Η ΕΡΤ απεργεί και τα media σε κατάσταση μνημονίου 3

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούνται στην ΕΡΤ, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία για αύριο Τρίτη από τις 06.00 πμ έως την Πέμπτη 06.00. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 1. Την άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα. Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν, ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης. 2. Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1. Αν το τολμήσουν, θα μας βρουν απέναντί τους. 3. Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως “δούρειος ίππος” τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
@Οριακά πρώτο κρατήθηκε το Mega στο κοινό 15-44 στο σύνολο της εβδομάδας 29 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, το Μεγάλο Κανάλι απέσπασε το διάστημα αυτό μερίδιο 17,9% έναντι 17,3% του ΑΝΤ1, 16,6% του Alpha – που βρέθηκε τρίτο κανάλι, διατηρώντας το ανοδικό του momentum – και 14,4% του Star. Όπως δείχνει η περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων, η μάχη για την πρώτη θέση στο 15-44 από εδώ και πέρα θα είναι αμφίρροπη, αφού και ο ΑΝΤ1 δείχνει ικανός για όλα, ενώ και ο Alpha ανεβαίνει σταθερά. Αυτό δείχνει άλλωστε η μελέτη των στοιχείων για τις ημέρες Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου.
@Μέσα από τις συχνότητες της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την κόντρα Ομπάμα-Ρόμνει, μιας και η ΝΕΤ θα καλύψει λεπτό προς λεπτό, με ένα ολονύκτιο μαραθώνιο που θα αρχίσει από αύριο τα μεσάνυχτα (Τρίτη 6 Νοεμβρίου) και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της..
@Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της νέας καθημερινής εφημερίδας «6 Μέρες» με εκδότη και διευθυντή τον Αντώνη Δελλατόλα, στην οποία θα συμμετέχουν 60 έμπειροι, καταξιωμένοι και νεότεροι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να δώσουν στην έντυπη ενημέρωση μια νέα διάσταση: αναλυτική, κριτική, παρεμβατική. Οι «6 Μέρες» θα κινούνται στον χώρο της «όλης Αριστεράς», αλλά και πέραν αυτής, με στόχο να ιχνηλατήσουν τους νέους δρόμους στην πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.
@Στον έλεγχο της νέας εκδοτικής εταιρείας Alpha Editions των Αττικών Εκδόσεων και του Δ. Κοντομηνά περνούν τέσσερις τίτλοι περιοδικών της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση που πραγματοποίησε στους εργαζόμενους του ομίλου η κα. Ελένη Λυμπέρη, οι τίτλοι των περιοδικών Hello, Τηλεκοντρόλ, 7 μέρες TV και ΕΓΩ αλλάζουν χέρια. Έτσι, όσοι εργάζονται στα προαναφερθέντα περιοδικά θα μπορέσουν να συνεχίσουν στην Alpha Editions με πενθήμερη εργασία και όχι με τετραήμερη που έχει αναφερθεί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης.
ο ελληνικό Euronews είναι πλέον γεγονός και στις 17 Δεκεμβρίου θα βγει στον αέρα. Μάλιστα, σε λίγες μέρες αναχωρεί η πρώτη ομάδα δημοσιογράφων για την Λιόν προκειμένου να εκπαιδευτεί. Οι δημοσιογράφοι θα βρεθούν στην γαλλική πόλη για να μάθουν όλα όσα χρειάζεται για την στελέχωση της ελληνικής εκδοχής του Euronews, το οποίο θα βρίσκεται στην Αθήνα δίπλα από την Πρεσβεία της Γαλλίας.
@Μάχη στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με το Ράδιο Θεσσαλονίκη να περνάει ξανά στην πρώτη θέση, αφήνοντας στο Νο 2 τον αθηναϊκό Real FM. Toν Ιούλιο, υπενθυμίζουμε, ίσχυε το αντίθετο. 1) Ράδιο Θεσσαλονίκη: 16,5% 2) Real FM: 14,7% 3) Κοσμοράδιο: 12,7% 4) Plus: 12,1% 5) Metropolis: 11,2% 6) Λαϊκός: 8,7% 7) Ράδιο 1: 7,9% 8) Ερωτικός: 7,9% 9) Libero: 7%

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…