Χρεοκοπημένα ταμεία και καταδικαστικές αποφάσεις

@Εταιρεία χωρίς εργαζομένους κατέληξε το Στούντιο ΑΤΑ, θυγατρική του ΔΟΛ. Το στούντιο, που έχει μεγάλες ζημίες, δεν κλείνει, αντιθέτως συνεχίζει τις τηλεοπτικές παραγωγές του για το Mega και άλλα κανάλια.Απέλυσε, ωστόσο, όλους τους μισθωτούς εργαζομένους και παραμένει στην αγορά ως κέλυφος για ανάληψη τηλεοπτικών παραγωγών. Το επιχείρημα ήταν πως τα κανάλια δεν πληρώνουν για τις τηλεοπτικές παραγωγές και επίσης το ότι δεν γίνονται νέες αναθέσεις. Έτσι, κλείνει άδοξα μια ιστορία 42 ετών για το Στούντιο ΑΤΑ, εν αναμονή των αποφάσεων της κεντρικής εταιρείας του ΔΟΛ, που διατηρεί την εταιρεία χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο.
@ Νέα αναμέτρηση μεταξύ των πρώην και των νυν εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία». Στην κινητοποίηση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά κυκλοφόρησαν φέιγ βολάν με την υπογραφή «Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία»», που αναφέρονταν στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Στα φέιγ βολάν απάντησαν όσοι βρίσκονται σήμερα στη Μίνωος και εργάζονται στην εφημερίδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως εξακολουθούν κι εκείνοι να είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα της προηγούμενης περιόδου, ενώ άλλοι ακόμη αναμένουν τις αποζημιώσεις.
@ Σε ποινή φυλάκισης 98 μηνών (8 χρόνια και 2 μήνες) καταδικάστηκε ερήμην την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εμφανιζόμενος ως εκδότης της εφημερίδας «Sportime» Ηλίας Μπούνας ύστερα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας. Η εν λόγω καταδικαστική απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για την εργοδοσία της εφημερίδας, η οποία σταμάτησε να εκδίδεται με ευθύνη της εργοδοσίας τον Απρίλιο του 2008, αφήνοντας στον δρόμο, απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση, δεκάδες δημοσιογράφους. @Η περιπέτεια που ζει και ο κλάδος του Τύπου και εν γένει των ΜΜΕ, μετά και την παραίτηση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και τη δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών του, επιβεβαιώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία, φορέας με ίδιους πόρους, εκλεγμένη διοίκηση, πρότυπο μέχρι πριν από λίγα χρόνια για το επίπεδο παροχών, δεν διαθέτει αντιστάθμισμα στη σάρωση συντάξεων και υπηρεσιών περίθαλψης. Τα οικονομικά του -με 30 εκατ. ετήσια έσοδα και 20 εκατ. διαθέσιμα και διευρυνόμενο έλλειμμα- δεν εγγυώνται βιωσιμότητα πάνω από τρία χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το χρονικό διάστημα θα μπορούσε, τουλάχιστον, να επεκταθεί στα 6 χρόνια εάν εισέπραττε εγκαίρως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ. Οφειλές που ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα στον ΕΔΟΕΑΠ δεν αποτελεί την εξαίρεση Ταμείου που λειτούργησε επί χρόνια ως χρηματοδότης φτηνού χρήματος για συντήρηση επιχειρήσεων που επέπλευσαν σε βάρος των συνεπών. Ομως, στον βαθμό που ως αυτοδιαχειριζόμενο είχε τη δυνατότητα να παρέμβει για την είσπραξη οφειλών, οι συνδικαλιστικές ενώσεις – μέτοχοι, φέρουν τεράστια ευθύνη. Διότι για τα ληξιπρόθεσμα υπήρξε διαχρονικά η ανοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων μη εξαιρουμένης της ιστορικής ΕΣΗΕΑ η οποία σήμερα αδυνατεί να δώσει λύση στην κρίση του ασφαλιστικού φορέα.
@Εικοσιτετράωρη (24ωρη) απεργία από τις 6 το πρωί αύριο Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ΟΤΑ, Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Δημοτικά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου, περιοδικά, site).
@Kαρποφορεί καθώς φαίνεται η ασφυκτική πίεση του Χρήστου Παναγόπουλου προς τον Γιώργο Τράγκα - ο τελευταίος είπε το πολυπόθητο «ναι» και κατεβαίνει προς Φάληρο μεριά, στον «Σκάι». Είχαν προηγηθεί αρκετά ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών τους τελευταίους μήνες. Τηλεφωνικά, αλλά και από κοντά, στο γραφείο του Γιώργου Τράγκα. Οι προτάσεις συνεργασίας του Παναγόπουλου προς τον δημοσιογράφο ήταν διαρκείς. Και φαίνεται πως τελικά οι δυο τους συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνεργασία. Στην τηλεόραση, αρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Τράγκας θα παρουσιάζει μία δίωρη πολιτική εκπομπή, κάθε Κυριακή, αργά το βράδυ, αμέσως μετά τα αθλητικά του καναλιού. Αλλά ο σφόδρα αντιμνημονιακός Τράγκας (αν και τους τελευταίους μήνες έχει ρίξει αισθητά τους τόνους) στον Σκάι; Πώς θα ταιριάξει; Περίεργο... Εννοείται πως του πρόσφεραν πλήρη ελευθερία να στήσει την εκπομπή του όπως αυτός νομίζει καλύτερα και να λέει όσα θέλει και όσα πιστεύει.
@Τους άκουσα το πρωί του Σαββάτου, από τις 10 μέχρι τις 12, σε ένα κακό -πέραν όλων των άλλων- ραδιοφωνικό προϊόν. Την υποστήριξαν την καμπάνια και ο Άρης Πορτοσάλτε με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, οι δύο κατεξοχήν υποστηρικτές μίας πολιτικής που κάνει όλο και πιο φτωχό τον λαό. Τι να πουν οι δυο τους όμως στον κόσμο που μετράει τα ψώνια του ένα προς ένα (όταν έχει να ψωνίσει); Ή, μήπως, θα εξηγήσουν στους ζορισμένους συμπολίτες μας τα... καλά του μνημονίου; Μας δουλεύουν εκεί κάτω, στο Φάληρο; Βάζουν τον Μπάμπη να υποστηρίζει την «ημέρα Αλληλεγγύης»; Αυτό είναι πρόκληση για τον κόσμο. Εκτός κι αν θέλουν να κάνουν καψώνι στον ίδιο. Σατανικό. Γιατί και ο Μπάμπης -σίγουρα- θα υπέφερε σε ένα σούπερ-μάρκετ, δίπλα στον... λαό, να του μοιράζει τρόφιμα... e-tetradio

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…