Απολυμένοι στα ραδιόφωνα των επιχειρηματιών και ασφαλιστικό κράχ

ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ Χθες το πρωί με την Απόφασή του 1742/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε για τρίτη φορά την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και: «.Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη εταιρεία στον ραδιοφωνικό σταθμό που αυτή λειτουργεί με την επωνυμία «ALPHA 98,9» είναι παράνομη κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιεί η ενάγουσα. Υποχρεώνει την εναγομένη εταιρεία:
Α. Να παύσει την πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών μέχρι την λήξη της απεργίας της ενάγουσας, που έχει προκηρυχθεί για τις 6.00 της 15.11.2012, αλλά και μετά από την ημερομηνία αυτή, εφόσον προκηρυχθεί νέα απεργιακή κινητοποίηση της ενάγουσας, με όμοια αιτήματα, μέσα, δράσεις και συνθήκες, εντασσόμενη στην ενιαία απεργία, που αυτή πραγματοποιεί από 19.9.2012.
Β. Να επιτρέπει την είσοδο του προσωπικού ασφαλείας των απεργών στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 98,9″ και ειδικά στους χώρους εργασίας τους, προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως βάρδια ασφαλείας, κατά το ίδιο ως άνω (υπό Α) χρονικό διάστημα.
@Τη ζωτική για τη βιωσιμότητα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης απώλεια των 75 εκατ. ευρώ από την υφαρπαγή του 25% του ανταποδοτικού τέλους υπέρ του ΛΑΓΗΕ, υπερασπίζεται η ομοσπονδία των εργαζομένων της ΕΡΤ που κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η υπουργική απόφαση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ εγκαλεί μάλιστα στην επιστολή της προς τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας ότι έχουν ευθύνες για την προστασία της αποστολής της ΕΡΤ και πρέπει να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης η πολυσέλιδη προσφυγή επικαλείται λόγους συνταγματικότητας, των κανόνων της Ευρωπαϊκής ένωσης για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης καθώς και παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας. @Σε περίπου 20.000 φύλλα εκτιμάται από τα πρακτορεία διανομής Τύπου η κυκλοφορία της «Εφημερίδας των Συντακτών» τη Δευτέρα. Η εκτίμηση κάνει λόγο για 12.000 φύλλα στην Αθήνα και από 6.000-8.000 στην επαρχία χωρίς να έχει γίνει η εκκαθάριση αφού η εφημερίδα παρέμεινε λόγω της απεργίας και την Τρίτη στα περίπτερα.
@ Απεργούν οι εργαζόμενοι σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Ακόμη σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του SUNNY TV. Αναλυτικά: NITRO 102,5 Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 6 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «NITRO 102,5». Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από πέντε μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
 Οι Ενώσεις ζητούν: Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους. FLASH Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων. Οι Ενώσεις ζητούν: Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας. Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία. Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM». Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
@ Οι Ενώσεις ζητούν: Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους. DERTI 98,6 Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «DERTI 98,6». Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο και αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας. Οι Ενώσεις ζητούν: Να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές στους συναδέλφους μας. SUNNY TV Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «SUNNY TV» για αύριο Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012, από τις 21.00 έως τις 23.00.Η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές σε όλους στους εργαζόμενους από τον Ιούλιο, ενώ εντελώς παράνομα και αυθαίρετα κατέβαλε μειωμένες τις αποδοχές του δευτέρου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στη σημερινή του συνεδρίαση, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ, αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία, από αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 06.00πμ έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 06.00πμ. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει δυσαρέσκεια για την απαξίωση που επέδειξαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, αγνοώντας την πρόσκληση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα να προσέλθουν στα γραφεία μας για να συζητήσουμε τα θέματα για τα οποία απεργούν οι εργαζόμενοι της ΕΡT.
@Την απάντησή της προς τους Ευρωπαίους έδωσε η Έλενα Παπαρίζου, σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας. «Δεν μου αρέσει που υπάρχει γενικότερα στην Ευρώπη αυτό το αρνητικό σχόλιο για την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό γενικότερα. Θέλω οι Ευρωπαίοι, αλλά και παγκοσμίως, να έχουν μια καλή εικόνα για την Ελλάδα. Όλες οι κρίσεις και όλα τα προβλήματα είναι σαν τα μαθηματικά, έχουν λύσεις. Δεν είμαστε κακόμοιροι, απλά είμαστε λίγο άτυχοι τη συγκεκριμένη στιγμή» λέει η τραγουδίστρια στην κάμερα του MTV και της εκπομπής «Your Noice Daily».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…