Η λίστα που φοβάται το πολιτικό σύστημα και τα golden boys

@Κλίμα αναταραχής και ανησυχίας προκάλεσε στους εργαζομένους του ΔΟΛ η απόφαση της διοίκησης (Ψυχάρη) να προχωρήσει σε 80 με 90 συνολικά απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών απ' όλα τα ΜΜΕ του Συγκροτήματος. Ήδη, ειδοποιήθηκαν οι επικεφαλής των τμημάτων, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το ποιοι θα απολυθούν. Η απόφαση για απολύσεις έρχεται έπειτα από περικοπές στους μισθούς, από 20% μέχρι 40% ανάλογα με το ύψος του μισθού, που έγιναν πριν από λίγους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις εργασίας, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Τώρα εκείνη η συμφωνία αναιρείται, λένε, με την ξαφνική απόφαση για απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή γραμμής οφείλεται σε απαίτηση τραπεζών που πρόκειται να χορηγήσουν δάνειο στον ΔΟΛ με το σκεπτικό ότι οι απολύσεις είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. 'ΠΑΡΟΝ'
@Ένα εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς τους ζητάνε με αγωγή που κατέθεσαν ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά του «Πρώτου Θέματος» και των διευθυντών σύνταξης της εφημερίδας για τα δημοσιεύματα ως προς την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην κατοικία τους στο Π. Ψυχικό και την πληρωμή τέλους ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Η συμπεριφορά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο όνομα του οποίου και εκδίδεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, είναι απολύτως νόμιμη, η δε Γιάννα Αγγελοπούλου ουδεμία σχέση έχει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, σημειώνεται στην αγωγή.
 @«Αγώνας δρόμου» για το ποια εφημερίδα θα καλύψει πρώτη το κενό της «Ελευθεροτυπίας». Ενώ η εφημερίδα της Μάνιας Τεγοπούλου παραμένει «παγιδευμένη» στην αντιπαράθεση με 500 απλήρωτους εργαζομένους, η ομάδα των συντακτών και των υπολοίπων ετοιμάζεται να συγκρουστεί στα περίπτερα με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο οποίος κινείται για να βγάλει μια εφημερίδα με πρώην στελέχη της «Ελευθεροτυπίας». Ζητούμενο, το κοινό κεντροαριστερής αντίληψης που διάβαζε «Ελευθεροτυπία» και όλοι εκείνοι που αναζητούν μια άλλη πληροφόρηση, που δεν προσφέρεται από τα «Νέα», το «Έθνος» και την «Καθημερινή». Η «Εφημερίδα των Συντακτών» θα κυκλοφορήσει μάλλον την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και εκείνη του Δελλατόλα στα μέσα του ίδιου μήνα (12 ή 14 Νοεμβρίου). Την προσπάθειά του θα συνδράμουν οι Γιάννης Παντελάκης και Γιώργος Καρελιάς. Ο χρηματοδότης δεν αναφέρεται, ενώ η θεωρία που επικρατεί είναι πως το φύλλο μπορεί να επιβιώσει, έχοντας ήδη τον υφιστάμενο μηχανισμό από το «Ποντίκι», με πωλήσεις 12.000 φύλλων.
@Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ- Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη.Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ Το. Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την πρωτοφανή σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη παράσταση ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής αντίστασης του λαού μας. Η δίωξη και σύλληψη του συναδέλφου στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού στους δημοσιογράφους και για το μέλλον, για ένα ζήτημα μάλιστα που εδώ και καιρό απασχολεί την κοινή γνώμη και αφορά το πολιτικό σύστημα και τις σχέσεις του με οικονομικά και άλλα συμφέροντα. Τα στοιχεία που περιέχει το επίμαχο δημοσίευμα είναι στη διάθεση κάθε αρχής και περιμένουμε να τα ερευνήσουν οι αρμόδιοι, αντί να στρέφονται εναντίον του δημοσιογράφου που τα δημοσιοποίησε. @Ενώ τίποτα δεν προχωρά και μια δουλειά ακυρώνεται μετά την άλλη, το Μεγάλο Κανάλι «τρέχει» τη νέα σειρά που βασίζεται στο «Con el Culo al Aire» και μάλιστα τρελά.Oι υπεύθυνοι επιμένουν στην ελληνική μυθοπλασία,χωρίς να προσφεύγουν στην εύκολη λύση των reality παιχνιδιών. Έχουν ήδη κλείσει να δούμε. 13 επεισόδια από το Γενάρη και μετά και άλλα 13 από τον επόμενο Νοέμβριο.
@Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, οι Αμερικάνοι σκέφτονται το ενδεχόμενο εκπομπής του CNN στην ελληνική γλώσσα και με ελληνικές παραγωγές. Έτσι μετά το Euronews που χρηματοδοτείται βέβαια από την Κομισιόν, ελληνικά προγράμματα μπορεί να βλέπουμε και στο CNN.
@Τέλος στο διάλειμμα αυτόνομης εταιρικής παρουσίας της ΕΡΤ Α.Ε και των κερδών της επιχειρεί να βάλει η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, οδηγώντας την κρατική τηλεόραση σε απαξίωση επιρροής και σε νέες ζημιές. Τη στιγμή που συνεχίζονται οι αθρόες προσλήψεις συμβούλων κάθε είδους με μισθούς άνω των 2.000 και 3.000 ευρώ, η ΕΡΤ δέχεται ολομέτωπη επίθεση σε πολλά παράλληλα μέτωπα. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης της με την οποία απέσυρε τη στήριξη στο εγχείρημα εκπομπής του Euronews στα ελληνικά, ανατρέπει ουσιαστικά μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να έχει η χώρα μας λόγο και παρουσία στη διεθνή ενημερωτική ατζέντα. Το Euronews επιχείρησε να εκπέμψει ελληνικά επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου χωρίς αυτό να γίνει εφικτό λόγω κόστους, ούτε και προχώρησε ποτέ το εναλλακτικό σενάριο να παράγεται ελληνικό πρόγραμμα προς μετάδοση στο διεθνές δίκτυο, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό δίκτυο να εκπέμψει στα τούρκικα. Με χρηματοδότηση της Κομισιόν και κόστος για την Ελλάδα μόνο την παροχή συχνότητας από την ΕΡΤ, το Euronews προχώρησε την Άνοιξη του 2012 στην ανακοίνωση λειτουργίας της ελληνικής εκδοχής του. Η ανατροπή που φέρνει η νυν διοίκηση της ΕΡΤ πιστοποιεί πως το ισχύον τηλεοπτικό σύστημα της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν δέχεται την εκπομπή άλλου, διαφορετικού ειδησεογραφικού προγράμματος στην ελληνική γλώσσα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…