Πολιτικές ίντριγκες για τα media και ραδιόφωνο για όλους

@Ράδιο Αρβύλα σε μεγάλα κέφια και μίλσαν για τον Παπανδρέου, την κομμένη εκπομπή της ΝΕΤ, τον φτωχό Παπακωνσταντίνου ...Με αφρομή τα όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή για τη διαδρομή που ακολούθησε η λίστα Λαγκάρντ: «Σήμερα δεν είμαι υπουργός ή βουλευτής, είμαι εκτός πολιτικής και με οικονομική κατάσταση χειρότερη από όταν μπήκα στην πολιτική. Δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν έχω offshore, το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο, ένα εξοχικό σπίτι, χτίστηκε με δάνειο πριν δέκα χρόνια, δεν έχω καν καταθέσεις στην Ελβετία. Μόνο δάνεια» οι «ράδιο αρβύλα» ετοίμασαν ένα χιουμοριστικό βίντεο.
@Στην ανακοίνωσή του, ο Νίκος Σίμος “υπό την ιδιότητά του, του δημοσιογράφου, και όχι από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ” όπως αναφέρει, γράφει, ανάμεσα σε άλλα, πως:«Η μονομερής αναπαραγωγή του σχετικού δημοσιεύματος, χωρίς την απαραίτητη δημοσιογραφική έρευνα και η εξαγωγή συμπερασμάτων που δε βασίζονταν σε καμία περίπτωση σε τεκμηριωμένο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, εξέθεσαν τη Δημόσια Τηλεόραση». Θέλουμε επʼαυτού να πούμε πως η συναδελφική κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, έστω και κακόπιστη. Εδώ όμως, κάπως άστοχα, ας μας επιτρέψει, ο κ. Σίμος επικαλείται την δημοσιογραφική ιδιότητα και όχι αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.
@Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ 3, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας και με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι απεργοί άνοιξαν πανό και έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους για: - να πάψουν οι προκλητικές λογοκριτικές παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, όπως η απομάκρυνση του συναδέλφου της ΕΡΤ3 από το ρεπορτάζ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επειδή η ακριβής περιγραφή του ενόχλησε τη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ.
@Στο δυναμικό του ομίλου Ρέστη εντάσσεται ο Ορέστης Συμβουλίδης, στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων και των ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο Ορέστης Συμβουλίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή των τηλεοπτικών σταθμών MTV Greece, Nickelodeon και του ραδιοφωνικού σταθμού Music 89.2 του Ομίλου Ρέστη. Κατά το παρελθόν, ο Ορέστης Συμβουλίδης έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στις εταιρείες ΣΚΑΙ ΤV, Cia Media Network, Fortune, Τempo tv, Alpha tv, Initiative Media, Mondial Sa, IBM Hellas, Spot Thompson.
@Μετά τη δικαιωματική νίκη της Loreen με το κομμάτι [που ακόμα ακούγεται στα ραδιόφωνα!] "Euphoria", ο 58ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision... πετάει για το Μάλμο της Σουηδίας! Στις 14, 16 και 18 Μαΐου υπολογίζονται οι ημερομηνίες για τον Α' & Β' ημιτελικό αλλά και τον Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού, με τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει στην χώρα της Σκανδιναβίας! Τι γίνεται, όμως, με τις συμμετοχές των υπολοίπων χωρών; Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον; Η Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της; 39 είναι οι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες συμμετοχές χωρών για τη διοργάνωση του 2013 και ναι(!), κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα απέχει προς στιγμήν από τον διαγωνισμό...
@Πεντάωρο ραδιοφωνικό μαραθώνιο θα έχουμε απόψε με θέμα την ανεξάρτητη κι ελεύθερη δημοσιογραφία. Τη διοργανώνει το εξαιρετικό site The Press Project, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του (στο Γκάζι) και θα αναμεταδίδεται live μέσα από το site τους (και όχι μόνο), από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα. Θα συμμετέχει και το e-tetRadio, θα είμαι κι εγώ εκεί κάποιες ώρες να μιλήσουμε on air για το ραδιόφωνο, κατά πόσο είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο κ.ο.κ. Μάλλον κατά τις 11, μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα, ώστε μετά να βγούμε κατευθείαν για... ποτό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…