Τηλεοπτικός χειμώνας χωρίς νέες σειρές και νέες εφημερίδες κρίσης

τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε, όμως πολλές είναι οι εκπομπές που δεν έχουν πάρει το «πράσινο φως» για νέο κύκλο. Ανάμεσα σε αυτές και η ψυχαγωγική εκπομπή «Στην υγειά μας», το μέλλον της οποίας παραμένει αβέβαιο. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος μίλησε στο περιοδικό «Τηλεθεατής» για το εάν θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2013. «Δε γνωρίζω αν θα γίνει η εκπομπή, γιατί είμαστε εδώ και πολύ καιρό σε συζητήσεις. Σε περίπτωση που γίνει, νομίζω θ’ αρχίσουμε τα Χριστούγεννα». @Άλλος ένας σταθμός (ο υπ' αριθμόν 43), προστίθεται στους νομίμως λειτουργούντες της FM μπάντας των Αθηνών. Ο Χριστιανισμός FM, της "ελεύθερης αποστολικής εκκλησίας της Πεντηκοστής", μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, νομιμοποιήθηκε από το ΕΣΡ, καθώς η αρχή στην τελευταία της συνεδρίαση, χορήγησε άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, στην εταιρεία "Πνοή Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε.", που τον διαχειρίζεται. Ο σταθμός που εξέπεμπε μέχρι τον Μάρτιο του 2001 στην συχνότητα 93.9 FM -η οποία έχει καταργηθεί, λόγω της εκπομπής του Επικοινωνία FM στους 94- και έκλεισε λόγω της γνωστής υπόθεσης του Ελ. Βενιζέλος, έχει πλέον το δικαίωμα να εκπέμπει νόμιμα εντός Αθηνών, όχι όμως πριν καθοριστεί από το αρμόδιο υπουργείο, η νέα συχνότητα εκπομπής του. Μήπως πρέπει να νομιμοποιηθεί και ο Α100 που ήταν ο πρώτος σταθμός που πήρε άδεια εκπομπής το 1988;
@Σε καθεστώς διώξεων και λογοκρισίας βρίσκεται η ήδη πολλαπλώς κατακρεουργημένη δημοσιογραφία, κάτω από τη “μπότα” της Τρόικα. Η δικαιοσύνη ζητάει το λόγο από τον Κ. Βαξεβάνη το λόγο γιατί δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ συλλαμβάνοντας τον και η εκπομπή των Μαριλένας Κατσίμη Κώστα Αρβανίτη, “κόβεται” , “μέχρι νεοτέρας” με απόφαση του Α. Λιατσου διότι σχολίασαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια. Ο έλεγχος της πληροφόρησης αυξάνεται όλο και περισσότερο παραπέμποντας σε άλλες εποχές. Ο Κώστας Βαξεβάνης μετά από τη χθεσινή αναβολή θα δικαστεί την Πέμπτη για τη δημοσίευση της λιστας Λανγκάρντ, Και μόνο η σύλληψη του εκθέτει διεθνώς τη χώρα, με αναφορές στη Wall Street Journal, και τη Figaro. Ταυτόχρονα το δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ και η αποκάλυψη από την «Αυγή» των πορισμάτων, προκάλεσε νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση, όταν αναμεταδόθηκαν από την «Πρωινή Ενημέρωση. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι, με κίνδυνο να επιστρέψει στα μαύρα χρόνια της Χούντας.
@Οι Ράδιο Αρβύλα επέστρεψαν δυναμικά μετά από πέντε μήνες απουσία! Δυναμικά και ως σούπερ ήρωες ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του ξεκίνησαν την πρώτη εκπομπή της σεζόν. Η ομάδα "πετάει" και φαίνεται ξεκούραστη! Το νέο τους σήμα, το γνωστό κρύο ανέκδοτο του Στάθη, τα βίντεο με τον πρωθυπουργό και την πιτσαρία ... είναι τα πρώτα στοιχεία της εκπομπής.
@Βάσει αυτής της αρχής (ότι λεφτά υπάρχουν) εφημερίδα ετοιμάζεται να εκδώσει σύμφωνα με πληροφορίες και ο κύριος Τάσος Δούσης. Με επικεφαλής τον κύριο Νίκο Κεραμίδα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο εκδότης του “TV24” και άλλων τίτλων περιοδικών, θέλει να δοκιμάσει την τύχη του με μία έκδοση που θα θυμίζει έντονα “Sun”. Με σκανδαλοθηρικό μεν περιεχόμενο, που όμως θα φτάνει στην… «καρδιά» της είδησης. Κατά την ίδια πληροφόρηση, την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα επρόκειτο να βάλει μπρος για το πρώτο δοκιμαστικό, ωστόσο δεν… Αναμένουμε, λοιπόν. @Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, εκφράζοντας την αντίδρασής της στα κρούσματα λογοκρισίας και κυβερνητικής χειραγώγησης της ΕΡΤ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις στάσεις εργασίας από τις 6.00 έως τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, καθώς και στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 1 Νοεμβρίου 2012. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης στα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης αποτελεί προϋπόθεση της άσκησης της δημοσιογραφίας και θεμέλιο της Δημοκρατίας. Ο δημοσιογράφος όχι μόνο δικαιούται αλλά και οφείλει να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του φρονήματος των πολιτών και της ακραίας συμπεριφοράς της Πολιτείας και των οργάνων της. Το αναφαίρετο, όμως, αυτό δικαίωμα και υποχρέωση του συντάκτη δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα από τη διοίκηση της ΕΡΤ.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την αποκατάσταση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε. Επίσης, ζητεί να μην πραγματοποιηθούν οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας και να μη μεταβληθούν έτσι οι εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».
@Κι όμως …έρχεται κι άλλο τούρκικο. Ενώ η σεζόν ξεκινά χωρίς ούτε ένα ελληνικό σίριαλ, το Mega εξασφαλίζει και νέο τούρκικο μελόδραμα για την απογευματινή του ζώνη. Πρόκειται για το Bir Cocuk Sevdim, που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον «Μοιραίο Έρωτα» μετά τις 23 Νοεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της REAL NEWS, η νέα σειρά αφηγείται τον καταδικασμένο έρωτα μεταξύ δυο νέων που χωρίζονται από τις οικογένειές τους λόγω διαφορετικού οικονομικού στάτους ενώ η κοπέλα είναι ήδη έγκυο.
@Πως κύλησε η εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης; Ας ρίξουμε μια ματιά στις εβδομαδιαίες επιδόσεις των καναλιών,σε σύνολο & 15-44... MEGA 20,4 20,7 ALPHA 16,1 16,4 ANTENNA 13,4 13,9 STAR 10,5 12,3 NET 10,3 9,0 ET-1 3,2 2,5 ET-3 4,3 2,5 SKAI 5,0 5,0

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…