Ημερήσια λουκέτα και νέο σοκ στον Τύπο

@Η Αλβανία σημείωσε πτώση στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε έκθεση που εκδόθηκε από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», για το 2012. Η Αλβανία κατατάσσεται στην 102η θέση στην λίστα, κατεβαίνοντας έξι θέσεις σε σχέση με το 2011 όταν βρισκόταν στην 96η. Στη φετινή έκθεση, η Αλβανία αφήνει πίσω χώρες όπως η Αφρικανική Δημοκρατία του Μάλι, η Γουατεμάλα, η Λιβερία και η Μογγολία.
@Λουκέτο μπαίνει στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης, Φώτης Μπόμπολας, γιος του Γιώργου Μπόμπολα, ιδρυτή του συγκροτήματος «Πήγασος», ενημέρωσε τα στελέχη της εφημερίδας κατά τη διάρκεια της απογευματινής σύσκεψης πως διακόπτεται πάρ’ αυτά η έκδοση. Αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν το συγκρότημα «Πήγασος» είναι διατεθειμένο να συνεχίσει στο μέλλον μόνο την έκδοση του Σαββάτου.
@Το ελληνικό μοντέλο χρηματοδότησης της ΕΡΤ επιλέγει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να διασώσει την κρατική της ραδιοτηλεόρασης. Στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση με τη συνδρομή της EBU προχωράει στην υιοθέτηση της χρηματοδότησης, μεσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφήμιση, με την παράλληλη απομάκρυνση περισσότερων από 600 εργαζόμενων από τους 2.069 της ραδιοτηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό σταματάει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της πορτογαλικής ραδιοτηλεόρασης.
@Mιλάμε για μπέρδεμα... Για την προ οχταμήνου προσφυγή που έκανε το «Βήμα 99.5» στην «Επιτροπή Ανταγωνισμού» εναντίον της «Bari Focus» σας έχουμε πει. Αφορά τις μετρήσεις ακροαματικότητας των ραδιοφώνων και, κυρίως, τον τρόπο που διεξάγονται αυτές. Η απόφαση βγήκε λοιπόν προχθές και δεν είναι... απορριπτική! Γίνεται... δεκτή επομένως η προσφυγή; Ούτε αυτό. Ή, μάλλον, συμβαίνουν εν μέρει και τα δύο. Δεν κατόρθωσε να τεκμηριώσει (όλους;) τους ισχυρισμούς του ραδιοσταθμού η Ανεξάρτητη Αρχή και μοιάζει σαν να νίπτει τας χείρας της. Αν καταλαβαίνω καλά, δεν έχω τελειώσει και Νομική βλέπετε (για drugs μόνο μπορώ να σας πω), μία ανεξάρτητη αρχή επιφορτισμένη με κάποια θέματα, η «Επιτροπή Ανταγωνισμού» εν προκειμένω, δηλώνει... αναρμόδια! Και παραπέμπει την υπόθεση στον... «αρμόδιο» υπουργό ΜΜΕ, τον κ.Σίμο Κεδίκογλου. Ο οποίος, σύντομα, καλείται να λάβει αποφάσεις. Και θα λάβει, καθώς μαθαίνω. Θα έχουμε εξελίξεις, σύντομα. Στη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε να σας πούμε πολλά περισσότερα. e-tetradio.
@To χθεσινοβραδινό black out του ΑΝΤ1 στην prime time ήταν αναμφίβολα το γεγονός που σημάδεψε τη χθεσινή τηλεθέαση. Τα προβλήματα του σήματος του καναλιού διήρκεσαν πάνω από 3 ώρες, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε στα μερίδια της τηλεθέασης, αφού το κανάλι του Αμαρουσίου παρέμεινε δεύτερο τόσο στο κοινό 15-44, όσο και στο σύνολο. Στο κοινό 15-44 απέσπασε μερίδιο 18,4% έναντι 20,9% του Mega που ήταν πρώτο, 14,4% του τρίτου Alpha και 13,1% του τέταρτου Star. Oι απώλειες του ΑΝΤ1 περιορίστηκαν στην prime time του κοινού 15-44, όπου βρέθηκε τρίτος. Ωστόσο στην prime time του συνόλου «κράτησε» άνετα τη δεύτερη θέση.
Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου ξεπέρασε για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο την Ελευθεροτυπία, παρά το γεγονός ότι και οι δύο εφημερίδες είχαν πτώση. Την ημέρα εκείνη, η Εφημερίδα των Συντακτών πούλησε 12.110 φύλλα, μειωμένα κατά 300 φύλλα από μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ η Ελευθεροτυπία πούλησε 10.600 φύλλα, μειωμένα κατά 1.610 φύλλα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Πρακτορείου Άργος, τις άλλες ημέρες, τις καθημερινές δηλαδή, η Ελευθεροτυπία βρίσκεται κυκλοφοριακά πάνω από την Εφημερίδα των Συντακτών. Όσον αφορά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου πούλησε 36.280 φύλλα, 11.080 φύλλα περισσότερα από την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…