Οι όμηροι των εκδοτικών συγκροτημάτων και το τέλος της αθωότητας στα media

@Μόλις προχθες ξεκίνησε η Ρένα Ρίγγα να γράφει τα νέα επεισόδια του ''Πίσω στο σπίτι'', χωρίς να βιάζεται καθόλου, καθώς τα γυρίσματα της σειράς αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου, με πιθανή χρονική περίοδο πρεμιέρας τον Ιανουάριο του 2013. Την άλλη εβδομάδα αναμένεται η πρώτη συνάντηση συντελεστών και παραγωγής με το Mega προκειμένου να καθοριστούν τα δεδομένα του νέου -ψαλιδισμένου – κύκλου και το πολύ σημαντικό θέμα των δύο νέων πρωταγωνιστών. Ονόματα ακόμα για τον πολιτικό Χατζόπουλο και τον δαιμόνιο βοηθό του δεν έχουν πέσει ακόμα στο τραπέζι, αλλά η τελική επιλογή θα είναι συνδυασμός της επιθυμίας του Μεγάλου καναλιού και της παραγωγής.
ντονες φήμες τις τελευταίες ώρες μιλούν για κινητικότητα γύρω από την έκδοση νέου καθημερινού φύλλου, στα πρότυπα της Espresso. Μάλιστα, όπως αναφέρει το enimerosi24.gr, γίνεται αναφορά στο όνομα του επιχειρηματία και εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκη που γνωρίζει το συγκεκριμένο φύλλο, αλλά και τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να το στελεχώσουν, προκειμένου να καλύψουν το εκδοτικό κενό που δημιουργείται από την προβληματική έκδοση του Π. Κυριακίδη. Αν οι φήμες ευσταθούν και ο Γ. Φιλιππάκης αποφασίσει τελικά να προχωρήσει στην έκδοση της εφημερίδας, διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να υπηρετήσει τη νέα αυτή προσπάθεια, χωρίς να προκαλέσει κραδασμούς...
@Μέλος του ομίλου «ΑΝΤ1» παραμένει ο Μάκης Πουνέντης. Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν όλες τις τελευταίες ημέρες είχαν αίσιο, για τις δύο πλευρές, τέλος. Ο Μάκης Πουνέντης διατηρείται διευθυντής του «Ρυθμού 94.9», ενός σταθμού που τα πηγαίνει εξαιρετικά στις ακροαματικότητες - είναι το 2ο μουσικό ραδιόφωνο στα FM. Και κρατάει και τη θέση του στη Heaven, τη δισκογραφική τους εταιρία. Όμως δεν θα έχει πια σχέση με τον «ΑΝΤ1 97.2», την έτερη συχνότητα του ομίλου και η οποία αποτελεί πλέον σκιά του εαυτού της. Ελάχιστα είναι τα εναπομείναντα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό του σταθμού, γύρω στα είκοσι περίπου. Λογικά αυτά δεν κινδυνεύουν να απολυθούν, εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξουν κι άλλες καρατομήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το σχεδιασμό του Αλέξη Καρακατσάνη, του νέου διευθυντή προγράμματος του σταθμού. Oνόματα χωρίς όμως ουσία τελικά...
ισχυρή δυναμική που καλλιεργεί το Star στο νεανικό κοινό 15-44 έδωσε για άλλη μια φορά μια διαφορετική «νότα» στην τηλεθέαση της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου.
Το εν λόγω κανάλι βρέθηκε μεν στην 3η θέση στο νεανικό κοινό, ωστόσο η διαφορά του από τον δεύτερο ΑΝΤ1 ήταν μόλις 0,7 μονάδες (16,0% έναντι 16,7%).
Η δυναμική αυτή αποτυπώθηκε πιο έντονα στην prime time του 15-44, όπου το Star βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με 15,8% έναντι 10,7% του τρίτου ΑΝΤ1. Όσον αφορά στα μερίδια εκπομπών της prime time του 15-44, για το Star ήταν τα εξής: «Ομάδα NCIS», 16,1% και ξένη ταινία «Εχθροί για πάντα», 17,5%. Για τον ΑΝΤ1, η τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» απέσπασε μερίδιο 10,3%, η επίσης τουρκική σειρά «Asi» 10,2% και η ελληνική σειρά «Παντρεμένοι με ψυχή», 12,3%. Οι δύο τουρκικές σειρές του ΑΝΤ1 πάντως, στο σύνολο του κοινού έχουν πολύ μεγαλύτερα μερίδια: 14,7% για τη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και 24,2% για την «Αsi».
@Ο Γιώργος Κογιάννης αναφερόμενος στην απομάκρυνσή του από τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη» και τονίζει ότι «τύποις, υπογράφει την απόφαση αυτή ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος. Στην ουσία, όμως, αυτή υπαγορεύθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και το Μέγαρο Μαξίμου». Το δ.σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΣΥ, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.
@Την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των σταθμών, βάζοντας τέλος στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.
«Ως προς το ζήτημα της χορήγησης των αδειών λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών η βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει τέλος στο ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας μέσα στο οποίο λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια οι ιδιωτικοί σταθμοί, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας», επισήμανε. «Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης εντός των χρονικών ορίων που διαγράφονται από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας πως «γίνεται ένας αγώνας δρόμου».
@Στην Ελλάδα του εργασιακού μεσαίωνα, δεν αποτελεί πλέον «είδηση» τίποτε. Τα «μεγάλα αφεντικά», πατώντας στην οικονομική κρίση, ζητούν τα πάντα από τους εργαζομένους με... το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Ο όμιλος Μπόμπολα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και ημέρες, το πλάνο της ιδιοκτησίας υποχρεώνει τους εργαζομένους να εργαστούν τζάμπα (!) στον Sentra FM προκειμένου ο αθλητικός σταθμός της συχνότητας 103,3 να εκπέμψει ξανά από την προσεχή Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, όπως διαμηνύει η ιδιοκτησία, όποιος δεν αποδεχθεί να εργαστεί δωρεάν στον Sentra FM (για τον οποίο ήδη υπάρχει πλάνο για ολοσέλιδες διαφημίσεις στην «Goal News»), θα απολύεται. Κοινώς, ο ορισμός της εκδικητικής απόλυσης και φυσικά νομικά δεν στέκει πουθενά, είναι απορίας άξιον πώς θα εφαρμοστεί!
@Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου o νέος κύκλος της αγαπημένης ταξιδιωτικής εκπομπής της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα», με το Γιώργο Αμυρά και τη Ρένια Τσιτσιμπίκου. Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και μεταδίδει εικόνες και πληροφορίες για κάθε τουριστικό προορισμό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…