Συρίκνωησ στην αγορά και απολύσεις την νέα χρονιά

@Δεν έχει σταματημό η φόρα που έχει πάρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μετά την ένταξη του Ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, το επόμενο θύμα είναι το περιβόητο αγγελιόσημο, που η «τρόικα», κατόπιν υπόδειξης του ΣΕΒ (μαγαζί των βιομηχάνων, για όσους δεν ξέρουν), έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της και ο υπουργός, όπως λένε, πλειοδοτεί…Η πληροφορία προέρχεται από απόλυτα έγκυρη πηγή. Την απόφασή του αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας σε συζήτηση που είχε με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, που είχε περάσει από πάρα πολλά υπουργεία, αλλά σήμερα είναι απλός βουλευτής. Και, όπως μάθαμε, ήταν κατηγορηματικός, δεν άφησε το παραμικρό παράθυρο ανοικτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο (η) συνομιλητής του υπουργού έχει την ίδια άποψη, είναι υπέρ της κατάργησης του αγγελιοσήμου, γιατί θεωρεί ότι επιβαρύνει την τελική τιμή των προϊόντων. Ευνόητο είναι ότι το κόψιμο του αγγελιοσήμου θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από όλους τους εργαζομένους στον ευρύτατο χώρο των ΜΜΕ. 'ΠΑΡΟΝ'
@Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της διαφημιστικής αγοράς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα είδος φόρου υπέρ του διαδικτυακού περιεχομένου, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα όπου διακινείται. Στα παρασκήνια των αντιδράσεων για την επιβολή αγγελιοσήμου στις ιντερνετικές διαφημίσεις, η συζήτηση, κατά πληροφορίες μας, φαίνεται να εστιάζεται σε ένα νέο είδος φόρου, που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Οι εκδότες είναι ήδη ενήμεροι και από τις πρώτες συζητήσεις έγινε γνωστό πως ο φόρος θα είναι κλιμακωτός. Δεν έχει όμως αποσαφηνισθεί ακόμη πού θα εφαρμοσθεί, αν δηλαδή θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Γαλλίας, όπου έχει επιβληθεί φόρος 10% στις διαφημίσεις του διαδικτύου, ή το μοντέλο της Ολλανδίας, με μικρότερο ποσοστό σε κάθε ηλεκτρονικό προϊόν που πωλείται στην αγορά.
@Πρωτοφανή συρρίκνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων της ΕΡΤ επιχειρεί ο προϋπολογισμός του 2013 που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η εταιρεία, που το 2011 βρέθηκε στη 14η θέση της λίστας με τις πλέον κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες, προϋπολογίζει έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος της τάξεως των 201 εκατ. ευρώ, χάνοντας πολλά εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010! Η διαφημιστική δαπάνη της ιδιωτικής τηλεόρασης πέφτει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της, στα 230 εκατ. ευρώ και φαίνεται πως η κυβέρνηση και η «τρόικα» αναγκάζουν και την κρατική ραδιοτηλεόραση να ακολουθήσει. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός του 2013 μειώνει τη μισθοδοσία σε 77,35 εκατ. ευρώ, όταν το 2011, έπειτα από μειώσεις της τάξεως του 30%, είχε υποχωρήσει στα 124,67 εκατ. ευρώ.
 @Ανατροπές και πάνω - κάτω, με το «Πρώτο Θέμα» να επανακτά 30.980 φύλλα από τα 44.080 που είχε χάσει την προηγούμενη Κυριακή και με τρεις εφημερίδες να έχουν απώλειες 48.190 φύλλων συνολικά. Συγκεκριμένα, η «Real News» ήταν η μεγάλη χαμένη, με μείον 20.540, η «Δημοκρατία» έχασε 14.000 και το «Έθνος» 13.650, με αποτέλεσμα συνολικά οι κυριακάτικες να χάσουν 21.850 (από τα 596.680 κατέβηκαν στα 574.830). Θυμίζουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα η «Καθημερινή» έχει απαγορεύσει να δημοσιεύεται η κυκλοφορία της, για άγνωστο, ξαναλέμε, λόγο.
@Στο χθεσινό, ανατρεπτικό και πάνω απ' όλα ζωντανό "Al τσαντίρι news" του Λάκη Λαζόπουλου, ο ηθοποιός αποκάλυψε πότε θα ρίξει την αυλαία του το "Τσαντίρι" για τη φετινή χρονιά. Ο Λάκης δηλώνει: "Εδώ είμαστε κυρία μου, τη δόση θα την πάρουμε και μόλις θα την πάρουμε , θα ανοίξουμε κάτι σαμπάνιες εδώ μέσα..Δεν νομίζω να προλάβουμε εμείς, γιατί εμείς την άλλη Τρίτη κλείνουμε για αυτό τον χρόνο! Έχουμε και άλλες υποχρεώσεις κυρία μου."Επομένως, Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 21:00 ο Λάκης και το "Τσαντίρι" θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση για το 2012 στον Alpha! @H 19η έκδοση του TV Yearbook της Nielsen Audience Measurement, που αφορά στη σεζόν 2011-2012 ολοκληρώθηκε και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την εταιρεία. Για άλλη μια σεζόν, το Mega ήταν στην πρώτη θέση του κοινού 15-44, με μερίδιο 20,9%, ενώ ακολούθησαν ο ΑΝΤ1 με 17,5%, το Star με 14,1%, ο Αlpha με 13,0% και ο Σκάι με 7,0%. Στο σχετικό πίνακα καταγράφονται και τα αντίστοιχα μερίδια που αφορούσαν στη σεζόν 2009-2010, ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία τους ανά κανάλι. Έτσι το Mega, το Star και ο Σκάι αύξησαν τα μερίδιά τους αυτή τη διετία, ο ΑΝΤ1 παρέμεινε σταθερός, ενώ έχασαν έδαφος ο Alpha και η ΝΕΤ.
@Η δήλωση του εκπροσώπου των δημοσιογράφων του ALTER Βασίλη Τζήμτσου, για τις τελευταίες εξελίξεις: "Ο αγώνας στο Άλτερ συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι. Το σύνθημα «Όλα ή τίποτα» που…...προωθήθηκε το προηγούμενο διάστημα, αλλάζει σε «Όλοι ή τίποτα». Μπορεί ο Κουρής και κάποιοι να πανηγυρίζουν γιατί εξασφάλισαν περίπου 247 υπογραφές εργαζόμενων του Άλτερ οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 247… Το Άλτερ έχει συνολικά 600 εργαζόμενους και θα πρέπει να πληρωθούν ΟΛΟΙ. Διαφορετικά το κανάλι δεν θα ανοίξει ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να μην ανοίξει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…