Αθώοι, απολύσεις και εργασιακά στο μέτωπο των media

θώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOTDOC. «Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα από τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε ο εκδότης του HotDoc μετά το τέλος της δίκης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.
@Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΕΤΕΡ Χθες κλήθηκαν από τον δήμαρχο Πειραιά συνάδελφοί μας τεχνικοί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται για πολλά χρόνια στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιά Κανάλι 1 και τους ανακοινώθηκε ότι απολύονται.Το ότι ο δήμαρχος Πειραιά διάλεξε την ημέρα που ο κλάδος μας ολόκληρος βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση για να ανακοινώσει τις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων μας, την ώρα που είναι απλήρωτοι 4 μήνες ούτε τυχαίο είναι, ούτε άσχετο με το αμαρτωλό παρελθόν του αντεργατικού μένους που χαρακτήριζε την απελθούσα διοίκηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά. Αντιθέτως αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια αυτής της αντεργατικής πολιτικής και από την νυν διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού και την δημοτική αρχή.
@Ως ασυμβίβαστες με τη νομοθεσία της Ε.Ε. περιγράφει η Κομισιόν τις αλλαγές που ζητά η Τρόικα στα εργασιακά στην Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, η Κομισιόν παραδέχεται ότι ρυθμίσεις που οδηγούν σε εργασία έξι ημερών και 78 ωρών είναι οριακές και ασυμβίβαστες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για αυτές τις ρυθμίσεις τις οποίες ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε λέγοντας την Δευτέρα «η διαπραγμάτευση έκλεισε», η Κομισιόν σημειώνει ότι "ως θεματοφύλακας του ενωσιακού κεκτημένου φυσικά δεν θα υποστήριζε κανένα κράτος μέλος στη θέσπιση νομοθεσίας ασύμβατης με τη νομοθεσία της ΕΕ".
αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας συνεχίζεται. Στην νέα σαρωτική επιχείρηση κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης, που οδήγησαν τους συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, σε επισφαλείς κακοπληρωμένες «ευέλικτες» μορφές εργασίας απαντούμε ενωμένοι –μέλη και μη μέλη– δυναμικά, αποφασιστικά, ανυποχώρητα. Συμμετέχουμε στη νέα 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 6 Νοεμβρίου 2012 και στις στάσεις εργασίας την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 19.00. Από τις στάσεις εργασίας εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις απεργιακές εκδηλώσεις.
@Ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις παρουσίασε η τηλεθέαση της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου, όπου η κυριαρχία του Mega φαίνεται να αμφισβητείται έντονα τόσο από τον ΑΝΤ1, όσο και από τον Alpha. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε και χθες στην πρώτη θέση του κοινού 15-44, με μερίδιο 19,5% έναντι 18,2% του Alpha, ο οποίος βρέθηκε δεύτερος. Το Mega έπεσε χθες στην τρίτη θέση, με μερίδιο 16,4%,ωστόσο ήταν πρώτο στην prime time του ίδιου κοινού, με 20,9% έναντι 17,2% του Alpha και 15,0% του ΑΝΤ1. Στο σύνολο του κοινού εξάλλου, το Mega κράτησε την πρώτη θέση, ωστόσο στην prime time ο Alpha πρώτευσε με 21,9% έναντι 19,2% του Μεγάλου Καναλιού.
@Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών καθηγητής Στουρνάρας στις ρυθμίσεις καταστροφής των ΜΜΕ. Όπως προκύπτει από τη συνάντησή του με τα σωματεία τη Δευτέρα θα κατατεθεί εκ νέου η τροπολογία για τη μεταφορά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα ακολουθήσει η παρέμβαση κατάργησης του αγγελιοσήμου, με τη συνήθη δικαιολογία “πως τον πιέζει η Τρόικα”. Οι ρυθμίσεις αυτές θα έρθουν με το πολυνομοσχέδιο και θα τεθούν με το δίλημμα πως “ή εγκρίνονται οι αλλαγές, ή δεν λαμβάνουμε τη δόση”. Στο επόμενο πακέτο μέτρων θα υπάρχει η μεταφορά του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ ολοκληρώνοντας την καταστροφή και του κλάδου υγείας των εργαζομένων στα Μέσα.
@Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.
@H δεύτερη θέση που απέσπασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο σύνολο του κοινού και στο σύνολο της εβδομάδας, ήταν ίσως το σημαντικότερο στοιχείο της τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών για την περίοδο 1-31 Οκτωβρίου. Κι αυτό γιατί η πρώτη θέση του δελτίου του Mega δεν απειλήθηκε, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί για έναν ακόμη μήνα στην πρώτη θέση, τόσο από Δευτέρα έως Παρασκευή, όσο και στο σύνολο της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega είχε μέσο όρο τηλεθέασης 27,2%, τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, ποσοστό που μεταφράζεται σε μέσο όρο 951.000 τηλεθεατών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…