ΕΡΤ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ...

@Προσλήψεις με κομματικά κριτήρια και «παζάρι» μεταξύ των εταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης για την κάλυψη θέσεων ειδικών συμβούλων που είναι αχρείαστοι και συνολικά κοστίζουν στην ΕΡΤ 83.000 ευρώ το μήνα, κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο οποίος σχολίασε αρνητικά και την κατάσταση στον τομέα ειδήσεων της ΝΕΤ. «Ολες οι πρωτοβουλίες γύρω από την ΕΡΤ μοναδικό στόχο έχουν να αναδείξουν την κρατική ραδιοτηλεόραση σε πρωταρχικό μέσο ενημέρωσης, ένα μέσο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Απαντώντας στις αιτιάσεις για «κομματικές προσλήψεις» στην ΕΡΤ, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί το προσωπικό ανάλογα με τις ικανότητες και δυνατότητες που έχει και επισήμανε ότι ο κανονισμός της ΕΡΤ είναι εκείνος που περιγράφει ποιες θέσεις μπορεί να διεκδικήσει η ελεύθερη αγορά.
@Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να κατέβουμε οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ , εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε στο προηγούμενο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης . Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράδοσή της σε συμφέροντα εργολάβων εξωτερικών και μεικτών παραγωγών ακόμα και για ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στην ΕΡΤ και τα οποία οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν για κανένα λόγω να τα αποσιωπήσουν.
@Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη που πέθανε στις 26 Οκτωβρίου 1957, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Κοχλίας» με τίτλο «Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη: Ασκητική», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βερνίκου, παραγωγής 1983.
Νίκος Χατζηνικολάου, μέσω του Twitter του, σχολίασε την φάρσα της εκπομπής «Συντέλεια» στη Λιάνα Κανέλλη, που είχε ως αποτέλεσμα η βουλευτής του ΚΚΕ να ξεσπάσει σε κλάματα στον "αέρα". ο δημοσιογράφος, έγραψε: «Απορία: Η “Συντέλεια”του ΣΚΑΪ έκανε φάρσα και στον Νίκο Μιχαλολιάκο, που ήταν προχθές καλεσμένος στο κανάλι τους, ή μόνο στη Λιάνα Κανέλλη;»
@«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) ενημερώθηκε για την ανεξέλεγκτη παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χθες βράδυ, σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Δεν μας εξέπληξε ο αξιότιμος κ. Αλαφούζος, ο οποίος είχε ξεκάθαρα εκδηλώσει τις προθέσεις, αλλά και τις αντιλήψεις του για τα περί ποδοσφαίρου από την έναρξη του Πρωταθλήματος, με ανακοινώσεις, που κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή και πρόοδό του. Στο προκείμενο, ο κ. Αλαφούζος καλείται δημόσια να αποκαλύψει και να καταγγείλει με ονοματεπώνυμα τους ''Συνωμότες'' δημοσιογράφους, όπως δήλωσε, καθώς και αυτούς που ξέρει ότι προσπάθησαν να πετύχουν αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό. Όσο για τα ''μαθήματα'' περιγραφής αγώνων και δημοσιογραφίας στους επαγγελματίες συναδέλφους, που επιχείρησε να κάνει ο αξιότιμος κ. Αλαφούζος, ας τα αξιοποιήσει αλλάζοντας ειδικότητα στον χώρο των ΜΜΕ που τόσο οικείος του είναι, αν μη τι άλλο. Η επαγγελματική του αποκατάσταση θα είναι άμεση και… διασφαλισμένη.
@Μπορεί να έχουμε κρίση ακόμα και στις ελληνικές σειρές, όμως το Mega θα κάνει μια προσπάθει να βγάλει νέα παραγωγή από τη νέα χρονιά με ένα δυνατό και λαμπερό καστ! Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα το εβδομαδιαίο σίριαλ θα αποτελεί διασκευή του ισπανικού Con el Culo al Aire και θα διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα κάμπινγκ! Σύμφωνα με το TV Ζαπινγκ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έκλεισαν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάριος Αθανασίου, Φωτεινή Τσακίρη, Ιζαμπέλα Κογιεβίνα και ο μεγάλος Κώστας Βουτσάς!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…