Ποιοι άλλοι έχουν σειρά για λουκέτο λόγω μνημονίου;

δεύτερη μέρα της διημερίδας «Κρίση και Πολιτικό Σύστημα» με εισηγητές τους δημοσιογράφους Καπάκο Σταύρο, Καρακούση Αντώνη, Κοττάκη Μανώλη, Κύρτσο Γιώργο, Λυγερό Σταύρο, Μπογιόπουλο Νίκο, Παπακωνσταντίνου Πέτρο και Παππά Τάσο αναβάλλεται για τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, 10.30 π.μ. (Ακαδημίας 20, τρίτος όροφος). @Δεν έχει συνέπειες στο «Αθηνόραμα» το κλείσιμο των εκδόσεων Λυμπέρη, υποστηρίζει η εκδότρια, Άννη Ηλιοπούλου. Οι Εκδόσεις Λυμπέρη έχουν το 50% της «Δέσμη Εκδοτική», αλλά όπως αναφέρει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Α. Ηλιοπούλου, σημειώνει η εταιρεία «είναι μία απολύτως αυτόνομη και διακριτή”. “Αυτόνομο” είναι και “το management της “Δέσμη” και δεν επηρεάζεται από τη συμμετοχή των εκδόσεων Λυμπέρη στο μετοχικό κεφάλαιο. Η εκδότρια σημειώνει πως “παρά τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, είναι μια απόλυτα υγιής οικονομικά εταιρεία, η οποία έχει μηδενικό δανεισμό από τις τράπεζες, μηδενικές οφειλές σε δημόσιους οργανισμούς και δεν έχει ποτέ καθυστερήσει τις κάθε είδους πληρωμές της είτε προς το προσωπικό είτε προς τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται”.
@Το λουκέτο στις εκδόσεις Λυμπέρη είναι το επόμενο θύμα του Μνημονίου και των επιλογών της ιδιοκτησίας. Προηγήθηκαν το κλείσιμο του Alter και της «Ελευθεροτυπίας» και της “Απογευματινής”. Το “Βήμα” ανέστειλε την ημερήσια έντυπη έκδοσή του ενώ δεν κυκλοφορούν πλέον η “Εξέδρα”,η “Αυριανή” ο “Φίλαθλος”, η «Score Live» οι «Αποκαλύψεις» και κυριακάτικο «Veto».
@Για άλλη μια Τρίτη, η εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου έδωσε το στίγμα της ημερήσιας τηλεθέασης και έφερε στην πρώτη θέση τον Alpha στο κοινό 15-44, τόσο στο σύνολο της ημέρας, όσο και στην prime time. Πάντως, αυτή τη φορά η επικράτηση δεν ήταν εύκολη, αφού ο ΑΝΤ1 άσκησε ισχυρή πίεση στο κανάλι της Κάντζας και βρέθηκε δεύτερος οριακά. Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο της ημέρας, ο Alpha απέσπασε μερίδιο 19,9% στο 15-44 έναντι 19,3% του ΑΝΤ1 και 18,0% του Mega. Στην prime time του 15-44, το κανάλι της Κάντζας ήταν και πάλι πρώτο με 29,2%, άνετα αυτή τη φορά, αφού ο ΑΝΤ1 ήταν αρκετά πίσω, με 18,6%. Το Mega κράτησε παρόλα αυτά την πρώτη θέση στο σύνολο του κοινού, με 21,7% έναντι 19,2% του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» έφτασε χθες στο κοινό 15-44 μερίδιο 35,6%.
@Mε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αξιών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις γνωστοποιεί ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε», καθώς και η επαναλειτουργία του Enet.
@Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως και του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ με τη καταβολή μετρητών προχωράει ο ΔΟΛ. Το θέμα θα συζητηθεί στην έκτακτη συνέλευση της εταιρείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…