Άνοδος και πτώση των εφημερίδων και τα τούρκικα σήριαλ επιμένουν

@Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Π. Βλασσόπολος για τη συνέχιση λειτουργίας του Ράδιο Επικοινωνία 94FM. Ο δήμαρχος σημειώνει πως δεν είναι διατεθειμένος ο δήμος “να φιμωθεί” κλείνοντας το ραδιοφωνικό του σταθμό. Ζητά να άλλαξε ο νόμος για τα δημοτικά ραδιόφωνα προκειμένου να μεταφερθούν στο δήμο οι εργαζόμενοι και να μη χαθεί η συχνότητα του. Όπως γράφει στην επιστολή του τα χρέη του Επικοινωνία FM σε χρωστούμενους μισθούς, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λ.π. ανέρχονται στο ποσό των 1. 410.655,84 ευρώ.
@Το «Θέμα» με τη συνταγή των κουπονιών στα σουπερ μάρκετ κατέκτησε την πρώτη θέση και το 2012 με 160.087 φύλλα (22.375). Με δεδομένο πως τα στοιχεία της «Καθημερινής» δεν δημοσιεύονται, στη δεύτερη θέση είναι το «Βήμα της Κυριακής» με 110.464 φύλλα(-14.951) και τρίτο το «Έθνος της Κυριακής» στηριζόμενο στις εκδόσεις του Αρκά και στα κουπόνια των σουπερ μάρκετ με 107.111 φύλλα. Η «Real News» είναι στην τέταρτη θέση με σταθερή κυκλοφορία 96.823 φύλλων (776) έχοντας κι εκείνη πρόσφορες. Παρακάτω, με 28.060 είναι ο «Τύπος της Κυριακής» (-4.127), με 24.950 η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με 22.350 (5.082) και με 22.350 (1.464) ο «Ριζοσπάστης της Κυριακής».
@Mega και ΑΝΤ1 φέρνουν σίριαλ από τη γειτονική χώρα...Νέες τουρκικές σειρές θα εντάξουν σύντομα στον προγραμματισμό τους το Mega και ο ΑΝΤ1. Το Μεγάλο Κανάλι θα προβάλει από τις 11 Φεβρουαρίου το σίριαλ με τίτλο «Φατμαγκιούλ», αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Το κανάλι του Αμαρουσίου ξεκινά από 28 Φεβρουαρίου νέα τουρκική παραγωγή, με τον τίτλο «Son». @Συνεχίστηκε και το 2012 η πτώση στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων, παρά το γεγονός ότι ο Τύπος της Κυριακής είναι ίσως ο μόνος που εξακολουθεί να έχει μια κάποια δυναμική, κυρίως εξαιτίας των σημαντικών προσφορών που συνοδεύουν τα φύλλα εκείνη την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος πανελλαδικής κυκλοφορίας των εφημερίδων του segment αυτού ήταν 684.939 φύλλα, σχεδόν 100.000 λιγότερα από τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2011. Η πτώση ξεπερνά το 10% σε ετήσια βάση. Στην πρώτη θέση παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά το Πρώτο Θέμα, με μέσο όρο κυκλοφορίας τα 161.352 φύλλα, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Καθημερινή της Κυριακής, με 111.010 φύλλα, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών.
@Με το Mega να παραμένει στην πρώτη θέση τηλεθέασης τόσο του κοινού 15-44, όσο και στο σύνολο, κύλησε η χθεσινή τηλεοπτική ημέρα. Το Μεγάλο Κανάλι ήταν πρώτο και στην prime time του 15-44, ενώ ο ΑΝΤ1 περιορίστηκε στην πρωτιά της prime time του συνόλου. Τέλος, «μάχη» έγινε χθες για την τρίτη θέση στο κοινό 15-44, με τον Alpha να κερδίζει στα σημεία το Star, με μερίδιο 12,1% έναντι 12,0%. Το Star ωστόσο βρέθηκε στην τρίτη θέση της prime time τόσο στο κοινό 15-44 (12,7% έναντι 5,4% του Alpha), όσο και στο σύνολο (9,9% έναντι 6,3% της ΕΤ-3 που έκανε την έκπληξη, με τις δύο ελληνικές ταινίες που επέλεξε να προβάλλει στη ζώνη αυτή. Το Mega στην prime time του συνόλου απέσπασε μερίδιο 27,1% και βρέθηκε πρώτο έναντι 22,6% του ΑΝΤ1.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…