Τα τηλεπαιχνίδια απάτες στη TV και πωλήσεις σταθμών...

@Την απόφασή της να διακόψει προσωρινά τη μετάδοση του ειδησεογραφικού καναλιού Euronews, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η ΕΡΤ. «Η ΕΡΤ Α.Ε. διακόπτει προσωρινά την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του πολύγλωσσου τηλεοπτικού σταθμού Euronews, καθώς μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για την συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς».
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ Οι νέες κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ, σε στοχευμένο ωράριο, είναι προφανές ότι αποσκοπούν στην απαξίωση του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και κάθε προσπάθειας ανανέωσης του. Είναι τουλάχιστον υποκρισία οι σημερινοί ηγήτορες της ιστορικής Ενώσεως Συντακτών να χρησιμοποιούν απροκάλυπτα το προσωπικό της ΕΡΤ για να υπηρετήσουν σκοπιμότητες ξένες προς την αποστολή τους Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι διαχρονικά. Δεν προέκυψαν τώρα. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και πολύ περισσότερο οι συνδικαλιστικοί φορείς τους. @Πρόστιμα ύψους 620.000 ευρώ και 100.000 ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ALPHA αντίστοιχα επιβλήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για παράνομη προβολή τηλεπαιχνιδιών χωρίς την άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων. Ειδικότερα, τα πρόστιμα αφορούν τα τηλεπαιχνίδια «Τηλεκύβος» με πρόστιμα 100.000 ευρώ στις 6/9, 100.000 ευρώ στις 17/9 και 200.000 ευρώ στις 20 και 21/10 για τον ΑΝΤ1, το τηλεπαιχνίδι «Super Game» με πρόστιμο 120.000 ευρώ στις 19 και 20/9/2012 πρόστιμο και 100.000 στις 24/10 επίσης για τον ΑΝΤ1 καθώς και το τηλεπαιχνίδι Boing για τον ALPHA με πρόστιμο 100.000 ευρώ για παραβίαση στις 20 και 21/10..
@Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει το ρητό, και στην τηλεόραση η τέχνη μετατρέπεται σε επιχορηγούμενη ενημέρωση! Έτσι, στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς τα κενά αρχίζουν να καλύπτονται με ενημερωτικές εκπομπές. Οι δημοσιογράφοι, παρά τις μειώσεις μισθών, αποδέχονται χωρίς αντιδράσεις να εμφανίζονται και σε ρόλο παρουσιαστών σε εξειδικευμένες εκπομπές, όπως για την υγεία, τη διατροφή, το λάιφ στάιλ κ.λπ., που θα μπορούν να φέρνουν και εξειδικευμένη διαφήμιση. Το μοντέλο αυτό, που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε μικρότερα κανάλια, υιοθετείται τώρα και από το Mega και τον ΑΝΤ1.
 @Ρεκόρ τηλεθέασης ευρωπαϊκών προδιαγραφών καταγράφει η ΕΤ3. Με μέσο όρο τηλεθέασης 3,6%, υψηλότερο και από της ΕΤ1 που δεν ξεπερνά το 2,4% το κανάλι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους περιφερειακούς σταθμούς της Ευρώπης.
@Και την εβδομάδα 10 έως 16 Δεκεμβρίου, ο ΑΝΤ1 διατηρήθηκε στην κορυφή του κοινού 15-44, με 18,8% έναντι 18,25 του Mega, το οποίο ωστόσο «έκλεισε» σε ένα βαθμό την ψαλίδα, σε σχέση με παλαιότερες μετρήσεις. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alpha, που με τη σειρά του εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος από το Star, που έμεινε στην τέταρτη θέση, με μερίδιο 13,4%. Στην τηλεθέαση της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, αξίζει να σταθεί κανείς στο γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 και το Mega ισοψήφισαν και βρέθηκαν από κοινού στην πρώτη θέση, με μερίδιο 21,1% έκαστο. Το Star πέρασε στην τρίτη θέση, με μερίδιο 12,0% έναντι 9,4% του Alpha που έμεινε τέταρτος. Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε και πάλι πρώτος στο 15-44 (η ζωντανή μετάδοση αγώνων kick boxing έφτασε έως και μερίδιο 35,5%), ενώ την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου το Mega σκαρφάλωσε και πάλι στην κορυφή. @'Ανάβουν' τα αίματα στους πίνακες της Agb... έστω και λίγο πριν το κλείσιμο του 2012.Οι τηλεθεατές χάρισαν την πρωτιά της prime στον Ant1,αν και το κανάλι του Αμαρουσίου έμεινε πίσω από Μega & Star στα νεανικά κοινά.Οι υπεύθυνοι του Μεγάλου Καναλιού είδαν τις επαναλήψεις να χτυπούν άνω του 20%,ενώ το Star 'έσκισε' χάρη στο Sex & the city (κι ας έπαιξε 2η φορά μέσα σε 1.5 μήνα...) -Kατά τα άλλα,ο κύριος προβληματισμός των υπευθύνων του Ant1 αφορά το lead-in του δελτίου.Το Adanali σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ με 7,2%...
@Προς «πώληση ή παραχώρηση» τέθηκε ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης στα τέλη Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από αγγελία που έχει αναρτηθεί σε δικτυακό τόπο αγγελιών. Η τιμή του ραδιοφωνικού σταθμού έχει τεθεί στα 290.000€. Τo e-mail επικοινωνίας του σταθμού ταυτίζεται με αυτό του Ράδιο Μύθος 93.4, ο οποίος έχει υπάρξει ένας από τους πιο δημοφιλείς σταθμούς της πόλης, λόγω της προσήλωσής του στην σύγχρονη έντεχνη ελληνική μουσική. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν ο σταθμός που διατίθεται είναι ο ίδιος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…