Η αλήθεια στο Youtube, τα ψέμματα στην τηλεόραση

@Βασική στρατηγική του Ομίλου Forthnet είναι η υποστήριξη του ελληνικύ ποδοσφαίρου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος , Πάνος Παπαδόπουλος 1ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «Footballabout» που διοργανώνει η Superleague. Η επένδυση στο πρωτάθλημα της Superleague είναι η μεγαλύτερη του Ομίλου σε αθλητικό περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στην χώρα μας που δημιουργούνται γύρω από την διοργάνωση του πρωταθλήματος, είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος.
ι μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων; Το ερώτημα επανέρχεται, υπό το καθεστώς της σκληρής επιτήρησης της Τρόικα, και απευθύνεται σε πολίτες και τηλεοπτικά δίκτυα. Το ΕΣΡ προχωράει σε έρευνα μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάδοση μονταρισμένου βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, όπου εμφανιζόταν να “παροτρύνει” το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο “Mall» στο Μαρούσι. Το βίντεο διοχετεύτηκε από την κυβέρνηση, και μεταδόθηκε χωρίς άλλο έλεγχο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλοξενώντας τη δήλωση καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ και την ανταπάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Από την ανάρτηση στο You Tube του πλήρους αποσπάσματος των δηλώσεων του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ προέκυπτε ευκρινώς το συμπέρασμα πως τασσόταν εναντίον της ένοπλης βίας. Και μόνο το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε το Internet για να αποκαλυφθεί η διαφορά δείχνει το βαθμό ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και την εξάρτηση τους από την κυβέρνηση. Καθεστώς που επιτείνεται από την πολιτική επιλογή να μην προκηρύσσονται οι ληγμένες άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, με σαφείς επιπτώσεις στον περιορισμό της πολυφωνίας. Σε αντίθεση βέβαια με τις ρατσιστικές απόψεις οι οποίες εξακολουθούν να αναμεταδίδονται κατά παράβαση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με το ΕΣΡ να έχει ρόλο «παρατηρητή».
@Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ διαμαρτυρόμενη για τις νέες επιχειρούμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για τις νέες επιχειρούμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 16.00 της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου έως τις 16.00 της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ TV» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr» ενάντια στη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας και στις νέες μειώσεις των μισθών των συναδέλφων, που επιβάλλει.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ -Με αφορμή την προβολή στοιχείων, από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, «επιβαρυντικών» για πολιτικούς ή κόμματα, χωρίς προηγουμένως να έχει εξακριβωθεί η γνησιότητά τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ) υπενθυμίζει στους συναδέλφους την υποχρέωση να τηρούν τις επιταγές των «Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος» και υπενθυμίζει την υποχρέωση εφαρμογής της παραγράφου η του άρθρου 2 του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος: «Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες), με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους». @Συνεχίζονται οι αλλαγές σε επιτελικές θέσεις της ΕΡΤ, μετά την απομάκρυνση του διευθυντή Δορυφορικών Προγραμμάτων Νίκου Μεγγρέλη, ο οποίος προορίζεται να αντικατασταθεί από την Εύα Μπούρα. Η αλλαγή έρχεται μετά την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης, Κ. Σπυρόπουλου και την παραίτησή της διευθύντριας προγράμματος της Λένας Χοϊδά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι απομακρύνσεις στο ραδιομέγαρο γίνονται στο πλαίσιο «αναδιάρθρωσης των διευθύνσεων της ΕΡΤ». Με γραπτή του δήλωση το μέλος του ΔΣ, Τέλης Σαμαντάς, εκφράζει αντίθεση στις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης «με τις οποίες αντικαταστάθηκαν έμπειρα επιτελικά στελέχη της εταιρείας».
@O τηλεοπτικός σταθμός Alpha διαψεύδει το δημοσίευμα του blog fimotro, το οποίο εικάζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο υπαγωγής του στο άρθρο 99. Πρόκειται για ανυπόστατες φήμες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προφανώς σκοπό έχουν να πλήξουν τον σταθμό και την αξιοπιστία του. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι ο Alpha όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φάσμα του άρθρου 99, αλλά δεν έχει καμία καθυστερημένη οφειλή ούτε απέναντι σε δημόσιες υπηρεσίες, ούτε απέναντι στους εργαζομένους του, στην καταβολή της μισθοδοσίας των οποίων δεν έχει υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…