Euronews γιατί φοβούνται..και την Eurovision με χορηγό

@«Παραγωγή» είναι ο τίτλος της νέας αγροτικής εφημερίδας που κυκλοφορεί από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στα περίπτερα της χώρας. Πρόκειται για εβδομαδιαία εφημερίδα με θέματα αγροτικής παραγωγής από όλη την Ελλάδα, η οποία απευθύνεται στον αγροτικό κόσμο. Μέχρι πρότινος ήταν ένθετο στην εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα «Χρήμα plus» της Medihold και τώρα κυκλοφορεί αυτόνομη. H εφημερίδα κυκλοφορεί με σημαντικές προσφορές, όπως κινηματογραφικές ταινίες σε DVD, αλλά και κουπόνια προσφορών για αγορά αγροτικών προϊόντων και εργαλείων. Η «Παραγωγή» θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο και τιμάται προς 2 ευρώ. Διαθέτει δε και web site στη διεύθυνση www.paragogi.net. Τη νέα εφημερίδα εκδίδει η εκδοτική εταιρεία Medihold.
@Παράλογο; Το Euronews στα ελληνικά μπορεί να είναι επιλογή των τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, με μια απλή αλλαγή ρυθμίσεων στους δέκτες. Στη χώρα όμως που τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους, που η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ είναι μέτοχος του Euronews, οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν το Euronews στα ελληνικά! Παρά μόνο αν πληρώνουν συνδρομητική τηλεόραση. Το παράλογο δεν σταματάει εδώ. Από χθές, οι πολίτες της χώρας δεν μπορούν να βλέπουν το Euronews ούτε στα αγγλικά, ούτε στα γαλλικά, όπως είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα οι ντόπιοι, αλλά και οι ξένοι που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Με απόφαση της ΕΡΤ, το σήμα του ευρωπαϊκού καναλιού έπεσε.Ο φόβος της κυβέρνησης να εκπέμψει ειδησεογραφικό πρόγραμμα ένα κανάλι το οποίο δεν ελέγχει και ούτε μπορεί να ελέγξει -παρ' ότι δεν κινείται και σε καμία... επαναστατική γραμμή- ήταν εμφανής από τον πρώτο καιρό που ανέλαβε την εξουσία, τον περασμένο Ιούνιο: Αμφισβήτησε τη συμφωνία της προηγούμενης Δοίκησης της ΕΡΤ και πρόβαλε ένα κάρο προσκόμματα, όταν το κανάλι εκπέμπει ήδη σε 11 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και από χθες στα ελληνικά, στην Κύπρο.
@Ο κύβος ερρίφθη για τη συμμετοχή της ΕΡΤ στη Eurovision. Η κρατική ραδιοτηλεόραση αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταδώσει τηλεοπτικά το μουσικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 14, 16 και 18 Μαΐου. Το κόστος ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ και θα καλυφθεί από χορηγούς, με επικρατέστερο το μουσικό κανάλι MAD. Δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αν η επιλογή του καλλιτέχνη θα γίνει με απευθείας ανάθεση ή μέσα από διαγωνισμό.
@ Αντίο στο 2012 είπαν το βράδυ της Τετάρτης οι «Ράδιο Αρβύλα», με τον Αντώνη Κανάκη να ανακοινώνει πως η εκπομπή θα επιστρέψει τον Ιανουάριο, αλλά λιγότερες φορές κάθε εβδομάδα! Με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια των «Αρβύλα» άρχισε η τελευταία εκπομπή της χρονιάς, την οποία ο Αντώνης Κανάκης αφιέρωσε στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και ζήτησε την βοήθεια των τηλεθεατών για την ενίσχυσή τους. «Eίναι η τελευταία εκπομπή του 2012. Κάνουμε διάλειμμα για τις γιορτές και επανερχόμαστε την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου. Σήμερα είναι επίσης η τελευταία Τετάρτη του “Ράδιο Αρβύλα”. Από το 2013 θα είμαστε κάθε Δευτέρα και Τρίτη, όπως ήταν να είμαστε από την αρχή της σεζόν, αλλά... είπαμε να δώσουμε μια παράταση», είπε ο παρουσιαστής.
@Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με ξεχωριστές ταινίες για όλη την οικογένεια, ψυχαγωγικές εκπομπές και παιδικά προγράμματα, ετοίμασε η δημόσια τηλεόραση για να υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο. ΝΕΤ Την Δευτέρα 31.12.2012, παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 16.00 θα προβληθεί το γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «Οι βιτρίνες των Χριστουγέννων» το οποίο μας μεταφέρει στους δρόμους του Παρισιού όπου ζωντανεύει το πνεύμα των γιορτών μέσα από το σχεδιασμό και την κατασκευή χριστουγεννιάτικων σκηνικών στις βιτρίνες των καταστημάτων. Στις 17.00 θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων, συμπαραγωγής ΕΡΤ «Ένα δέντρο μια φορά». Η ταινία βασίζεται στο πρωτότυπο σενάριο του Ευγένιου Τριβιζά, η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Ράππα και την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο Νάσος Βακάλης ενώ ακολουθεί στις 17.30 η χριστουγεννιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων, επίσης του Ευγένιου Τριβιζά, «Το ποντικάκι που ήθελε να' αγγίξει ένα αστεράκι».
 @Με ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές και απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις «Η Αθήνα γιορτάζει», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2013. Σε αυτό το πλαίσιο, από την Πέμπτη 27 μέχρι και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, παραγωγοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα έχουν στηθεί ειδικά ραδιοφωνικά booths. Από εκεί θα κάνουν ζωντανές εκπομπές, οι οποίες θα μεταδίδονται από τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…