Μόνο το ποδόσφαιρο σώζει την τηλεθέαση κόντρα στην απουσία της TV

@ΣΗΜΕΡΑ, στις 5.30 το απόγευμα, από τον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Γουσίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 χρονών. Ο Δημήτρης Γουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1939 και φοίτησε στο
Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γρήγορα, όμως, τον απορρόφησε η δημοσιογραφία στην οποία και αφιερώθηκε.
Για σχεδόν σαράντα χρόνια ήταν διευθυντής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε, επίσης, διευθυντής των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία», της ΕΡΤ Βόρειας Ελλάδας και του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» στη Μακεδονία. Επί δέκα χρόνια ήταν μόνιμος συνεργάτης τους Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων UPI και συνεργάτης ευρωπαϊκών περιοδικών εκδόσεων.
@«Χαμηλή» η τηλεθέαση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ,. Το γεγονός ότι θα συμμετάσχει τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός (και θα δούμε απόψε για ΠΑΟΚ, Ατρόμητο) στους ομίλους του Europa League οδήγησε τον ΑΝΤ1 στην απόφαση να μεταδώσει την κλήρωση του Europa Legue. Στις 13.50 της Παρασκευής (31/8)... Για τις ανάγκες της κλήρωσης, αλλά και του μίτινγκ που θα γίνει στη συνέχεια ανάμεσα στην ΟΥΕΦΑ και τα κανάλια που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με θέμα της παραγωγές των αγώνων, για τον ΑΝΤ1 πήγαν στο Μονακό οι Ιάκωβος Φιλιππούσης, Μιχάλης Τσώχος και ο υπεύθυνος των τεχνικών.
@Με μισθούς μεταξύ 3.500-4.000 ευρώ μικτά ανεβαίνει, ως προσωπικό Ειδικών Θέσεων, στην ΕΡΤ η ομάδα δημοσιογράφων και σκηνοθετών που επέλεξε η νέα διοίκηση.
Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιώργο Κουβαρά, Στράτο Μπαλή (ως αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων), Χριστίνα Αρφάνη, Ανθή Σαλαγκούδη (κόρη του πρώην υφυπουργού της ΝΔ) και τους σκηνοθέτες Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο και Γιώργο Νταούλη. Οσο για το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ, έχουμε και λέμε: Το δίδυμο Αρβανίτη-Κατσίμη διασώζεται, τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο. H εκπομπή τους θα ξεκινά στις 6 π.μ. και θα τελειώνει στις 8 π.μ.
@Επιστρέφει στην παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega η Oλγα Τρέμη (φωτ.). Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, κυρίως στο Διαδίκτυο, ότι οι υπεύθυνοι του σταθμού της Μεσογείων έχουν σκοπό να την αντικαταστήσουν, την ερχόμενη Δευτέρα η γνωστή δημοσιογράφος πιάνει ξανά δουλειά.
@Η τρίτη θέση που απέσπασε ο Alpha στην prime time του 15-44 μετά από αρκετό καιρό, αλλά και η 4η θέση του Σκάι στο σύνολο του κοινού, ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία της τηλεθέασης της Τρίτης 28 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, ο Alpha στην prime time του 15-44 απέσπασε μερίδιο 11,9% και βρέθηκε τρίτος, πίσω από το Mega (32,0%) και τον ΑΝΤ1 (12,3%). Οι εκπομπές της prime time του καναλιού της Κάντζας ήταν οι σειρές «Δύο και κάτι άνδρες» (14,7%), «Σφηνάκια» (11,9%) και «Αληθινοί Έρωτες» (11,7%). Όσον αφορά στον Σκάι, απέσπασε αυξημένο μερίδιο στο σύνολο του κοινού, 9,0% και βρέθηκε 4ος, ρίχνοντας τον Alpha στην πέμπτη θέση (7,9%).
@α κανάλια που προβάλλουν αγώνες κάθε είδους διοργανώσεων διακόπτουν κατ' επανάληψη τα ματς και μάλιστα στις πιο κρίσιμες φάσεις, για να προβάλουν διαφημίσεις και μάλιστα τη μία πίσω από την άλλη. Κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του τους τηλεθεατές. Προτάσσουν το συμφέρον τους και μόνο στην προσπάθειά τους να γεμίσουν με χρήμα το ταμείο τους. Ωστόσο, πρέπει να μπει ένα φρένο, πρέπει να επιλέγονται οι λιγότερο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, για να περνά ο σταθμός τα διαφημιστικά του μηνύματα. Ειδάλλως, αυτό που προσφέρει δεν είναι αγώνας (μπάσκετ ή ποδοσφαίρου), αλλά διαφημίσεις που διακόπτονται από αθλητικές φάσεις.
@Ενα ακόμα σενάριο για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας» έρχεται στο προσκήνιο, αφού όπως λένε οι πληροφορίες, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκδότη περιοδικού για την πώληση του τίτλου. Η πληροφορία μάλιστα θέλει τον εν λόγω εκδότη να έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου και συγκεκριμένα με εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την ιδιοκτησία για την επανέκδοσή της.
Από την άλλη πλευρά, την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι συντάκτες του πολύπαθου πλέον ιστορικού φύλλου, φέρεται να ετοιμάζουν φύλλο με την επωνυμία Εφημερίδα των Συντακτών, το «παρατσούκλι» που είχε η Ελευθεροτυπία όταν άρχισε τη λειτουργία της στο τέλος της δεκαετίας του '70. Στην ομάδα αυτή λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 90 συντάκτες από την παλιά έκδοση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…