Η αλήθεια μέσα από τα αρχεία της TV και Σαλονικιώτικα

@Μπορεί πολλά να ακούγονται για τους τρεις κριτές του Master Chef και τις εκπομπές που σχεδιάζουν να κάνουν, όμως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει μέχρι να βγει το Master Chef 2 στο αέρα του τηλεοπτικού σταθμού. Το Mega έχει δώσει το πράσινο φως ώστε η εκπομπή να κάνει πρεμιέρα στα μέσα του Οκτωβρίου με ώρα προβολής 22:00 το βράδυ.
@Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή (31 Αυγούστου/14 Σεπτεμβρίου 1922 – με το παλαιό και νέο ημερολόγιο, αντιστοίχως) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και ειδικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr .
Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το Αρχείο της ΕΡΤ θα παρουσιάζει σταδιακά στον διαδικτυακό του τόπο ιστορικά ντοκιμαντέρ, σειρές εποχής, εκπομπές λόγου και πολιτισμού, σπάνιο φωτογραφικό υλικό αρχείου και ραδιοφωνικά αφιερώματα, μέσα από τα οποία καταγράφεται η μακραίωνη ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού, η τραγική κατάληξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο ξεριζωμός, η εγκατάσταση και η ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία...
@ Νέα ενημερωτική εκπομπή προστίθεται σύντομα στο πρόγραμμα της ΝΕΤ (γίνονται μάλιστα προσπάθειες να βγει στον αέρα την ερχόμενη Δευτέρα). Θα αρχίζει στις 8 το πρωί, θα είναι δίωρης διάρκειας και θα την παρουσιάζουν οι νεοπροσληφθέντες Γιώργος Κουβαράς και Ανθή Σαλαγκούδη.
@«Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» της ΕΤ3, η μεγάλη σειρά για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, που συντονίζει και παρουσιάζει ο Κώστας Μπλιάτκας αύριο στις 23.00, είναι αφιερωμένος στην Παιδεία με τη μετάδοση σε Α΄ προβολή του ντοκιμαντέρ «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές», με μοναδικές αφηγήσεις του Δάσκαλου, Χρίστου Τσολάκη, στην τελευταία του παρουσία στην τηλεόραση.
@Ανοιχτό διαγωνισμό για την καλύτερη διασύνδεση των εγκαταστάσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρυζωνική σύνδεση με το internet προκηρύσσει η ΕΡΤ. Εξαιρετικής σημασίας ωστόσο θα είναι η αναβάθμιση για την ΕΤ3, η οποία διαθέτει δύο συγκροτήματα κτιρίων (Αγγελάκη 2 και Λεωφόρου Στρατού με Καυταντζόγλου), που σήμερα διασυνδέονται τόσο μεταξύ τους όσο και με το internet και την Αθήνα με μισθωμένες γραμμές χαμηλής ταχύτητας. Με τον προβλεπόμενο διαγωνισμό η ΕΡΤ3 αποκτά διασύνδεση με την Αθήνα στα 50Mbps, ενώ τα δύο κτίρια θα επικοινωνούν μεταξύ τους με 100Mbps.
@Πρωτιά και τον Αύγουστο στον ενημερωτικό τομέα σημείωσε το Mega, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB ''έκλεισε'' με 31,5% στις μετρήσεις από Δευτέρα έως Κυριακή- με παρουσιαστές το Νίκο Στραβελάκη και τον Αντώνη Φουρλή, αφήνοντας δεύτερο τον ΑΝΤ1 με 19,9% και τρίτο τον ALPHA με 14,4%. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι μετρήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή, με το κανάλι να κάνει μέσο όρο 33,4%, τον ΑΝΤ1 να κατετάγεται δεύτερος με 19,1% και τον ALPHA στην τρίτη θέση με 13,1%.
@Ο Γιάννης Χουβαρδάς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να εγκαταλείπει νωρίτερα την θέση του. «Δεν φεύγω αύριο από το Εθνικό Θέατρο. Θα το κάνω όταν λήξει η θητεία μου τον Μάιο του 2013. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή μου. Ξέρω ότι δεν θ’ ανανεώσω τη θητεία μου στο Εθνικό και το ξέρω από τώρα ασχέτως με το τι μπορεί να συμβεί πραγματικά. Μ’ ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ να την ολοκληρώσω επιτυχημένα γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρές δεσμεύσεις με το εξωτερικό».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…