Απεργίες σε ομίλους και νέο χάρτη διαφάνειας στα media

@Επανέρχεται ο Δ. Παπαδημούλης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και των εσόδων από τη χρήση των συχνοτήτων, καταθέτοντας εκ νέου την ίδια ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Συγκεκριμένα, ρωτάει «ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας», αν «πληρώνουν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί τέλη χρήσεως φάσματος για τις ψηφιακές εκπομπές», αν «θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν τηλεοπτικές συχνότητες και ποια εκτιμώνται ότι θα είναι τα έσοδα του Δημοσίου από αυτές». Και ακόμη «αν ισχύει η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση και οριστική αδειοδότηση στο τέλος του 2013. Αν ναι, ποια συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει».
@Τρόπο να παραμείνει στα media φαίνεται να αναζητάει ο Βίκτωρας Ρέστης. Ύστερα από το «διαζύγιο» με τον ΔΟΛ, το κλίμα δεν είναι καλό για τον εφοπλιστή στο Mega, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το δημοσίευμα στο «Έθνος της Κυριακής» περί «φοροδιαφυγής». Στο Mega αναζητούν λύσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι ο εφοπλιστής έχει κάνει κρούση σε μέτοχο της Forthnet προκειμένου να επενδύσει στη Nova! Η Forthnet, από τη μεριά της, βρίσκεται σε συζητήσεις με τις δύο εταιρείες τηλεφωνίας Vodafone και Wind για ενδεχόμενη συνεργασία.
@ Πρόσκληση προς τις δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν ώστε να καταρτιστεί από κοινού με πλήρη διαφάνεια και με γνώμονα τον άνθρωπο ένας νόμος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ορίζοντα 20ετίας, απηύθυνε από τη Βουλή ο αρμόδιος για την λειτουργία των ΜΜΕ υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου.Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το καθεστώς λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σταθερό νομικό πλαίσιο με βαρύτητα και διάρκεια ενώ δεσμεύτηκε ότι το νομικό πλαίσιο θα καταρτιστεί με πλήρη διαφάνεια και με γνώμονα τον άνθρωπο θα θέτει τις κόκκινες γραμμές.
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 9 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 10 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr», στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SUNNY TV» και «SPORT TV», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.
@Στην εκπομπή μιλούν ασθενείς με κυστική ίνωση. Στις 14 Οκτωβρίου, στις 23:30, θα κάνει πρεμιέρα στο Mega η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές». Στους «Πρωταγωνιστές» μιλούν ασθενείς με κυστική ίνωση- την πιο θανατηφόρα κληρονομική νόσο της λευκής φυλής- γιατροί και συγγενείς ασθενών που περιγράφουν εκτός των άλλων τον «Γολγοθά» τους .
@'ΟΛΑ ΚΑΛΑ'.Αυτή την εικόνα 'μοίρασαν' τα ελληνικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ, τόσο σε πολιτικό επίπεδο,όσο και σε εκείνο της τηλεοπτικής κάλυψης.'Η εμπειρία Λιάτσου' μίλησε, τεχνική αρτιότητα, σεβασμός στα υπόλοιπα κανάλια' κτλ είναι κάποια απ'τα κοπλιμέντα που εισέπραξε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Αριστα 10 λοιπόν?Κατ' αρχάς,ξεκινώντας απ'το τέλος,τα ιδιωτικά κανάλια υποχρεώθηκαν να μην έχουν εικόνα!Θα ήταν-επιεικώς-απαράδεκτο να 'κρατούσε' το μονοπώλιο η ΕΡΤ σε μια τόσο σημαντική πολιτική στιγμή,όταν δίνει πλάνα ακόμα και στο Euro. Επιπρόσθετα,η 'αφηρημάδα' του δυναμικού να αφιερώσει-ουσιαστικό- χρόνο στις ογκώδεις διαδηλώσεις,αλλά και την βιαιότητα των αστυνομικών προς δεκάδες διαδηλωτές (στην οποία αναφέρθηκαν τα ξένα ΜΜΕ),μάλλον 'κόβει' μοναδούλες απ'το άριστο γραπτό της ΕΡ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…