Χαμένες θέσεις εργασίας και θερινές πρεμιέρες

@Χάθηκε ένα ακόμη «Alter» μέσα σε έναν χρόνο. Οι θέσεις εργασίας στους εισηγμένους ομίλους ΜΜΕ μειώθηκαν κατά 767, όσοι περίπου και οι εργαζόμενοι στο Alter. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι θέσεις εργασίας στις εταιρείες που είχαν απομείνει μετά τα λουκέτα σε Alter και «Ελευθεροτυπία» και την έξοδο της ΙΜΑΚΟ και των Εκδόσεων Λυμπέρη από το ΧΑ ήταν 4.206. Έναν χρόνο μετά, στις 30.3.2012, μειώθηκαν σε 3.439, χωρίς να περιλαμβάνονται οι αποχωρήσεις από το Mega ή άλλες, πιο αθόρυβες, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Οι περισσότερες μειώσεις έγιναν στον Όμιλο ΔΟΛ, ο οποίος τον Μάρτιο του 2012 είχε 1.039 θέσεις, με 405 αποχωρήσεις και απολύσεις. Ακολουθεί ο Όμιλος του Πήγασου με 233 αποχωρήσεις και 1.014 εργαζομένους, το Mega με 49 απομακρύνσεις και 571 εργαζομένους, ο Όμιλος της Καθημερινής με 393 εργαζομένους (-56), ο Όμιλος των Αττικών Εκδόσεων με 352 (-20) και οι Τεχνικές Εκδόσεις με 70 εργαζομένους. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός εργασίας βρίσκονται περίπου 1.500 εργαζόμενοι από Alter και «Ελευθεροτυπία», με την εξαίρεση κάποιων που έχουν καταφέρει να βρουν εργασία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή ενός κλάδου που διευρύνθηκε με ευθύνη όχι των εργαζομένων αλλά των ιδιοκτητών, που πόνταραν στην ιδέα πως η διαφημιστική πίτα διαρκώς θα αυξάνεται και θα μπορούν, χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες στα ΜΜΕ, να αναπτύσσονται με τα λεφτά των άλλων από το χρηματιστήριο ή τις τράπεζες. 'ΠΑΡΟΝ'..
@Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις τηλεθέασης η ΕΤ-1 κάθε μέρα που υπάρχει μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα του Euro 2012. Έτσι, το κρατικό κανάλι πέρασε την Τετάρτη 27 Ιουνίου στην πρώτη θέση της prime time, τόσο του κοινού 15-44, όσο και του συνόλου, ενώ ήταν δεύτερο στο σύνολο της ημέρας στο 15-44. Πιο συγκεκριμένα, στην prime time του 15-44, η ΕΤ-1 απέσπασε μερίδιο 33,7% έναντι 21,3% του Mega και 10,6% του ΑΝΤ1. O αγώνας Ισπανία-Πορτογαλία κυμάνθηκε σε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, από 37,5% έως και 53,0%, πάντα στο κοινό 15-44. Το Mega, που επίσης συγκέντρωσε υψηλή τηλεθέαση στην prime time, στη ζώνη αυτή πρόβαλε την ίδια ώρα την τουρκική καθημερινή σειρά Sila (22,1% στο 15-44), την ελληνική σειρά Παρά Πέντε (26,1%) και την δημοσιογραφική εκπομπή Πρωταγωνιστές (22,2%), η οποία ήταν αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο.
@Νέα βόμβα "έπεσε" στο χώρο της δισκογραφίας. Η ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επέτρεψε τη συμφωνία μεταξύ της Sony και άλλων επενδυτών να αγοράσουν τη Βρετανική μουσική εταιρία EMI Group Ltd. Η Sony/ATV προσέφεραν 2.2 δις. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο για τις εκδοτικές επιχειρήσεις της EMI Music. Η συμφωνία εγκρίθηκε από ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τον Απρίλιο, με μερικές προϋποθέσεις.
@Χωρίς αγωνία για τη νέα σεζόν, μιας και έχουν υπογράψει συμβόλαια, η Ελεονώρα Μελέτη, η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβρη και εύχονται καλό καλοκαίρι στους τηλεοπτικούς τους φίλους την Παρασκευή. Οι εκπομπές «Φώτης και Μαρία live» που σημείωσε φέτος πολύ καλή πορεία, αλλά και η «Μεσημεριανή Μελέτη» θα επιστρέψουν ανανεωμένες τη νέα σεζόν.
@Με μοναδικό κριτήριο το χαμηλότερο δυνατό κόστος σχεδιάζει ο ΑΝΤ1 το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Για πρώτη φορά, το κανάλι σχεδιάζει να αναθέσει τα νέα του προγράμματα σαν να πρόκειται για …δημόσια έργα, δηλαδή με μειονοτικό διαγωνισμό. Όπως αναφέρει η Real news στη λίστα που θα παραλάβουν οι παραγωγοί από το κανάλι του Αμαρουσίου, περιλαμβάνονται τέσσερα ψυχαγωγικά κόνσεπτ (τηλεπαιχνίδια και real life).
@Μέρα πρεμιέρας το ερχόμενο Σάββατο 7 Ιουλίου για τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου «ψηφίζει» αμερικανικές σειρές και φέρνει την «Ugly Betty» το «Army Wives», το «Models of Runaway» και το «Private Practice». Την αρχή θα κάνει στις 9 το πρωί της 7ης Ιουνίου το ασχημόπαπο Μπέτι. Θα καταφέρει τελικά η Μπέτι να διακριθεί στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της μόδας; Θα μπορέσει ν’ αλλάξει τη «διαφορετική» εμφάνισή της; Ο ρομαντισμός, αλλά και οι προδοσίες πλημμυρίζουν τον ξεχωριστό κόσμο της Μπέτυ και φέρνουν πολλές ανατροπές στον συναρπαστικό τέταρτο κύκλο της σειράς.
@Την ώρα που η Ελλάδα υπέγραφε τα μνημόνια λιτότητας με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και οι πολιτικοί υπόσχονταν μείωση στις σπατάλες, από τις πρώτες ενέργειες του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Χρήστου Παπουτσή τον Μάρτιο του 2011, ήταν να παραγγείλει δύο πανάκριβα αυτοκίνητα από το Ισραήλ αξίας 1.312.000 ευρώ, για τον ίδιο αλλά και για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
@Μέρα πρεμιέρας το ερχόμενο Σάββατο 7 Ιουλίου για τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου «ψηφίζει» αμερικανικές σειρές και φέρνει την «Ugly Betty» το «Army Wives», το «Models of Runaway» και το «Private Practice». Την αρχή θα κάνει στις 9 το πρωί της 7ης Ιουνίου το ασχημόπαπο Μπέτι. Θα καταφέρει τελικά η Μπέτι να διακριθεί στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της μόδας; Θα μπορέσει ν’ αλλάξει τη «διαφορετική» εμφάνισή της; Ο ρομαντισμός, αλλά και οι προδοσίες πλημμυρίζουν τον ξεχωριστό κόσμο της Μπέτυ και φέρνουν πολλές ανατροπές στον συναρπαστικό τέταρτο κύκλο της σειράς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…