Ραδιόφωνα επιχειρηματιών στα αζήτητα και μείωση στις διαφημίσεις

@O «Play 88.9» που γνωρίζαμε, φαίνεται πως μας τελείωσε. Τα ραδιόφωνα άλλαζαν όνομα και ιδιοκτήτες για χάρη των αγορών και των επιδιώξεων γιατί τα fm τελικά ανήκουν στους επιχειρηματίες και όχι στους πραγματικούς εραστές των ερτζιανών. Γράψτε off. Κι ας μεταδίδει ακόμα τραγούδια από τη συχνότητά του στα FM. Είναι, υποθέτω, όχι μόνο λόγω κεκτημένης ταχύτητας αλλά και για πρακτικούς-νομικούς λόγους.
Ο Γιάννης Αλαφούζος προφανώς εγκαταλείπει -ότι κι αν σημαίνει αυτό- έναν ραδιοσταθμό που, άλλωστε, δεν του προσέφερε και κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον από άποψη πρεστίζ και κύρους.
Ήδη έχει καταγραφεί και η κινητή του περιουσία, το στούντιο είναι κλειστό, τα φωτομοντέλα που έκαναν εκπομπές εκεί σταμάτησαν, οι άνθρωποι του ομίλου που τον έτρεχαν αξιοποιούνται σε άλλα πόστα, το site κατέβηκε εδώ και δύο εβδομάδες (δηλαδή είναι under construction όπως γράφει στην πρώτη σελίδα - εδώ), ενώ έπαψε να εκπέμπει και μέσω internet. Έτοιμος για μετακόμιση με άλλα λόγια - θα σας ενημερώσουμε, πάραυτα, στα χέρια τίνος καταλήγει. Αν μέχρι την τελική υπογραφή δεν αλλάξει κάτι δραματικά...Υπενθυμίζουμε πως στον όμιλο Αλαφούζο ανήκει και ο «Freedom 88.9», ο σταθμός που υπήρχε πιο πριν στη συγκεκριμένη συχνότητα...
@Νέο ραδιοφωνικό σταθμό ετοιμάζουν ο Γιώργος Κουρής και ο Σταμάτης Μαλέλης. Για το νέο εγχείρημα θα χρησιμοποιηθεί μία από τις συχνότητες που κατέχει ο κ. Κουρής, ενώ ο κ. Μαλέλης, εκτός από μέτοχος, θα είναι και Διευθυντής του σταθμού.
@Στον ρυθμό της 77ης ΔΕΘ θα κινηθεί και το Μακεδονία TV, με μια σειρά καθημερινών ζωντανών εκπομπών (θα μεταδίδονται Δευτέρα - Παρασκευή στις 19.50 και κάθε Σαββατοκύριακο στις 21.00). Οι εκπομπές θα είναι αφιερωμένες στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και θα μεταδίδονται μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στην καρδιά της ΔΕΘ, με ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις αλλά και συνεντεύξεις γνωστών καλλιτεχνών και προσώπων της επικαιρότητας. Στην παρουσίαση θα είναι ο Σόλωνας Αμπατζής, ενώ την αρχισυνταξία και τη σκηνοθεσία των εκπομπών έχουν αναλάβει ο Στέφανος Δαμιανίδης και ο Βαγγέλης Τρεμόπουλος αντίστοιχα.
- Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Μετά από μακρά και διεξοδική συζήτηση, η οποία αφορούσε το σύνολο των θεμάτων του ιδιωτικού και δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού χώρου που επείγει η επίλυσή τους, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέων συναντήσεων, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προς επίλυση ζητήματα.
@Την άμεση απόσυρση του σίριαλ "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" που προβάλλει ο ΑΝΤ1 ζητά η κίνηση πολιτών με την επωνυμία "ΑΡΔΗΝ", κάνοντας λόγο για "σοβινιστικό και νεοθωμανικό" τηλεοπτικό θέαμα.
Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η κίνηση πολιτών αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Ο Σουλεϊμάν, ένας από τους πλέον απηνείς διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, υπήρξε ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.
Αφού λοιπόν, οι Έλληνες εθίστηκαν ήδη στα τουρκικά σίριαλ, ο ΑΝΤ1 πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει έναν από τους βασικούς οργανωτές της λεηλασίας και της υποταγής των βαλκανικών λαών στους Οθωμανούς, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον που μας προετοιμάζει η ευτελισμένη ελίτ της χώρας. Έτσι, από τη μία πλευρά εθνομηδενιστές, δήθεν διανοούμενοι, ασκούν λοβοτομή στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, και από την άλλη τα α
φεντικά της τηλε-αποβλάκωσης, μας σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα στον χειρότερο ραγιαδισμό."
@Οι «Ποδηλατοδράσεις» επιστρέφουν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Στον ...μαγικό κόσμο του ποδηλάτου θα ταξιδεύει από αυτή την Κυριακή 9/9 η εκπομπή, με την Αφροδίτη Σημίτη στις 1.30 το μεσημέρι. Μετά από μια μικρή αποχή από τα ποδηλατικά γυρίσματα επανέρχονται πάλι στους δέκτες, με πολύ ποδήλατο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η πρώτη εκπομπή για τη νέα σεζόν ταξίδεψε στο νησί της Ρόδου και παρουσιάζει την ποδηλατική κουλτούρα του νησιού.
@Μείωση 27,20% σημείωσε η τεκμαρτή διαφημιστική δαπάνη τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services, φθάνοντας τα 48.314.327 ευρώ έναντι 66.367.588 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ραδιόφωνο ήταν το μέσο που περιόρισε περισσότερο από κάθε άλλο τις απώλειές του, οι οποίες ήταν «μόλις» 4,39%, έναντι 20,46% που ήταν τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012. Ωστόσο, και οι εφημερίδες, αλλά και η τηλεόραση περιόρισαν τις απώλειές τους τον Αύγουστο, οι οποίες ήταν -21,59% (έναντι -25,34% τον Ιούλιο) και -8,12% (έναντι -12,58% τον Ιούλιο), αντίστοιχα. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν και πάλι τα περιοδικά, που έφθασαν το 42,21% έναντι απωλειών 36,12% τον Ιούλιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…