Ενωμένες οι δημοσιογραφικές ενώσεις ανηφορίζουν Σαλόνικα

@Από την κρατική Ραδιοτηλεόραση θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, οι τελετές Έναρξης και Λήξης θα μεταδοθούν από την συχνότητα της ΕΤ1 ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει σε απ’ ευθείας μετάδοση τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.
@Είναι οριστικό. Mετά και την ομόφωνη απόφαση του συνόλου των εργαζομένων στην εφημερίδα, τα Δ.Σ. των συνεργαζομένων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ προχωρούν σε 24ωρη απεργία -αν δεν ανακαλέσει η εργοδοσία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ τις εκδικητικές απολύσεις.
@Μαχητική αντίδραση στις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της τρόικας, ορθώνει ο κόσμος του Τύπου, ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του Τύπου στο εργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ καλούν τις Ενώσεις-μέλη τους, να μεριμνήσουν για τη μαζική συμμετοχή των μελών τους στο συλλαλητήριο.
Ο κόσμος του Τύπου, με το δυναμικό μπλοκ που θα σχηματίσει μπροστά από το χώρο της ΔΕΘ, θα αξιώσει:
· Την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
· Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
· Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας, με απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
· Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των υφαρπαχθέντων αποθεματικών.
· Τη διασφάλιση των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους το κλονισμένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
· Την ενίσχυση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και το κλείσιμο των Μέσων Ενημέρωσης.
· Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
@Αυτό, ήταν οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα της ΝΕΤ για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με το star.gr δύο νέα δίδυμα θα μπουν στη μάχη της της ενημέρωσης. Έτσι 08:00 – 10:00 θα παρουσιάζουν μια νέα ενημερωτική εκπομπή ο Γιώργος Κουβαράς μαζί με την Μάριον Μιχελιδάκη, ενώ αμέσως μετά θα παίρνουν τη σκυτάλη ο Β. Μπεσκένης και η Ανθή Σαλαγκούδη. Πρεμιέρα πάντως στην ενημέρωση θα κάνουν στις 3 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριαλένα Κατσίμη, ενώ οι δύο νέες εκπομπές πιθανόν να ξεκινήσουν στις 10 του μήνα.
@Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές ξεκίνησε η μάχη της τηλεθέασης την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αφού και τη Δευτέρα 27 του μήνα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement , το Mega παρέμεινε πρώτο τόσο στο κοινό 15-44, όσο και στο σύνολο του κοινού, ενώ άνετη ήταν η επικράτησή του και στην prime time των δύο αυτών κοινών.
Όσον αφορά στα άλλα κανάλια, ο ΑΝΤ1 ήταν δεύτερος τόσο στο 15-44, όσο και στο σύνολο, ενώ το Star βρέθηκε δεύτερο στην prime time του κοινού 15-44. Πιο συγκεκριμένα, στο 15-44, το Mega ήταν πρώτο με 23,3%, ο ΑΝΤ1 δεύτερος με 17,1%, ενώ τρίτο βρέθηκε το Star, με 13,3%. Στην prime time του κοινού 15-44, το Mega απέσπασε μερίδιο 30,0% και ακολούθησαν το Star με 13,3% και ο ΑΝΤ1 με 12,8%. Όσον αφορά στην τηλεθέαση στην prime time, οι εκπομπές του Mega στο κοινό 15-44 σημείωσαν τα εξής μερίδια: «Sila» 30,1%, «Ευτυχισμένοι Μαζί» 37,8%, «Μαύρα Μεσάνυχτα» 31,8%. Οι αντίστοιχες του Star είχαν τις εξής επιδόσεις: «Life» 11,2%, Ξένη ταινία «10.000 π.χ.» 16,2%. Τέλος, για τον ΑΝΤ1, η εκπομπή «FthisTV» απέσπασε μερίδιο 14,6%, η σειρά «Asi» 12,4% και η ελληνική κλασική πλέον χιουμοριστική σειρά «Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή» 11,6%.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) στηρίζει τη μαχητική διαδήλωση που διοργανώνει η ΠΟΕΣΥ στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και καλεί τα μέλη του να λάβουν μαζικά μέρος σε αυτή.
Ο ΠΣΑΤ ενώνει τη φωνή του με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Τύπου και ζητά:
• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
• Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ταμείων μας.
• Να μπει φραγμός στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων, στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
• Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…