Οι συμβάσεις της οργής και η ΕΣΗΕΑ στο μεταίχμιο

@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για τον λόγο αυτό τα Δ.Σ. των Ενώσεωνσυνεχίζουν την απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013. Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ». Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης. Απαιτούμε τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα. Επίσης, κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σε όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) με συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 12 μ. και πορεία προς τη Βουλή.
@Στο «Έθνος της Κυριακής» της 3/2/13 δημοσιεύτηκε μακροσκελέστατο άρθρο αγνώστου συντάκτη με τίτλο: «Οι Επιλεκτικές Ευαισθησίες της ΕΣΗΕΑ», με το οποίο, επιχειρείται ανεπιτυχώς να παρουσιαστεί η ΕΣΗΕΑ ως το συνδικαλιστικό σωματείο, που λειτουργεί με προκαταλήψεις και επιλεκτική δράση.Κακόβουλα υποστηρίζεται στο άρθρο ότι η ΕΣΗΕΑ λειτουργεί μεροληπτικά, τιμωρητικά και μάλιστα με επιλεκτικές ευαισθησίες. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν εξαιρεί κανένα μέσο από τη συνδικαλιστική δράση του. Παλεύει για όλους τους συναδέλφους, όπου κι αν εργάζονται. Τους τρόπους δράσης, τους επιλέγει το ίδιο όπως εκείνο κρίνει, και δεν θα απολογηθεί στον κ. Μπόμπολα γι’ αυτό. Καμία οικονομική στήριξη δεν δόθηκε και ούτε θα μπορούσε να δοθεί, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ούτε θα μπορούσε να «προσφέρει ένα ποσό από τα αποθεματικά της Ένωσης ο Πρόεδρος Δ. Τρίμης για να ενισχύσει την Εφημερίδα των Συντακτών». Η αναφορά είναι ψευδής και συκοφαντική. Η λειτουργία του Συμβουλίου είναι δημοκρατική και οι αποφάσεις του λαμβάνονται με πλειοψηφία. Τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ είναι ιερά. Οι κινήσεις των λογαριασμών είναι γνωστές σε όλους και υπάρχει πλήρης διαφάνεια.
@Στο τέλος του Ιανουαρίου έληξαν οι ατομικές συμβάσεις στον «Ελεύθερο Τύπο» και εκφράζεται έντονα ανησυχία πως θα ακολουθήσει νέος γύρος περικοπών αλλά και απολύσεων.
επιτροπή ανταγωνισμού ήταν του τύπου, «απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο», μην μας ανακατεύετε με μετρήσεις ακροαματικότητας της Bari-Focus και άλλα τέτοια, μπερδεμένα, πράγματα. Δεν είναι για μας αυτά. Και (απ)έστειλε την προσφυγή που έκανε το «Βήμα FM» (προ οχταμήνου!) στον αρμόδιο για τα ΜΜΕ υπουργό, τον Σίμο Κεδίκογλου. Οι φήμες θέλουν τους δύο υπουργούς, τον Κεδίκογλου και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, επίσης συναρμόδιο, να τα «παίρνουν στο κρανίο» με την επιτροπή. Τι την έχουμε εκεί αν δεν κάνει τη δουλειά της, θα σκέφτηκαν. «Άσε, θα αναλάβω» εγώ, πιθανόν να είπε ο κ.Κεδίκογλου. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε ήδη φιρμάνι στην Bari-Focus ζητώντας εντός πέντε ημερών εξηγήσεις για τον τρόπο μέτρησης της ακροαματικότητας. Να μάθει κι αυτός λεπτομέρειες. Αλήθεια, είναι;
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη χθεσινή (Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013), υπ’ αριθμ. 1074 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα: Ενημερώθηκε για το θέμα της λήξης των Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις του επί του θέματος. Αποφάσισε τη διενέργεια ανοικτού επαναληπτικού πλειοδοτικού διαγωνισμού με τροποποιημένες προδιαγραφές, για τη διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων παγκοσμίως πλην Ευρώπης, με ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο αντάλλαγμα το ποσό του ενός 1 εκ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο για την υπογραφή κάθε σχετικού με τη διαδικασία του διαγωνισμού εγγράφου, καθώς και για τον χειρισμό οποιουδήποτε θέματος προκύψει κατά τον χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού και μέχρι την κατακυρωτική απόφαση. Ενέκρινε την προδέσμευση του Προϋπολογισμού του έτους 2013. Αποφάσισε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του υπ’ αριθμ.1468/12 ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την «Παροχή υπηρεσιών της μορφής διαφημιστικής προβολής», λόγω μη συμμόρφωσης όλων των εταιριών με τα οριζόμενα στη διακήρυξη και την επανάληψή του με τους ίδιους οικονομικούς και λοιπούς όρους. Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε την παράταση της συνεργασίας με την υπάρχουσα διαφημιστική εταιρία για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί έως την κατακύρωση σε νέο ανάδοχο.
@Αυτή τη σεζόν τα ελληνικά σίριαλ είναι υπό εξαφάνιση ενώ οι σειρές της γειτονικής χώρας της Τουρκίας έχουν την τιμητική τους. Λόγω της ανεργίας υπάρχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί που θα «πέταγαν τη σκούφια» τους προκειμένου να δεχθούν πρόταση για συμμετοχή. Ο Δημήτρης Πιατάς διαφωνεί με το γεγονός ότι έχουν κατακλύσει τη μικρή οθόνη οι τούρκικες παραγωγές. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ξέσπασε στο «Τηλέραμα» λέγοντας τα εξής: «Δεν είναι τέχνη τα τούρκικα σίριαλ. Είναι άθλια υποπροϊόντα, σαν κι αυτά που κάναμε και εμείς και οι Λατινοαμερικανοί κάποτε. Θα περίμενα λίγη ντροπή από τους καναλάρχες. Ας τα πρόβαλλαν τουλάχιστον μεταγλωττισμένα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…