Επιστροφή στα ελληνικά και τέλος της Δημοσιογραφίας

@Θα δίνουν «πάσα» στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Απογευματινή ζώνη με ελληνικές ταινίες του 1980 εγκαινιάζει από τη Δευτέρα ο ANT1. Ύστερα από πολλές αλλαγές, το κανάλι εξασφάλισε πακέτο 80 ελληνικών ταινιών, οι οποίες θα προβάλλονται καθημερινά 18:00 με 20:00 και θα δίνουν «πάσα» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
@Όπως έχει καταντήσει σήμερα η δημοσιογραφία καλύτερα πιανίστας σε μπουρδέλο! Αυτό είπε ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος. καλεσμένος στην εκπομπή «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο το βράδυ της Πέμπτης. Μίλησε για τα φοιτητικά του χρόνια όπου σπούδασε Γυμναστική Ακαδημία, ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε και το τοπίο στη σημερινή δημοσιογραφία. @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ- Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επαναβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη θέση του κλάδου, ότι βασική προϋπόθεση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας είναι η εφαρμογή των ΣΣΕ, η απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας. Η Κυβέρνηση, όμως, με τις ολέθριες πρακτικές της, και κυρίως με την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσιογράφους με την έκδοση ΚΥΑ, καταργεί τις ΣΣΕ, υπονομεύοντας τη δημοσιογραφική λειτουργία. Ο Κλάδος απορρίπτει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί την εφαρμογή και υπογραφή ΣΣΕ και στα δημόσια αλλά και στα δημοτικά ΜΜΕ.
@Την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου για τη χρήση των στιγμιότυπων από τους αγώνες ποδοσφαίρου επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με προδικαστική του απόφαση. Η απόφαση έρχεται μετά από αίτηση του αυστριακού Sky και της δημόσιας αυστριακή τηλεόρασης ORF, και προηγείται αντίστοιχης απόφασης που θα ληφθεί αργότερα από τα αυστριακά δικαστήρια. Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν στιγμιότυπα στους γενικής φύσεως ενημερωτικούς σταθμούς .Το τίμημα πρέπει να είναι χαμηλό, τα στιγμιότυπα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 90 δευτερόλεπτα, με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής προέλευσης και να μεταδίδονται, μόνο, σε ειδησεογραφικά προγράμματα.
@"Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις", δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αποφασίσει πολιτική επιστράτευση . Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση επαναλαμβάνει, ο καθηγητής υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Τα ίδια αναμεταδίδουν τα media ασκώντας σκληρή κριτική στους συνδικαλιστές μιλώντας για τις αποδοχές τους. Ως εδώ καλά. Αλλά για να δούμε, ισχύουν τα όσα λέει η κυβέρνηση κάνοντας παράλληλα, επίδειξη δύναμης με τα ΜΑΤ. Υπάρχει η περίπτωση της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, προταθείς από τη ΔΗΜΑΡ, Τελης Σαμαντάς μετά τις τελευταίες αλλαγές διευθυντών στην ΕΡΤ, δηλώνει : “Δεν ήρθαμε εδώ για να απαξιώσουμε έμπειρα στελέχη , ούτε για να μοιράζουμε πόστα, ούτε για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα”. Αυτή είναι η πρώτη εξαίρεση στην ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση παραμένει, ως ΔΕΚΟ, στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών , άρα υπό την άμεση εποπτεία της Τρόικα, κάνει διαρκώς προσλήψεις και εκτός ενιαίου μισθολογίου είτε με το καθεστώς ΠΕΘ είτε με μικτές τηλεοπτικές παραγωγές. Πολλοί από τους δημοσιογράφους που είναι σήμερα στην ΕΡΤ, και ανέβηκαν στο Ραδιομέγαρο, μετά τις εκλογές λαμβάνουν 4.000 ευρώ μικτά και εγκαλούν τους συνδικαλιστές για τις αποδοχές τους...
@Μπορεί να ναυάγησε η συνεργασία του με την εκπομπή «136» και την ΝΕΤ, ο Ηλίας Μαμαλάκης όμως δεν σκοπεύει να μείνει εκτός τηλεοπτικού τοπίου. Αντιθέτως βρίσκεται σε συζητήσεις για δική του εκπομπή. O γνωστός σεφ λέγεται ότι ετοιμάζει ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη, παρέα με καλεσμένους, το οποίο θα μεταδίδεται από την ΕΤ3.
@Oι πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα του Ant1 φέρνουν,αναμενόμενα,σκεπτικισμό στους ιθύνοντες Mega & Alpha.Σε άλλες εποχές,όπου το Μεγάλο Κανάλι διέθετε πλήρη prime time,τα πρωτεία δε θα αμφισβητούταν,ούτε υπό συζήτηση.Οσα προγράμματα & να έριξε στη 'μάχη' ο Ant1 η πρωτιά παρέμενε άνετα στο Mega. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει φέτος,και οι 2 σειρές του Αμαρουσίου μπορούν να φέρουν ανατροπές.Η αγωνία των ανθρώπων του Mega αφορά κυρίως το slot 22.15-23.15. Aν και τα ποσοστά του Master Chef ανεβαίνουν συνεχώς,το show δεν περνά ακόμα τα 'crash tests στο σύνολο'. Ενδεικτικά χθες,έπεσε κάτω από το 20%,μιας και έπαιξε εξ'ολοκλήρου απέναντι από το 'Πακέτο' (60') & το Σουλειμάν (20'). Παρηγοριά για το μαγειρικό show?Η πρωτιά στο 15-44 απέναντι σε Ant1-Alpha. Το 'SON' δείχνει αρκετά υποσχόμενο, και στη Μεσογείων τρέμει...το φυλλοκάρδι. -Από την άλλη,το slot 17.00-18.00 δείχνει να αγχώνει περισσότερο Alpha-Ant1. Στο κανάλι της Κάντζας θέλουν να διατηρήσουν τα πρωτεία οι 'Δέστε τους' στο 15-44,δεχόμενοι έντονη πίεση-πια-από 2 σήριαλ,κάτι που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια. Αγωνία υπάρχει και στο επιτελείο του Ant1 για το 'Βαλς',καθώς είναι μια ακριβή παραγωγή-για τα δεδομένα της εποχής & της ώρας προβολής-με υψηλό πήχυ,εν αντιθέσει με το πάμφθηνο τούρκικο σαπούνι του Mega,για το οποίο υπάρχουν σκέψεις και για μεταφορά στις 18.00,αν δούμε ποσοστά κάτω του 20%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…