Τα χαμένα ομόλογα και το χρέος της δημοσιογραφίας

@Στην εταιρεία «Λινκ Εκδοτική ΕΠΕ» εισήλθε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης καταβάλλοντας το ποσό των 660 ευρώ και αποκτώντας 22 εταιρικά μερίδια. Στην ίδια εταιρεία συμμετέχουν οι, Αθηνά Βιτώρα , με 45 μερίδια και η Χρυσούλα Αναστασάκη, με 83. Σκοπός της εταιρείας είναι η χονδρική πώληση βιβλίων, η εκτύπωση βιβλίων από το Internet, η διενέργεια σεμιναρίων, κ.α.
@Έξαλλος πριν λίγη ώρα ο Νίκος Χατζηνικολάου στον αέρα του Real. Το ΕΣΡ για την αποκάλυψη του σταθμού για τα ΙΕΚ Ξυνή, επέβαλε σύσταση στο σταθμό, το οποίο αποτελεί κυρωτική διαδικασία. Την ίδια ώρα όμως ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ζητούν το κλείσιμό του, μετά από αυτήν αποκάλυψη.
@Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη. Η σύμβαση του Κώστα Αρβανίτη έληξε, όπως και άλλων παρουσιαστών και δημοσιογράφων της ΕΡΤ και μέχρι τώρα εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης δεν έχει ανανεωθεί. Όμως η γενική διεύθυνση ενημέρωσης, υπό τον Αιμίλιο Λιάτσο, αρνήθηκε να αναθέσει στη Μαριλένα Κατσίμη να αναλάβει να παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχει βρει και αντικαταστάτες ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή & 13» το Γιάννη Σκάλκο και τον Τάκη Σαράντη. Είναι ακόμη ένα «προσωρινό μέτρο» ή ένα οριστικό κόψιμο της εκπομπής των Αρβανίτη- Κατσίμη πληρώνοντας την αντιπαράθεση τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
@Δεν αποδέχεται τα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδας στα οποία αποτυπώνεται η κίνηση μερίδας στο κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών οργανισμών, ο ΕΔΟΕΑΠ. Τη θέση αυτή επανέλαβε η διοίκηση του οργανισμού μέα το νέο έγγραφο της Τράπεζας στο οποίο καταγράφονται οι «επενδύσεις των διαθεσίμων κεφαλαίων». Η διαμάχη του ΕΔΟΕΑΠ με την τράπεζα της Ελλάδας που βρίσκεται στα δικαστήρια μετά την κατάθεση αγωγής αφορά στη διαχείριση των αποθεματικών του οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών από τον ΕΔΟΕΑΠ παραμένει ανοιχτό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με έγγραφο της έχει καλέσει την ΕΣΗΕΑ να προβεί σε έλεγχο του φακέλου που έχει δημιουργηθεί με όλα τα στοιχεία που αφορούν στα αποθεματικά πριν και μετά το PSI.
@Μπήκε με φόρα, αποχωρεί σταδιακά και “ησύχως”. Ο Πέτρος Κυριακίδης καταζητείται από τις Αρχές για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ταυτόχρονα αφήνει τα ΜΜΕ που, μια εποχή “πυρετωδώς” συγκέντρωνε μαζί με το συνέταιρό τους. Στον Πήγασο, μετά την αύξηση κεφαλαίου η ΝΕΠ Εκδόσεις του Π. Κυριακίδη, μείωσε τη συμμετοχή της σε 6,69% ενώ ως πρότινος κατείχε το 13,38% της εταιρείας ΜΜΕ. Η μείωση αυτή της συμμετοχής έφερε αναπόφευκτα και άλλες αλλαγές, με την οικογένεια Μπόμπολα να αυξήσει το μερίδιο τη σε 88,87%Ο Φώτης Μπόμπολας διαθέτει πλέον άμεσα το 48,85% της Πήγασος, η αδελφή του, Μαρία το 34,4% και ο πατέρας του Γιώργος Μπόμπολας το 5,62%. Το επόμενο μέσο που φαίνεται να αλλάζει χέρια είναι ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός Sunny Channel, οποίος και έχει δικαίωμα ψηφιακής εκπομπές Ο σταθμός πλέον είναι υπό τον έλεγχο του Ηλία Κοπανίτσα, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το SBC και ακόμη πιο παλιά με το Tempo του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Προηγήθηκε η Espresso, η οποία πλέον εκδίδεται από το Γιάννη Φίλιππακης και ακολούθησε η μεταβίβαση του Sport TV, το οποίο μεταβιβάστηκε στο Διονύση Παναγιωτάκη και λειτουργεί ως Action 24. Μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί με το Flash. Ο ραδιοφωνικός σταθμός παραμένει ακυβέρνητος, με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, με απόφαση υπουργού και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, τη συχνότητα. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…