Οι ανεπιθύμητοι ρεπόρτερ....το ξεπούλημα της ΝΕΤ και άλλα τηλεοπτικά

@Ανεπιθύμητοι είναι οι φωτορεπόρτερ για το Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιστολή της Ένωσης Φωτορεπόρτερ προς τον αρμόδιο υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, με αφορμή το κόψιμό τους στην επίσημη συνάντηση με την εταιρεία COSCO, αναφέρεται πως ένα «αόρατο χέρι» μεσολάβησε ώστε να απαγορευτεί η παρουσία των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν ελληνικά και διεθνή Μέσα. Η επίσημη δικαιολογία που ακούστηκε ήταν πως ο πρωθυπουργός ήταν «καλεσμένος» στην COSCO και γι' αυτό οι φωτορεπόρτερ -και μόνον αυτοί- δεν μπορούσαν να καλύψουν τη συμφωνία της Παρασκευής. Η ΕΦΕ καταγγέλλει πως επιχειρείται από το Μαξίμου έλεγχος της ενημέρωσης.  'ΠΑΡΟΝ'
 @Συγκεκριμένους δημοσιογράφους, χωρίς να τους κατονομάζει, έβαλε στόχο το «Έθνος» με ανώνυμο δημοσίευμά του την περασμένη Δευτέρα για τη λίστα ελεγχομένων του ΣΔΟΕ που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στο «Π». Στο «Έθνος», αντί των άλλων ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται για έλεγχο φοροδιαφυγής, επέλεξαν να φωτογραφίσουν δημοσιογράφους τους οποίους η συγκυβέρνηση και η ΝΔ έβαλαν στο στόχαστρο. Ο Κώστας Αρβανίτης, για παράδειγμα, αναφέρεται ως δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης στην πρωινή ζώνη με έντονα αριστερό προφίλ. Ο Κ. Αρβανίτης δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και μέσα από το μπλογκ του εγκαλεί τον ανώνυμο συντάκτη του «Έθνους» για απόκρυψη στοιχείων και εμετικές κατηγορίες.
@Προχωράει κανονικά το σχέδιο της παράδοσης του οικοπέδου της Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις και το εξώδικο της ομοσπονδίας εργαζομένων, της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η μόνη αλλαγή στο αρχικό σχέδιο υφαρπαγής της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ είναι ότι αφήνουν στη δικαιοδοσία και την ιδιοκτησία της τα τηλεοπτικά στούντιο. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη τοποθετηθεί χωρίσματα στο κτίριο που περιλαμβάνει το στούντιο Α, ενώ από το οικόπεδο που παραχωρείται στο υπουργείο η ΕΡΤ θα πρέπει να μεταφέρει σε άλλο χώρο τα αυτοκίνητα και όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται εκεί. Ήδη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει εγκαταστήσει κοντέινερ για το προσωπικό και έχουν αρχίσει να ξηλώνουν τις οπτικές ίνες, που σύμφωνα με τους τεχνικούς έχουν στοιχίσει στην ΕΡΤ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η κατασκευή μαντρότοιχου, που θα χωρίσει το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη σε δύο κομμάτια. @Την περασμένη εβδομάδα ο Λάκης Λαζόπουλος και η εκπομπή «Αλ τσαντίρι» είχε φιλοξενήσει φοιτητές από ΤΕΙ της Λάρισας οι οποίοι μοιράστηκαν τα προβλήματα τους με τους τηλεθεατές. Σήμερα, ο Λάκης ο οποίος έχει καταγωγή από τη Λάρισα αναφέρθηκε στον άτυχο χαμό των δυο φοιτητών από το φονικό μαγκάλι. «Η Ελλάδα συγκλονίστηκε. Το αίσθημα είναι μέσα μας από την αρχή αυτής της εκπομπής.. Η πολιτική έχει να κάνει με τις ζωές των ανθρώπων.. Το πρόβλημα είναι η κατάσταση στην οποία έχει έρθει όλη η χώρα.. Έχει παγώσει όλη η Ελλάδα. Ο θάνατος των παιδιών αυτών έρχεται μπροστά μας» είπε ο Λαζόπουλος και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρια του. @Συνάντηση με τους ιδιοκτήτης και τα στελέχη της “Καθημερινής” είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Αυγής”. Μαζί του ήταν , οι, Γ. Δραγασάκης Β. Μουλόπουλος καιΠ. Σκουρλέτης. Σύμφωνα με την εφηεμρίδα “θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις σε άλλα Μέσα, καθώς για την αξιωματική αντιπολίτευση η ενημέρωση είναι -και το εννοεί- συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας”
@ Σταθερά στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας στο Νομό Αττικής παρέμεινε ο Real FM 97,8 και στην τελευταία μέτρηση της ΑΕΜΑΡ/Bari και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό. Η μέτρηση αφορά την περίοδο 28 Ιανουαρίου με 24 Φεβρουαρίου και σε αυτή ο Real FM 97,8 συγκεντρώνει μέσο ημερήσιο ποσοστό ακροατών 14,9% αυξημένο κατά 1,4 ποσοστιαία μονάδα. Στη δεύτερη θέση παραμένει ο Σκάι 100,3 με 11,5% και στην τρίτη ο Μελωδία 99,2, με 9,3%. Στην 4η θέση συγκατοικούν ο Δίεση 101,3 και ο Kiss FM, με 8,4%, ωστόσο ο τελευταίος έχει αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του από την προηγούμενη μέτρηση. Στην 6 θέση και με σταθερό ποσοστό βρέθηκε ο Ρυθμός 94,9 και ακολούθησαν ο Sfera 102,2 με 7,9% και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με 7,8%. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι σταθμοί 95,2 Athens Dee Jay και Red 96,3, με ποσοστό 7,6% έκαστος.
@Η Εφορευτική Επιτροπή καλεί τους άνεργους συναδέλφους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία της 12 ης και 13 ης Μαρτίου 2013 για τον ΕΔΟΕΑΠ, στην καταμέτρηση καθώς και σε ενδεχόμενες επανακαταμετρήσεις, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5 ος όροφος τηλ.: 210-3675400). Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν όσοι συνάδελφοι είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα των ανέργων της Ένωσης. Να σημειωθεί ότι η απασχόλησή τους θα διαρκέσει από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι το πέρας της διαδικασίας.
@Οι ακροαματικότητες για το Νομό Θεσσαλονίκης από 21 Ιανουαρίου έως και 3 Μαρτίου. Ο αθηναϊκός Real FM κερδίζει την πρωτιά! Η πρωτιά του «Real FM» στη Θεσσαλονίκη δεν είναι κάτι αμελητέο. Ποτέ σχεδόν αθηναϊκό ραδιόφωνο δεν κατέκτησε το Νο 1 στην... «εχθρική» συμπρωτεύουσα. Αλλά ο «Real» φέρθηκε έξυπνα, δεν μετέφερε απλώς το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη, αλλά το εμπλούτισε με γερά ραδιοφωνικά ονόματα της πόλης. Κι έτσι η ΠΑΟΚ-κρατούμενη και ΑΡΗΣ-κρατούμενη Θεσσαλονίκη συντονίζεται σε «χαμουτζίδικο» ραδιοσταθμό. Ντροπή, με το συμπάθειο.
άνοιξη κατέφθασε και έφερε μαζί της ένα αζωογονητικό αεράκι... Ενα αεράκι που θα φυσήξει και θα ανανεώσει για τα καλά το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, με νέες, ποιοτικές ξένες σειρές και με κινηματογραφικές ζώνες ενισχύονται από αυτό τον μήνα, τα προγράμματα της ΕΡΤ. Η αρχή έγινε ήδη από την περασμένη Παρασκευή, όπου και έκανε πρεμιέρα, η δραματική σειρά παραγωγής BBC «Χορεύοντας με την τζαζ». Η σειρά παρουσιάζει την κοινωνική ζωή στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου, μέσα από τις περιπέτειες ενός τζαζ συγκροτήματος που αποτελείται από μαύρους μουσικούς και του οποίου ηγείται ο πιανίστας Λούις Λέστερ, καταγράφοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους να αναρριχηθούν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…