Ρευστότητα στα media και το Πολυτεχνείο στη μέση...

@Εντείνεται η ρευστότητα στα Μέσα. Δύο νέες εφημερίδες κυκλοφόρησαν, ένα μεγάλο συγκρότημα έβαλε λουκέτο, ενώ ο Γιώργος Κουρής προσπαθήσει να λειτουργήσει ξανά το Alter προσεγγίζοντας μερίδα εργαζομένων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη «εξίσωση». Αναλυτικά. Μετά τις επαφές του Γιώργου Κουρή με ομάδα περίπου 250 εργαζομένων του καναλιού η ΕΣΗΕΑ σήμερα καλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη 3μερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας με τη συμμετοχή του Alter, της ένωσης συντακτών και της ηγεσίας του υπουργείου. Όλα αυτά κι ενώ είναι ανοιχτή η διαδικασία για την ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 99 στις δικαστικές αίθουσες με το αίτημα της παράτασης από την πλευρά της εταιρείας. Ο σταθμός παραμένει κλειστός και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για περισσότερο από ένα έτος.
@Στη μάχη για το κοινό της «Ελευθεροτυπίας» μπαίνει η ... «Ελευθεροτυπία». Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει από άλλη εκδοτική εταιρεία, με τη συμμετοχή του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου Το σχέδιο περιλαμβάνει την έκδοση του ημερήσιου και του κυριακάτικου φύλλου με τη συμμετοχή περίπου 250 πρώην εργαζομένων, οι οποίοι θα απολαμβάνουν τις συλλογικές συμβάσεις του 2009, χωρίς να απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. «Απέναντι» βρίσκονται η «Εφημερίδα των Συντακτών» με μεγάλη ομάδα πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» οι οποίοι και προχώρησαν στο συνεταιριστικό εγχείρημα. Η εφημερίδα το προηγούμενο Σάββατο πούλησε 25.810 φύλλα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, πίσω από τα «Νέα Σαββατοκύριακο». Η εφημερίδα «6 Μέρες» στην πρεμιέρα της, την περασμένη Δευτέρα πούλησε 14.100 φύλλα, και 11.480 (-14.530) η "Εφημερίδα των Συντακτών".
@Με ειδικές εκπομπές, ιστορικά ντοκιμαντέρ και εκπομπές αρχείου, η ΕΡΤ τιμά την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου η ΝΕΤ θα μεταδώσει στις 16.00 το επεισόδιο της εκπομπής «ΔΡΟΜΟΙ» με τον Άρη Σκιαδόπουλο και καλεσμένο τον Γιώργο Βερνίκο, πρωτεργάτη της Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων στην περίοδο της δικτατορίας, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώτο μεγάλο φοιτητικό ξεσηκωμό της Νομικής, προάγγελο του Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά, στις 17:00, ο Μανώλης Κοττάκης φιλοξενεί στην εκπομπή «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ» τον Βασίλη Ράπανο. Από «βομβιστής» την περίοδο της δικτατορίας, στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας και παρ’ ολίγον Υπουργός Οικονομικών, ο Βασίλης Ράπανος θυμάται την πλούσια αντιδικτατορική του δράση, τη φυλάκισή του στην Αίγινα, ενώ μιλά και για την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας σήμερα.
@Η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, σε συνέχεια της από 09.11.2012 ανακοίνωσης με αναφορά σε τυχόν επιπτώσεις στην διοίκηση και λειτουργία της Εταιρίας από την φερόμενη «οριστική διακοπή λειτουργείας» της “Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.”, μετόχου της Εταιρίας μας με ποσοστό 33,33%, ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στην από 13.11.2012 συνεδρίασή του αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με θέματα α) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταρίας και β) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου...
νέος επενδυτής του ALTER είναι όντως ο Μαρινάκης" Στην ΕΣΗΕΑ εμφανίστηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ (ALTER CHANNEL) και παρόντος του εκπροσώπου των δημοσιογράφων Βασίλη Τζήμτσου, αλλά και.συναδέλφων του έδωσε 3 σημαντικές ειδήσεις: 1) Ο νέος επενδυτής του ALTER, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ είπε ότι υπάρχει και ένας ακόμα επιχειρηματίας που θα συμμετάσχει, πέρα από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. (Σ.Σ.: Βέβαια, το όνομα του Μαρινάκη, έχει υπονοηθεί κατ'επανάληψη και εμάς μας κάνει εντύπωση ότι αποκαλύφθηκε τώρα που...τα πράγματα έχουν πάρει αυτή την περίεργη τροπή, για αυτό και εμείς κρατάμε "μικρό καλάθι") 2) Ο κ.Γκότσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι που θα απορροφηθούν στο "νέο ALTER", να μην είναι οι γνωστοί 249, αλλά είπε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν 350. 3) Οι αποπληρωμές των δεδουλευμένων θα γίνουν εάν και εφόσον το ALTER, υπαχθεί στο άρθρο 99.
@Λίγες ώρες πριν το live "Τσαντίρι" της περασμένης Τρίτης, ο αγαπημένος μας Λάκης Λαζόπουλος πέρασε για δεύτερη φορά το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει τα παράπονά του στο σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τι συνέβη; Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα με ψεύτικα προφίλ στο Twitter, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους ισχυρίζονται πως είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, συγκεντρώνοντας μέσα σε τρεις μόλις ώρες, πάνω από 5.000 followers! Ο ηθοποιός θέλησε να κάνει προφορική καταγγελία και όχι ποινική δίωξη κατά των χρηστών και, αισίως, τα ψεύτικα προφίλ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο λίγες ώρες αργότερα...
 @Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου, μαζί με τους εργαζόμενους στον Όμιλο Λυμπέρη, συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα και κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία από 6:00 π.μ. της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2012 μέχρι τις 6:00 π.μ.. του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 2012 και από τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2012 μέχρι τις 6:00 π.μ.. της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2012 σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη, με κοινό αίτημα: «Την πλήρη κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβάλουν την τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων.
@Αναστάτωση επικρατεί εσωτερικά στον Antenna, με τους χειρισμούς των διεθνών στελεχών του οργανισμού. Ο Δανός Eric Hansen δηλώνει παντού ότι ο Θοδωρής Κυριακού του έχει δώσει τη “διαδοχή”, και ότι αυτός είναι πλέον ο ισχυρός άντρας που αποφασίζει για το που θα κινηθεί ο όμιλος στα θέματα media. Ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες είναι πιο… ομιλιτικός, δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ίδιος επέβαλλε τη διακοπή συνεργασίας με το Μάκη Πουνέντη τον οποίο χαρακτηρίζει άχρηστο εως μη έντιμο, ενώ δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος επέβαλλε και τη μη ανανέωση της συνεργασίας του ομίλου με τον Alexander Holland, τον οποίο χαρακτηρίζει “τελειωμένο” και ότι το στο “νέο οικονομικό έτος δεν θα είναι στην οικογένεια του Antenna”.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…