Τίτλοι για πώληση αλλά και ελληνικές σειρές υπό εξαφάνιση

@Ενα ακόμα σενάριο για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας» έρχεται στο προσκήνιο, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκδότη περιοδικού για την πώληση του τίτλου. Η πληροφορία μάλιστα θέλει τον εν λόγω εκδότη να έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου και συγκεκριμένα με εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την ιδιοκτησία για την επανέκδοσή της. Από την άλλη πλευρά, την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι συντάκτες του πολύπαθου πλέον ιστορικού φύλλου, φέρεται να ετοιμάζουν φύλλο με την επωνυμία Εφημερίδα των Συντακτών, το «παρατσούκλι» που είχε η Ελευθεροτυπία όταν άρχισε τη λειτουργία της στο τέλος της δεκαετίας του '70. Στην ομάδα αυτή λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 90 συντάκτες από την παλιά έκδοση.
@Κόκκινο χαλί, λαμπερά ονόματα και σκηνικές παρουσίες που θα συζητηθούν είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των MTV Video Music Awards, που θα μεταδοθούν μέσω των εξήντα καναλιών του παγκόσμιου δικτύου του MTV, φτάνοντας σε πάνω από 600 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο καθώς και μέσω αναμετάδοσης. Στην Ελλάδα θα τα απολαύσουμε την άλλη Παρασκευή στις 19.00. Από τα τέλη Ιουλίου το MTV ξεκίνησε την ετήσια αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη βραδιά της μουσικής, με την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ενώ αποκάλυψε και τους πρώτους δύο καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν ζωντανά.
ποτελούν σταθερή αξία για τα κανάλια γιατί ο κόσμος τους αγαπάει και τους το ανταποδίδει με υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αναφερόμαστε φυσικά στη μερίδα εκείνη των παρουσιαστών που εδώ και χρόνια ενημερώνουν ή ψυχαγωγούν το κοινό. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν το δικό τους κοινό, που τους ακολουθεί πιστά ακόμα κι αν η εκπομπή τους αλλάξει ζώνη μετάδοσης ή φύγουν από το ένα κανάλι και πάνε στο άλλο. Γι’ αυτό και δεν λείπουν καμία σεζόν από την τηλεόραση. Ανάμεσά τους υπάρχουν όμως και κάποιοι νεότεροι οι οποίοι είναι εξίσου αγαπητοί στον κόσμο. Αυτοί λοιπόν οι παρουσιαστές ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους για του χρόνου και σιγά–σιγά επιστρέφουν ο ένας μετά τον άλλον στα γνώριμα πόστα τους.
@Εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα και επιχειρηματίες ήταν εκεί για το ύστατο χαίρε στον Δ. Γουσίδη χωρίς επικήδειους, όπως το επιθυμούσε.
Στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας διαβάστηκε συλλυπητήριο μήνυμα του παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του Δημήτρη Γουσίδη προς το κοινωνικό σύνολο. Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος έστειλε και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.
νησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στην ευρώπη, αφού σχεδόν 25.000.000 άνθρωποι στην ΕΕ των 27 είναι χωρίς δουλειά!! Τα σκήπτρα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, εξακολουθεί να κρατάει η Ισπανία με 25,1% ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 23,1%, η Λετονία με 15,9%, η Πορτογαλία με 15,9% και η Ιρλανδία με 14,9%. Η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας στην ΕΕ ωστόσο είναι «made in Greece» , καθώς σε επίπεδο 12μήνου η ανεργία αυξήθηκε κατά 6,3% (από 16,8% σε 23,1%). Η Ισπανία ακολουθεί με +4,4% και η Κύπρος με +3,2%. Όσον αφορά τώρα, το σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ και εδώ η ανεργία παρουσιάζει άνοδο, αφού ήταν 10,4% τον μήνα Ιούλιο, όταν τον ίδιο μήνα του 2011 ήταν 9,6%.
@Είναι αλήθεια πως οι ελληνικές σειρές έχουν φτάσει να είναι… είδος υπό εξαφάνιση στην ελληνική τηλεόραση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και φήμες που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, ο Alpha σχεδιάζει να εντάξει στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα για την νέα χρονιά δυο σειρές. Μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια, ίσως δούμε ένα ελληνικό σίριαλ στο κανάλι της Κάντζας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…