Χωρίς ραδιόφωνο FM τα τελευταία iPhone και Google phone

@Δεν διαθέτουν ραδιοφωνικό δέκτη το τελευταίο μοντέλο της δημοφιλούς τηλεφωνικής συσκευής iPhone αλλά και το Nexus της Google. Ειδικά το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple, το οποίο διοχετεύεται στην αγορά τις επόμενες ημέρες, έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας ως ένα νέο δείγμα καινοτομίας του ηλεκτρονικού κολοσσού. Οι εντυπώσεις ωστόσο ποικίλουν και απουσία ραδιοφωνικού δέκτη FM προβληματίζει. H Apple αρκέστηκε στο να ανακοινώσει ότι ραδιόφωνο θα διαθέτουν τα νέα iPod πέμπτης γενιάς, με την επωνυμία Nano, τα οποία μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα παύσης και επαναφοράς στην ακρόαση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.
Σε σχέση με τον προκάτοχό του το iPhone 5 είναι πιο ελαφρύ, πιο φωτεινό και πιο γρήγορο. Ωστόσο σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, δεν διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη, ενώ στον χρήστη δίνεται η δυνατότητα ακρόασης ραδιοφώνου μόνο μέσω διαδικτύου και μέσω της υπηρεσίας iTunes. Στην αγορά των ΗΠΑ και της Αυστραλίας έχουν ήδη κυκλοφορήσει πρόσθετες συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να συντονιστεί στα FM και στο ψηφιακό ραδιόφωνο, και πωλούνται στην τιμή των εκατό δολαρίων.
@Αντίστοιχη (ενδεχομένως και πιο προκλητική) φαίνεται να είναι και η στάση της Google, καθώς στις επίσημες τηλεφωνικές συσκευές της που κυκλοφορούν από τη Nexus, δεν παρέχει πρόγραμμα λήψης FM, παρότι το υλικό διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη. Κι ενώ για τις παλιότερες συσκευές οι χρήστες είχαν καταφύγει σε εξωτερικές εφαρμογές που έδιναν δυνατότητα αξιοποίησης του (κρυμμένου) ραδιοφώνου, στο τελευταίο μοντέλο, το ενσωματωμένο μικροτσίπ με δυνατότητα λήψης (και μικροεκπομπής) ραδιοφώνου δεν είναι συνδεδεμένο στην κεραία με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η λήψη κανενός ραδιοφωνικού σταθμού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η απουσία ραδιοφωνικού δέκτη είναι κομμάτι στρατηγικής, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα ρεπορτάζ που αναφέρουν τις προθέσεις της Apple να λανσάρει τη δική της on-demand ραδιοφωνική πλατφόρμα στα πρότυπα του Pandora Radio και του Last.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…