Ελληνική τηλεόραση με τούρκικο φερετζέ και αχταρμά εικόνων

@Η εκπομπή Σε πρώτο πλάνο είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες σειρές και δεν εννοώ μόνο ως προς τα νούμερα τα οποία δεν είναι και τα πιο αντιπροσωπευτικά μιας και αυτή η εκπομπή προγραμματίστηκε λάθος. Έτσι μάλλον σκέφτηκαν στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TvNea η εκπομπή πέρασε το τεστ τις prime time -καθώς και χθες καταφερε να κάνει νούμερα άνω του 10%(13,6 στο σύνολο και 12,3 στο νεανικό) - και σύντομα μετακομίζει μόνιμα σε αυτή. Έτσι μετά το τέλος του DWTS η εκπομπή σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ θα μετακομίσει στην Prime time της Κυριακής.
κόμα και με επανάληψη η πρωτιά δεν πήγε στο MEGA. Δεν καταφερε το Mega να πάρει τελικά κεφάλι στην Prime Time ζώνη του καναλιού. Το Mega χθες με φουλ νέο πρόγραμμα ήρθε Δεύτερο στο σύνολο με τον ΑΝΤ1 να είναι πρώτο και μάλιστα με μια επανάληψη μέσα στην Prime Time ( ANT1 21.2 MEGA 16.1 ΝΕΤ 15.7 ) , την εκπομπή Σε πρώτο πλάνο. Ακομα και στο νεανικό κοινό δεν καταφερε να πάρει την πρωτιά αλλά ούτε να περάσει τον ΑΝΤ1 με διαφορά (ΝΕΤ 18,4 MEGA 17.4 ANT1 15.7). Θα ανέβει το Mega στην πρώτη χωρις τον Σουλειμαν; Θα...ξελασπώσει η 'Fatmagul' που φλερτάρει με μονοψήφια;Ποιες είναι οι προβλέψεις σας;
@The killing: Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να το ζήσω κι αυτό στην ελληνική τηλεόραση. Μετά τα Μεξικάνικα τα Ισπανικά τα Αργεντίνικα και προσφάτως τα Τούρκικα, ήρθε στην τηλεόραση μας και η Δανία. Μια νέα τάση προσπαθεί να φτιάξει το Mega με μια σειρά που την είδαμε στην ουσία και στην ελληνική βερσιόν, την Χαρά Αγνοείται. Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε μερικούς τηλεκτιρικους άρεσε στην ιδέα του The killing, που είναι δανέζικης παραγωγής ενώ πχ τα τουρκικά ή τα κυπριακά τους χάλασαν. Όπως και αν έχει οι τηλεθεατές μάλλον δεν συγκινήθηκαν με την ιδέα αυτή.
@Τελικά όλα τα πρωινάδικα έχουν μια άνοστη γεύση με πολλά χαχανητά και χωρίς ουσία ύπαρξης πέρα από τις συνταγές μαγειρικής σε καιρούς κρίσης. Προφανώς κάποιοι ακόμα ζουν στο κόσμο τους....για πολύ καιρό.....
@Εμπόδιο στις συζητήσεις για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στο Mega και στο Star δημιουργεί η παράλληλη συζήτηση που έχει αναπτύξει ο Βίκτωρας Ρέστης ώστε να αποκτήσει μετοχική σχέση με το Star Channel. Ο εφοπλιστής διατηρεί μια μικρή συμμετοχή στο Mega, η οποία έχει δημιουργήσει τριβές ανάμεσα στους εκδότες όταν στο πρόσφαρο παρελθόν εξεδήλωσε την επιθυμία να καλύψει μεγαλύτερο μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Εφόσον δεν μπόρεσε ευθέως να αποκτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Mega, επιχειρεί να το κάνει εμμέσως έχοντας ανοίξει εδώ και αρκετούς μήνες συζητήσεις με το Star Channel στο οποίο προτείνει να προσφέρει τα μέσα που ο ίδιος διατηρεί (MTV, Nickelodeon, Music FM), έναντι συμμετοχής του στην εταιρεία που λειτουργεί το Star Channel. Ο Ρέστης με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να πετύχει δύο πράγματα: να αποσπάσει πολιτική υποστήριξη από το Star (την οποία εκτιμά ότι σύντομα θα χρειαστεί), καθώς και όταν καταλήξει σε ένα συγχωνευμένο σχήμα Mega – Star να έχει μεγαλύτερο ποσοστό, άρα και μεγαλύτερη επιρροή η οποία θα μεταφραστεί και πάλι σε πολιτική στήριξη. @Αλλαγές στην μετοχική σύνθεση των ραδιοφώνων του ομίλου Γιαννίκου, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έγγραφα του ΕΣΡ. Πλέον ο Pepper 96.6 και ο NRJ 88.6 ανήκουν απευθείας στην οικογένεια Γιαννίκου (παλιότερα, ποσοστά κατείχαν στελέχη του ομίλου, που εργάζονταν παράλληλα και στο Alter) - με τον Βασίλη Κοσμόπουλο όμως να διατηρεί ποσοστό συμμετοχής στον NRJ 88.6. Αμετάβλητο παραμένει το μετοχικό σχήμα του Oasis 88 (50% η διαχειρίστρια εταιρία του Pepper, 50% η διαχειρίστρια εταιρία του NRJ) και του North 98 της Θεσσαλονίκης.
@**Δύο κινήσεις από τον Πήγασο. Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της εταιρείας του Goal News, από την εταιρεία του Sentra FM και παράλληλα, εγκρίθηκε από την περιφέρεια Αττικής η συγχώνευση της Πήγασος Interactive με την Lexitel. **Αγωγή σε βάρος της εφημερίδας “Αυγή” με την οποία ζητείται αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ κατέθεσε ο ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης, με πληρεξούσιο δικηγόρο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
@Aλλαγή στην κορυφή της τηλεθέασης του κοινού 15-44 επιφύλαξε η Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, με το Mega να περνάει πρώτο, μετά από αρκετές μέρες. Το Μεγάλο Κανάλι απέσπασε μερίδιο 19,9% έναντι 18,8% του ΑΝΤ1, 16,3% του Alpha και 12,4% του Star. Πρώτο ήταν το Mega και στην prime time του 15-44, παρά το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 μετέδωσε χθες βράδυ τον ποδοσφαιρικό αγώνα Λεβάντε-Ολυμπιακός (ο οποίος έφτασε το 38,5% στο νεανικό κοινό). Έτσι, το μερίδιο του Mega ήταν 20,8% έναντι 19,2% του ΑΝΤ1, 16,6% του Αlpha και 14,9% του Star. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην prime time του συνόλου πρώτευσε χθες ο Alpha, με 24,2%, με το δεύτερο Mega να βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, στο 19,0%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…