Δεν βλέπουν ειδήσεις οι τηλεθεατές γιατί μυρίζουν...

@Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ομορφιάς στην Ελλάδα που ανέδειξε σταρ στη showbiz επιστρέφει μετά απο παύση ενός χρόνου πιο μοντέρνος απο ποτέ! Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο Dream City θα διεξαχθεί ο τελικός για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς - Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ 2012. Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι τα καλλιστεία θα αναλάβει να τα παρουσιάσει με livestreaming αποκλειστικά το TLIFE και όχι κάποιο μεγάλο κανάλι!Ο διοργανωτής των ελληνικών καλλιστείων Βασίλης Πρεβελάκης παρέθεσε συνέντευξη τύπου σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακολουθήστε την!
@Στο πεδίο του ανταγωνισμού το δελτίο ειδήσεων του Mega παραμένει πρώτο με 836 χιλ. θεατές, σύμφωνα με τη μέτρηση της AGB, και το Σεπτέμβριο. Το δελτίο του ΑΝΤ1 είναι δεύτερο με 599 χιλ. θεατές και τρίτο με διαφορά είναι ο Alpha με 347 χιλ. θεατές. Το δελτίο του Σ. Μαλέλη στο Star έχει 290 χιλ. θεατές, ενώ το δελτίο του Σκάι με 259.000 θεατές ξεπέρασε αυτό της ΝΕΤ που έχει 242.000. Συνολικά περίπου 2,4 εκατ. θεατές ενημερώνονται από τα δελτία ειδήσεων όταν την Άνοιξη στο απόγειο των πολιτικών εξελίξεων είχαν φτάσει τα 3,5 εκατ. θεατές. Το νούμερο δείχνει θλιβερό,αν αναλογιστεί κανείς πως εκατομμύρια Ελληνες (σχεδόν 6.5 σύμφωνα με τα στοιχεία) μπαίνουν καθημερινά σε αμιγώς ελληνικές, ενημερωτικές σελίδες στο διαδίκτυο.
@Περαιτέρω πτώση της διαφημιστικής δαπάνης καταμέτρησε η Media Services για το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η οποία έφτασε το 29,37%, από 28,86% που καταμετρήθηκε το 8μηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τη μεγαλύτερη πτώση εξακολούθησαν να έχουν τα περιοδικά, που έφτασε το 39,15%, ενώ ακολούθησαν στις απώλειες οι εφημερίδες, με 30,47% και το ραδιόφωνο, με 29,47%. Η τηλεόραση είχε για άλλη μια φορά τη μικρότερη πτώση, που ήταν 18,14%, αλλά διευρυμένη από την πτώση 8μηνου, που είχε διαμορφωθεί στο 16,70%. ΄Ετσι, η συνολική δαπάνη του 9μηνου έπεσε στα 814.388.027 ευρώ, από 1.152.968.934, που ήταν το αντίστοιχο 9μηνο του 2011. Όσον αφορά στον Σεπτέμβριο, η πτώση ήταν 33,34% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011. Έτσι, από τα 129.352.364 ευρώ έπεσε στα 86.228.405 ευρώ. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο τον Σεπτέμβριο, ήταν ότι τις μικρότερες απώλειες είχε το ραδιόφωνο (-27,41%) και όχι η τηλεόραση (-28,14%). Θα πρέπει και πάλι να τονιστεί ωστόσο, ότι τα στοιχεία αφορούν στην τεκμαρτή δαπάνη.
@Για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται αυτή τη περίοδο η τηλεόραση μίλησε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο γνωστός καλλιτέχνης τονίζοντας τις δυσκολίες της εποχής, δε δίστασε να αποκαλύψει ότι του λείπει η συμμετοχή του στη μικρή οθόνη. «Η τηλεόραση είναι η αντανάκλαση μας. Δεν είναι χειρότερη από τη ζωή. Αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Βλέπουμε πολλές ειδήσεις, πολύ τρομοκρατία και πολύ τρομολαγνεία. Ο κόσμος έχει μάθει να καταπίνει όσα του σερβίρει η τηλεόραση» δήλωσε στο περιοδικό «City way».
@Εκτός λειτουργίας τέθηκαν την Τρίτη ιστότοποι δημόσιων υπηρεσιών. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι Anonymous δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό λόγω των σκληρών μέτρων και με αφορμή την επίσκεψη-αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα. Αργά το απόγευμα της Τρίτης ήταν αδύνατη η πρόσβαση στις σελίδες της Τράπεζας της Ελλάδος (bankofgreece.gr), της Ελληνικής Αστυνομίας (hellenicpolice.gr), του Κοινοβουλίου (parliament.gr), της Προεδρίας της Δημοκρατίας (presidency.gr), αλλά και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (pdma.gr)
@Υπογράφηκε τελικά η σύμβαση για τη μεταφορά του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο με την εταιρεία KB Impuls του Δημήτρη Κοντομηνά. Μετά τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΡΤ ότι απαιτείται ρητά συγκεκριμένη διαδικασία για την κατάργηση του διαγωνισμού αυτού, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή της 3ετούς σύμβασης. Μετέωρη μένει τώρα η διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού προγράμματος σε όλο τον κόσμο εκτός της Ευρώπης. Η ΕΡΤ με απόφαση του ΔΣ κατήργησε το διαγωνισμό αλλά δεν αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του δηλώνοντας πως η ίδια θα αναλάβει την εκμετάλλευση της διανομής του σήματος της. Πρακτικά δηλαδή θα πρέπει να εξασφαλίσει έσοδα της τάξης των 1,9 εκατ. ευρώ από τη διανομή της ERT World

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…