Άλωση στην κρατική ΕΡΤ, απολύσεις στα κανάλια χωρίς σοβαρότητα...

@Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ το οποίο και αποφάσισε την ένταξη νέων προσώπων στο δυναμικό της επιχείρησης. Έτσι και με τη βούλα του ΔΣ ο κ. Βασίλης Θωμόπουλος αναλαμβάνει επισήμως τη θέση του διευθυντή ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, ενώ ο κ. Γ. Μπράμος θα συμμετέχει στη διεύθυνση προγράμματος ως συντονιστής.
Επίσης ο κ. Μενέλαος Σεβαστιάδης θα είναι συντονιστής του αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος, ο κ. Αντώνης Λιάρος αναλαμβάνει τη θέση του συμβούλου προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ ο κ. Σταύρος Οικονομόπουλος θα είναι ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας.
Επίσης εγκρίθηκε εκπομπή την οποία θα παρουσιάζει ο κ. Μανόλης Κοττάκης, ενώ η κυρία Ματίνα Ρέτσα θα είναι σύμβουλοςεπικοινωνίας. Υπεύθυνη για τις Δημόσιες Σχέσεις τοποθετήθηκε η μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ κυρία Αρετή Καλεσάκη.
@Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, σήμερα ο Γιώργος Βλάχος απομακρύνθηκε από το κανάλι της Κάντζας μετά από απόφαση του Δ.Κοντομηνά. Ο Γ. Βλάχος, βρισκόταν εδώ και αρκετά χρόνια στο επιτελείο του καναλιού, καλύπτοντας το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Η είδηση ότι απομακρύνεται από τον σταθμό, δημιούργησε αναβρασμό και σούσουρο, αφού ο Βλάχος- όπως επισημαίνουν οι συνάδελφοί του στην Κάντζα, έχει βάλει πλάτη στις μεγάλες μάχες του καναλιού...
@Οι αλλαγές στην ηγεσία του ΑΝΤ1 με την προώθηση του Στρατή Λιαρέλη στη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης, θέση που παρέμενε κενή μετά την αποχώρηση του Γ.Λεβέντη, έχουν στενή σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και όσα αναμένονται για το χώρο των ΜΜΕ. Αυτό που φημολογείται ότι η αναβάθμιση του δημοσιογράφου διευθυντή ειδήσεων θα μπει σφήνα στις αποφάσεις συρρικνώσεων του Γερμανού, Αλεξάντερ Χόλαντ, το πιθανότερο είναι ότι διοχετεύεται για εσωτερική κατανάλωση. Γεγονός είναι ότι η επιστροφή του ΑΝΤ1 στις τηλεοπτικές ειδήσεις, άρα και στο παιχνίδι επικοινωνίας με την κυβέρνηση και τα πολιτικά στελέχη, θα πρέπει να έχει Έλληνα διαχειριστή, γνώριμο και συνομιλητή των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τυπολογίες...όπως το έγραψαν...
@Στο κόκκινο βρίσκονται τα οικονομικά του Studio ATA, παρά τις πληρωμές που αναμένονται από το Mega για τις τηλεοπτικές παραγωγές που είχαν παραδοθεί. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Studio ATA για το 2011, η λειτουργία της της εταιρείας καθίσταται αμφίβολη, αφού τα ίδια κεφάλαιά της κατέστησαν αρνητικά και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του νόμου 2190/1920. Επίσης, η εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά για τις χρήσεις 2007 - 2011. Οι ζημίες προ φόρων για το περασμένο έτος ανέρχονται σε 1. 903.372,71 ευρώ έναντι σε 367.468,88 ευρώ το 2010. Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχεται σε 14.490.193,52 ευρώ.
@Από αυτή την εβδομάδα Δευτέρα 17/9/2012 έως και Παρασκευή 21/9/2012, η ΝΕΤ ενημερώνει τους τηλςθεατές της με τρεις εκπομπές από τις 06.00 το πρωί μέχρι 12.00.
06:00-08:00
ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη.
08:00-10:00
ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Με τον Γιώργο Κουβαρά και την Μάριον Μιχελιδάκη.
10:00-12:00 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ
Με τον Φάνη Παπαθανασίου και την Λίνα Κλείτου.
@Συνάντηση Βαγγέλη Μαρινάκη και Νίκου Χατζηνικολάου – μαθαίνουμε ότι πραγματοποιήθηκε αργά εχθές το βράδυ σε γνωστό εστιατόριο των βορείων προαστίων. Όπως όλα δείχνουν – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία τηλεόρασης! (Enimerosi24)
@«Εργασία Τώρα» είναι ο τίτλος της νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας, 64 σελίδων, που κυκλοφόρησε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο να αποτελέσει απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο, για όσους ψάχνουν δουλειά. Στο νέο φύλλο συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, Παναγής Γκιόλμας, Ελένη Δελβινιώτη, Διονύσης Ελευθεράτος και Στέλλα Μικράκη, ενώ Διευθυντής της είναι ο Γιάννης Αμανατίδης. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εφημερίδας, η «Εργασία Τώρα» θα δημοσιεύει τουλάχιστον 300 βιογραφικά σε κάθε της φύλλο, φροντίζοντας να φθάνουν αυτά στους ιθύνοντες των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό.
@Με το Mega να κρατάει την πρώτη θέση στο κοινό 15-44, στο σύνολο της εβδομάδας 10-16 Σεπτεμβρίου, αλλά τον ΑΝΤ1 να περνάει και πάλι στη δεύτερη θέση κύλησε το παραπάνω διάστημα από πλευράς τηλεθέασης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement.
Σύμφωνα με αυτά, ο ΑΝΤ1 με 15,6% «έριξε» στην τρίτη θέση το Star, που έμεινε στο 14,9%. Την ίδια στιγμή, ο Alpha παρέμεινε 4ος, με μερίδιο 11,8%. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ωστόσο, το Μεγάλο Κανάλι πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση, με 19,2%, ενώ το Star κράτησε τη δεύτερη θέση, με μερίδιο 18,1% έναντι 14,3% του ΑΝΤ1 που έμεινε τρίτος. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, η μάχη για την πρώτη θέση στο κοινό 15-44 ήταν σκληρή, αφού και τα πρώτα τρία κανάλια ήταν πολύ κοντά: Πρώτος ωστόσο ήταν ο ΑΝΤ1 με 17,5% και ακολούθησαν το Mega με 17,3% και το Star με 17,1%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…