Η κρίση γεννά ανεξάρτητα σχήματα όταν τα ραδιόφωνα αποχωρούν από μετρήσεις

@ΠΑΡΑ την κρίση γεννιούνται όπως τονίσαμε νέες εφημερίδες όχι από εκδοτικά συγκροτήματα αλλά από συλλογικές προσπάθειες παρά το γεγονός ότι στην χώρα μας η αναγνωσιμότητα έχει μειωθεί αισθητά. Τώρα τα νέα σχήματα όπως η Εφημερίδα..των συντακτών επιχειρούν να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους από κόμματα, διαπλοκές και όσα μας αιχμαλώτισαν όλα αυτά τα χρόνια οπότε σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε αν το εγχείρημα τελικά πέτυχε...
@Της Τρίτης... αναμένεται να γίνει και αυτή την εβδομάδα στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει φροντίσει να διασκεδάσει στο μέγιστο του τηλεθεατές με τους επώνυμους καλεσμένους που έχει φροντίσει να δώσουν το παρόν στην εκπομπή του. Ο λόγος για τους Γιάννη Ζουγανέλη, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Σάκη Μπουλά που θα είναι καλεσμένοι του Λάκη Λαζόπουλου και ετοιμάζονται να βάλουν «φωτιά» τη σκηνή με το σόου που θα παρουσιάσουν.
@Ζήτημα εγείρεται με τις μετρήσεις ακροαματικότητας που διενεργεί η Bari-Focus και το κόστος αυτών, το μεγάλο οικονομικό κόστος τους και το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε απαγορευτικό για ορισμένα ραδιόφωνα. Ήδη υπάρχει η σκέψη από ιδιοκτήτες σταθμών να αποχωρήσουν από τη μέτρηση ακροαματικότητας. Συνολικά επτά είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που συζητούν (και μεταξύ τους) για ηρωική ή μη, έξοδο. Αυτή τη στιγμή η Bari-Focus παρουσιάζει στις μετρήσεις της 29 συνολικά ραδιόφωνα. Μετράει και τα υπόλοιπα, απλώς δεν τα συμπεριλαμβάνει στο δελτίο της. Και το ποσό που αντιστοιχεί στο καθένα από τα ραδιόφωνα που συμμετέχουν στη μέτρηση, είναι 1750 ευρώ κάθε μήνα. Τώρα δε που αποχώρησε και ο Flash 96, το κόστος θα αυξηθεί κι άλλο. Eκτός μετρήσεων βρίσκονται ακόμα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, ο Βήμα 99.5, το Κανάλι 1, ο 105.5 Στο Κόκκινο, η Παρέα 104 και τα δύο ραδιόφωνα της... Imako, ο Nitro 102.5 και ο Derti 98.6.
@ Για 6η χρονιά η εκπομπή «Με Αγάπη» βρίσκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Μας ενημερώνει για τις ξεχωριστές δράσεις που αναλαμβάνει και μας παρουσιάζει τρόπους ανιδιοτελούς προσφοράς. @Σε σχέση με την από 29/10/2012 επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και την από 30/10/2012 επιστολή σας, επισημαίνουμε τα εξής: (α) Το σύνολο των ΠΑΕ – Μελών της Super League, που ήταν παρούσες στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο (ήτοι οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς Χανίων, Skoda Ξάνθη) επιθυμούν την πιστή τήρηση των μεταξύ μας συμφωνιών, περιλαμβανομένου του αποκλειστικού χαρακτήρα των στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League.
@Με στάσεις εργασίας σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΕΤΙΤΑ να συμμετέχει στις 48ωρες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Έτσι σήμερα οι τεχνικοί που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 – 14:30 το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη θα κάνουν στάση από τις 16:00 – 19:00.
@Για μια ακόμη φορά ο αναρχικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Revolt έπεσε θύμα καταστολής, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Δέλτα και κατέσχεσαν το σύνολο του εξοπλισμού του. Ο ραδιοφωνικός σταθμός είχε δεχτεί αλλεπάλληλες επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια, όταν στεγάζονταν στο βαγόνι του ΑΠΘ και στο στέκι Ναδίρ στις Εστίες. Στο κείμενο που εξέδωσε ο σταθμός αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν προηγούμενων κατασταλτικών ενεργειών – κρατικών και παρακρατικών, που δεχτήκαμε στο παρελθόν, βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά χωρίς προσωπικό χώρο. Σχεδόν αμέσως δεχτήκαμε την αμέριστη αλληλεγγύη της κατάληψης Δέλτα η οποία μας παρείχε τόσο στέγη όσο και πολιτική στήριξη. Θεωρώντας την αλληλεγγύη ως μια αμφίδρομη σχέση, για εμάς η στήριξη αυτή που δεχτήκαμε από την κατάληψη Δέλτα ήταν ένα γεγονός για το οποίο δε θα αμφιβάλαμε ποτέ, καθώς το Radio-Revolt ως μέρος του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος πάντοτε στήριζε τους αυτοοργανωμένους χώρους, τις καταλήψεις και τα αναρχικά εγχειρήματα. Έτσι και για εμάς στη συγκεκριμένη συγκυρία, η αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Δέλτα δεν είναι απλά αναμενόμενη αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…