Μουντιάλ προσλήψεων στην ΕΡΤ και το χαράτσι στα κάγκελα...

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υφαρπαγή του 25% του ειδικού τέλους της ΕΡΤ και τη μεταφορά του αντίστοιχου ποσού, μέσω της ΔΕΗ στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Ήδη η σχετική απόφαση των υφυπουργών Επικρατείας, Σ. Κεδίκογλου, και Περιβάλλοντος, Ασ. Παπαγεωργίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει ότι το ποσοστό θα καθορίζεται ετησίως, ενώ η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει το ΛΑΓΗΕ για τον αριθμό κατόχων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, που οφείλουν να καταβάλλουν το τέλος.
«Η αντισυνταγματική, αναίτια και άδικη αφαίρεση του εν λόγω ποσοστού από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ υπέρ αλλότριων σκοπών και συμφερόντων (διάσωση της αγοράς ενέργειας, όπως η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ ομολογεί), τονίζεται σε σχετικό εξώδικο της ΠΟΣΠΕΡΤ, συνεπάγεται απώλεια για την ΕΡΤ του ιλιγγιώδους ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ».
Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση της ΕΡΤ με βάση το Νόμο 1730/1987, είναι «να εξυπηρετεί τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και να αποτελεί παράγοντα της διασφάλισης της πολυφωνίας. Στην ΕΡΤ-Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται γι’ αυτές. Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται από την ΕΡΤ-ΑΕ, στην οποία και περιέχεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά).»
@Οι υπογραφές απομένουν για να αναλάβει ο Αιμίλιος Λιάτσος γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση που έγινε μεταξύ του δημοσιογράφου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ήταν σε αρκετά θετικό κλίμα.
@Με φόρα ξεκινούν οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας για την πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ. Οι πρώτες μάχες της έρχονται ζωντανά στο Mega από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 21.30 με τη μετάδοση του αγώνα Λετονία-Ελλάδα από τη Ρίγα και συνεχίζουν την Τρίτη 11 του μήνα στις 21.45 με το ματς Ελλάδα-Λιθουανία από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Απαραίτητο συμπλήρωμα στην ποδοσφαιρική βραδιά, η εκπομπή ''Πάμε Μουντιάλ'' με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο.
ο σενάριο «καίγεται» και στα ερτζιανά γιατί οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής του Mega από τις αρχές Σεπτεμβρίου καταλαμβάνουν τα ερτζιανά. Όπως αναφέρει η Δημοκρατία, μπορεί για ένα διάστημα να μη βλέπουμε την παρέα στη μικρή οθόνη, αφού η εκπομπή αναμένεται να βγει στον αέρα τον Ιανουάριο, όμως θα την ακούμε, αφού εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Εν Λευκώ».
εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» μετά από μία ανάπαυλα ολίγων ημερών επιστρέφει και πάλι στην οθόνη του ΣΚΑΪ. Με παρουσιαστές το Γιώργο Αυτιά και τη Μάγδα Τσέγκου, η εκπομπή θα προβάλλεται από το Σάββατο 25 Αυγούστου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 6.45 το πρωί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η οικονομία, η κοινωνία και οι πρωταγωνιστές της, οι σημαντικότερες εξωτερικές ειδήσεις, αλλά και ενότητες που ενδιαφέρουν από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο στην οικογένεια, με το πρίσμα της νέας τεχνολογίας που διαθέτει ο ΣΚΑΙ.
@Aπλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, “Eπικοινωνία 94FM”. Στο τέλος Αυγούστου, θα τους οφείλονται συνολικά 7,5 μήνες δεδουλευμένων. Στις 17 Ιουλίου προσήλθε στην Επιθεώρηση Εργασίας για ακρόαση ο διευθυντής του Ρ/Σ, Γρηγόρης Παπαδάτος,σχετικά με τις δεδουλευμένες αποδοχές τις οποίες από τον Φεβρουάριο οφείλει στο προσωπικό του δημοτικού ραδιοφώνου, ενώ στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία που έλαβε σχετικά με ποσό που έχει δεσμευθεί ότι θα καταβάλλει ως μέρος των οφειλόμενων δεδουλευμένων στο σύνολο των 34 εργαζομένω

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…