Ξεπουλάνε οι εκδότες και η ΕΡΤ διορίζει...

@Σε αναζήτηση αγοραστή για τον Πήγασο ο Γιώργος Μπόμπολας! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δημιουργός του συγκροτήματος φέρεται διατεθειμένος να πουλήσει τον Πήγασο, προφανώς γιατί διαβλέπει πως δεν υπάρχει διέξοδος στην ελληνική αγορά των ΜΜΕ, παράλληλα με την υποχώρηση των κατασκευαστικών έργων. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως υπήρξε κρούση και προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αγοράσει, έναντι περίπου 70 εκατ. ευρώ, τις εφημερίδες «Έθνος», «Ημερησία», «Goal News», τον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και τη συμμετοχή στο Mega. Η απάντηση όμως του επιχειρηματία είναι άγνωστη... Την ίδια ώρα, βέβαια, ο Φώτης Μπόμπολας εμφανίζεται να θέλει να προχωρήσει σε συγχώνευση του Πήγασου με τον ΔΟΛ, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση». Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκδότης εμφανίζεται διατεθειμένος να πουλήσει το συγκρότημα. 'ΠΑΡΟΝ'.
@Πρεμιέρα έκανε τελικά ο Λάκης Λαζόπουλος με το «Τσαντίρι» του. Όπως ήταν φυσικό, στην εκπομπή του αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα και συνέχισε με ...ολίγη Ζωζώ Σαπουντζάκη, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο . Αντίθετα η φράση του για τον Φώτη Κουβέλη ότι "είναι το αριστερό προφυλακτικό της Δεξιάς" ενόχλησε πολύ κόσμο. Ίσως δεν μπορεί να ξεπεράσει τον «Τσιπρισμό του » και εξασφάλισε σλόγκαν στην εκπομπή του για …όλο τον Χειμώνα
απόφαση να παραχωρηθεί οικόπεδο από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν ελήφθη ακόμη από το ΔΣ της ΕΡΤ λόγω των μεγάλων αντιδράσεων. Στην κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζουν να σχεδιάζουν την εγκατάσταση των υπηρεσιών ασύλου για τους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα συνεργείο από το υπουργείο ανέβηκε πάλι στην Κατεχάκη και έκανε μετρήσεις στον χώρο. Και όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό που γίνεται, θέλουν να πάρουν από την ΕΡΤ ολόκληρο το Β’ κτίριο, όπου βρίσκεται το μεγάλο στούντιο Α’, με ψηφιακά μηχανήματα για μεγάλα γυρίσματα. Σχεδιάζουν δε να χτιστεί ένας μαντρότοιχος στη μέση του οικοπέδου, που θα διαχωρίζει τα κτίρια του «στρατοπέδου μεταναστών» από τα εναπομείναντα κτίρια της ΕΡΤ.
@Το ποσόν του 1.022.160 ευρώ θα διαθέσει η ΕΡΤ για την παραγωγή τεσσάρων ενημερωτικών εκπομπών που εγκρίθηκαν από το ΔΣ. Το υψηλότερο κόστος έχει «Η μηχανή του χρόνου», με 334.875 ευρώ, στην εταιρεία Kabel - Κ. Μπεληγιάννη, όπως και τον μεγαλύτερο αριθμό επεισοδίων. Στην ΕΡΤ συνεχίζουν και οι τρεις εκπομπές έρευνας: με 10 επεισόδια το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα», με 6 ο «Εξάντας» και το «Κουτί της Πανδώρας», η μετάδοση του οποίου εγκρίθηκε από το προηγούμενο ΔΣ, της περιόδου Ταγματάρχη. Με 18 επεισόδια και κόστος 226.405 ευρώ επεκτείνεται η συνεργασία με την Arcadia Media για την εκπομπή «Ευρώπη των 27». Την ίδια ώρα, διάθεση «λιτότητας» υπάρχει και για τις δύο παραγωγές-σύμβολα της ΕΡΤ, το «Παρασκήνιο» και το «Μονόγραμμα», που απειλούνται με «τσεκούρι» και μετατάξεις. 'Τυπολογίες'
@*** Πάρα πολλά ΜΜΕ, σχολιαστές, δημοσιογράφοι και διάφοροι αεριτζήδες είχαν ποντάρει όλο το προηγούμενο διάστημα στην καταστροφή των άλλων (π.χ. Alter, «Ελευθεροτυπία»), θεωρώντας πως εκείνοι απλώς θα κάνουν οριζόντιες μειώσεις και απολύσεις, και όχι μόνο θα σωθούν, αλλά θα έχουν και κέρδος. Τώρα έρχεται η ώρα της τσέπης ή του λουκέτου. Βέβαια, κάποιοι άλλοι, απολύτως αποτυχημένοι, θέλουν και επιδιώκουν να καταστρέψουν όσους προσπαθούν να επιβιώσουν. *** Τα... εθνικής εμβέλειας κανάλια μάς προτρέπουν να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα και μας σερβίρουν κάθε βράδυ τούρκικα. kkk Είναι δυνατόν σε μια επιτροπή της ΕΡΤ για ένα κρίσιμο θέμα στις σχέσεις με την Κομισιόν και την EBU να ορίζονται δύο πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την τηλεόραση; Και ο ένας να έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό του καναλιού που κλήθηκε να ελέγξει! Πάλι καλά που δεν ρώτησαν και τη γνώμη των εργαζομένων στο μπαρ της ΕΡΤ! Ξαναρωτάμε: Ποιοι επιχειρούν να παγιδεύσουν τον Νίκο Σίμο;
@Η ΕΕΤΤ προχώρησε, πρόσφατα, σε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή παράνομων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών σε τρεις νομούς, με στόχο την ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση της χώρας στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ με τους τεχνικούς πραγματογνώμονες της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε:
  • Παράνομο ψηφιακό αναμεταδότη των προγραμμάτων της DIGEA και της ΕΡΤ σε τρεις διαύλους (UHF 48, 52, 69) στον Αγ. Νικόλαο του Ν. Φωκίδας.
  • Παράνομο ψηφιακό αναμεταδότη των προγραμμάτων της DIGEA και της ΕΡΤ σε τρεις διαύλους (UHF 25, 34, 54) στη Λούτσα του Ν. Πρεβέζης.
  • Παράνομο τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο "LTV" που εξέπεμπε από το δίαυλο UHF 39 στο Λουτράκι του Ν. Κορινθίας.
Επισημαίνεται ότι με τη συνδρομή των περιφερειακών της γραφείων, η ΕΕΤΤ αποτρέπει την εγκατάσταση παράνομων τοπικών αναμεταδοτών, διεξάγοντας συνεχείς ελέγχους και καταγραφές ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών και προβαίνοντας, ανά περίπτωση, στις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Παράλληλα, έχει ενημερώσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις 23 θέσεις πανελλαδικά στις οποίες θα τοποθετηθούν, κατά τη μεταβατική περίοδο, οι εγκαταστάσεις ψηφιακής εκπομπής από τους νόμιμα εξουσιοδοτημένους παρόχους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…