Η λογοκρισία στην αμαρτωλή ΕΡΤ και η Αρβύλα στο κεφάλι των πολιτικών

τον πάγο μπαίνει προς το παρόν η ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» από την ΝΕΤ μετά από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε μέχρι νεοτέρας την... εκπομπή των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη για σχόλιο που έκαναν αναφερόμενοι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια σχετικά με το δημοσίευμα της Guardian..
@Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και κινηματικές δράσεις από τις 30 Οκτωβρίου για την απόφαση καρατόμηση των συναδέλφων, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, διαμαρτυρόμενοι για πολλαπλά κρούσματα λογοκρισίας.
@Χρειαζόταν ο Γιώργος Τράγκας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, εκδότης εντύπων και όπως κι αν έχει μια «φωνή» που ουδέποτε έχει πάψει να ακούγεται σε αυτό το ευρύτατο εγχώριο μιντιακό πεδίο, να κληθεί και στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο, ώστε να περιβληθεί με τη δέουσα θεσμική επισημότητα η σπαραξικάρδια αφήγησή του για το πώς βρέθηκε να συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ. Θύμα σκευωρίας φυσικά. Πάντως, ο κ. Τράγκας βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με προσωπική πρόσκληση του διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιου Λιάτσου. Για να χαρακτηρίσει ήδη από τα πρώτα λεπτά, μπροστά σε δύο δημοσιογράφους-ντεκόρ, το ελληνικό κράτος «ρουφιανομάγαζο», με «θεσμοθετημένη την ρουφιανιά», αφήνοντας κατόπιν να εννοηθεί ότι είναι «θύμα». Ενός «μαγειρέματος» της «λίστας». Και ενός «συστήματος», μιντιακοπολιτικού, που τον έβαλε στόχο επειδή «μιλάει πολύ». Αλλωστε αποτελεί τον βασικό πυρήνα του λαϊκισμού η επίθεση στο μιντιακό σύστημα, του οποίου μπορεί να αποτελεί ισχυρό κομμάτι ο κ. Τράγκας με το σύνολο των δραστηριοτήτων του σε ραδιοτηλεοπτικό και εκδοτικό χώρο, αλλά με μαεστρία εμφανίζει εαυτόν πάντα ως κυνηγημένο.
δεύτερη θέση που απέσπασε ο Alpha το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην τηλεθέαση του κοινού 15-44 ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ενδείξεις του ανοδικού momentum που διατηρεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες το κανάλι της Κάντζας. Το μερίδιο του καναλιού ανήλθε στο 15,7% έναντι 15,9% του πρώτου Mega και 12,7% του ΑΝΤ1, ο οποίος ήταν τρίτος. Όπως δείχνουν τα ποσοστά, ο Alpha έχασε την πρώτη θέση για μόλις 0,2 μονάδες. Η υψηλή τηλεθέαση του καναλιού εκείνη την ημέρα οφείλεται κυρίως στην πολύ καλή τηλεθέαση των εκπομπών «Αννίτα SOS» (έως 29,8%) και «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» (έως και 25,7%, σε επανάληψη), καθώς και του ανανεωμένου κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 7, που έφτασε έως και 30,7%.
@Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συγκαλείται Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, με συμμετοχή Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, για να αποκρουσθεί η συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας, σχέσεων εργασίας και ασφάλισης των εργαζόμενων στην ενημέρωση. Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τα αλλεπάλληλα κρούσματα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κυρίως από την κατ’ επίφαση δημόσια –αλλά στην πραγματικότητα κρατική- ραδιοφωνία και τηλεόραση. Είναι πλέον φανερό ότι η δημοσιογραφία τελεί υπό διωγμόν.
@Για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσιοποίησης ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.Σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο, εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας συγκεντρώθηκαν φίλοι και συνάδελφοί του, μέλη των δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και βουλευτές.
@Οι οικοδεσπότες του «Ράδιο Αρβύλα» για ακόμα μία χρονιά θα μας κρατούν συντροφιά κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ υπόσχονται να μην αφήσουν τίποτα και κανέναν ασχολίαστο. Τέλος, το σενάριο που ήθελε τους «Αρβυλαίους» να αποκτούν αυτόν τον χειμώνα «XL» διάρκεια στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 τελικά δεν ευοδώθηκε, με αποτέλεσμα η διάρκεια της εκπομπής να παραμένει στη μία ώρα και... κάτι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…