης αγοράζει μετοχές από το ΧΑ, με περίπου 1,39 ευρώ ανά μετοχή. Όπως και να έχει, ένας νέος ΔΟΛ θα προκύψει αυτό το καλοκαίρι.
@Βαθιά ανάσα για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην εκλογική διαδικασία.
Τα χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση, που ανέρχονται σε 14.100.000 ευρώ (από 4.000.000 ευρώ που έπαιρνε ως τώρα), θα καλύψουν τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στην «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, αλλά είναι φανερό πως και τα δύο πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν σε διαφορετική βάση, ουσιαστικά να ανοιχθούν. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες άλλες κινήσεις στον χώρο του Τύπου. Στο μεταξύ, μέσα σε δέκα ημέρες θα πρέπει οι τηλεοπτικοί σταθμοί να καταθέσουν στο ΕΣΡ τις απόψεις τους για την καταγγελτική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία επεσήμανε τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης έστειλε την επιστολή στους σταθμούς ζητώντας τις απόψεις τους, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το ΕΣΡ θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία ελέγχου της πολιτικής πολυφωνίας. 'ΠΑΡΟΝ'.
@Ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της κατάργησης της πρωινής ζώνης για τον ΑΝΤ1! Μια από τις σκέψεις για τη νέα σεζόν, με στόχο τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας είναι οι περικοπές στην πρωινή ζώνη, εξετάζοντας και τα τρία ενδεχόμενα. Της περικοπής της ψυχαγωγικής ενότητας που παρουσίαζε ο Χ. Φερεντίνος με μικρές ωφέλειες στα οικονομικά του σταθμού, στη διατήρηση της ζώνης ως έχει από το πρωί ως το μεσημέρι, αλλά και την κατάργηση της, αν εκτιμηθεί πως οι περικοπές να είναι βαθιές. Το επόμενο διάστημα στον ΑΝΤ1 θα υπάρξουν και νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, ενώ οι καρατομήσεις θα συνεχιστούν και στο ραδιόφωνο, στο εναπομείναν προσωπικό του σταθμού. Ο ΑΝΤ1 θα στηριχθεί και την επόμενη σεζόν στην ψυχαγωγία δίνοντας βάρος στη βραδινή θεαματικότητα με τους Ράδιο Αρβύλα και Θέμο Αναστασίαδη, ενώ δεν είναι σαφές πως θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Π. Κώστοπουλο. Επίσης είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί ένα ακόμη σίριαλ, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εσόδων. Typologies.
@Ο Αντώνης Σρόιτερ,σε πρόσφατη συνεντευξή του ,μίλησε για το αν δυσκολεύτηκε να μεταφέρει κάποια είδηση στον Ελληνικό λαό.
"Αυτό που νομίζω ότι έπρεπε να έχεις μια τεράστια ικανότητα για να το περάσεις ήταν να κάνεις τους Ελληνες να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης,το που ακριβώς έχουμε φτάσει." Και συνέχισε ,λέγοντας "Τα ΜΜΕ έκαναν το λάθος να παρουσιάζουν την κατάσταση μας ως πάρα πολύ άσχημη εδώ και χρόνια,οπότε τώρα που έγινε πραγματικά άσχημη,χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιήσαμε και στο παρελθόν.Είναι λίγο σαν την παροιμία με τον λύκο και τα πρόβατα",είπε στον Τηλεθατή.
@

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…