Η αμαρτωλή ΕΡΤ στο στόχαστρο της Τρόικας και κρίση σε θέατρα και ηθοποιούς

@Με «λουκέτο» απειλείται η ΕΡΤ. Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της «τρόικας» και αφαιρεθούν τα 135 εκατ. ευρώ από τα έσοδά της, το κλείσιμο θα είναι αναπόφευκτο. Όπως αποκάλυψε το «Παρόν» την Κυριακή, η κυβέρνηση θα αφαιρέσει 60 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ και ταυτόχρονα θα αφαιρέσει 75 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του ανταποδοτικού για να τα μεταφέρει σε μια ιδιωτική εταιρεία! Επί της ουσίας, έναν χρόνο μετά την αποτυχία των σχεδίων Μόσιαλου, οι «τροϊκανοί», με διαφορετική κυβέρνηση, δεν έχουν χωνέψει την οικονομική επιτυχία της ΕΡΤ και επιχειρούν να την κλείσουν με διαφορετικό τρόπο. Η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως απέτρεψε το πρώτο ενδεχόμενο. Την προπερασμένη Παρασκευή ο Νίκος Σίμος κλήθηκε εσπευσμένα στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο υπάγεται πλέον η ΕΡΤ, παράλληλα με το υπουργείο Επικρατείας. Εκεί φαίνεται να του ζήτησαν μειώσεις 60 εκατ. ευρώ στη λειτουργία της ΕΡΤ. Λέγεται πως το ενδεχόμενο αυτό αποτράπηκε, αν και δεν είναι σαφές ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στην «τρόικα». Το αντάλλαγμα θα είναι η «κλοπή» των 75 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος. «Μου ζητήσατε να γίνω ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και με μετατρέπετε σε Στουρνάρα της ΕΡΤ», φέρεται να ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου - διευθύνοντος συμβούλου. Πολύ προβληματισμένος, ο Τζώνυ Καλημέρης αντιλαμβάνεται πως, αν ισχύσουν οι δύο κυβερνητικές αποφάσεις ή μία από αυτές, η ΕΡΤ δεν θα είναι σε θέση να παράγει πρόγραμμα, ενώ θα αναγκαστεί να προβεί και σε νέες περικοπές.
@Δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει με τα κομματικά του ΜΜΕ. Προς το παρόν, οι περισσότεροι στο κόμμα της Αριστεράς κλείνουν προς τη δημιουργία ενός ομίλου που θα συστεγάσει την «Αυγή», τον «Κόκκινο» και ίσως και το left.gr, που τώρα ανήκει στη νεολαία του κόμματος. Το τελευταίο διάστημα η «Αυγή» παρουσιάζει σημαντική άνοδο των πωλήσεών της συγκριτικά με τη μέχρι πρότινος κυκλοφοριακή της κατάσταση. Η εφημερίδα ήδη προχωράει σε ανανέωση του τεχνολογικού της εξοπλισμού ύστερα από πολλά χρόνια.
οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους τους κλάδους, με αποκορύφωμα αυτόν του θεάτρου.
Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε περιοδεύοντες θιάσους, αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα, όπως αναφέρει η espresso. Πολλοί είναι απλήρωτοι και δεν έχουν χρήματα για να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο, αφού ακυρώνονται παραστάσεις σε πολλές θεατρικές πιάτσες και δεν τους καταβάλλεται η εκτός έδρας αποζημίωση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν προσφύγει στο σωματείο και έχουν καταγγείλει τους επιχειρηματίες εκείνους οι οποίοι αρνούνται να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και τα ένσημά τους στο ΙΚΑ.
@Τι νούμερα έκαναν Tσιμτσιλή-Λέχου απέναντι στις...Τουρκάλες Sila & Αsi? Xωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις κύλησε το ραβασάκι της Παρασκευής,23/08.
-Το Πρωινό Ant1 παρέμεινε στην κορυφή με 20,1% έναντι 19,2% του Πρωινού Mega.
Eντυπωσιακή πρωτιά για το δελτίο του Mega,που σημείωσε 35,7%.Η Μαρία Χούκλη χάρισε στον Ant1 το 19,7%.
-Prime time:Η Sila συνέχισε εντυπωσιακά, σημειώνοντας...
38,4%.Το Fthistv άγγιξε το 11,3%. H επανάληψη των 'Ευτυχισμένων μαζί' έφθασε το 26%.Η 'ASI' χάρισε στον Ant1 το 25,5%
νατροπές επί ανατροπών στην ΕΡΤ. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητεί νέο γενικό διευθυντή ειδήσεων, αφού η επιλογή του Αιμίλιου Λιάτσου δεν προχώρησε , ενώ υπάρχουν σχέδια για την αντικατάσταση της Έλλης Στάη! Παράλληλα φαίνεται να αποκρούνται” οι πιέσεις για τη Νατάσσα Ράγιου, τη Σοφία Γιαννακά και τη Χρύσα Αράπογλου. Η ΕΡΤ μετατράπηκε ξανά σε πεδίου για κομματικές επιλογές προσώπων μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…