Τα σκάνδαλα χωρίς τέλος στον Κυριακάτικο τύπο

@ΜΕ τα σκάνδαλα ανά χείρας αλλά και το πολιτικό σύστημα που χειροκροτεί τους...Νέρωνες της χώρας σε ένα συνέδριο κλακαδόρων μαζί με πολιτικά εκτρώματα του παρασκηνίου ασχολείται σύμφωνα ο Κυριακάτικος Τύπος ο οποίος μεταμφιέζεται με βάση το Τριώδιο. Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' τονίζει αρχικά ότι "Με διατάγματα του 1922 μπλοκάρουν επενδύσεις στη χώρα-Εμπειρίες επιχειρηματιών που προσπάθησαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα αλλά" είδαν το τέρας της γραφειοκρατίας. Το 'ΒΗΜΑ της Κυριακής' προχωρά περισσότερο λέγοντας ότι "Κορυφή του παγόβουνου ο ισοβίτης πλέον Β .Παπαγεωργόπουλος-Η μαφία των Δημάρχων-Κλοπές με 45άρια σε όλη την Ελλάδα-Απίθανες ιστορίες διαφθοράς από την Τοπική αυτοδιοίκηση" και άλλα τινά...
@Αποκαλυπτικό το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' που αναλύει ότι "1.000.000 μισθωτοί χωρίς καν μισθό στον ιδιωτικό τομέα-Ένας στους δύο είναι απλήρωτος-Από 3 ως 15 μήνες οι καθυστερήσεις, η λίστα με τις εταιρίες που δεν πληρώνουν, προσλαμβάνουν μόνο με ηθική αμοιβή" που φυσικά δεν τρώγεται. Ο 'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' προσθέτει ότι "Το σχέδιο για να επιστρέψουν στις Εφορίες 250.000 επιχειρήσεις-Δηλώστε ΦΠΑ με πληρωμή μόνο από 10 ευρώ-Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών καταργείται η υποχρεωτική καταβολή του 40% της καταβολής και θεσπίζεται κατώτατο ποσό-Περιορίζεται στο 1% η προσαύξηση για κάθε μήνα εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ οι υπόχρεοι απαλλάσσονται από υπέρογκα πρόστιμα λόγω μη έγκαιρης καταβολής".
@Το 'ΕΘΝΟΣ' με την σειρά του συμπληρώνει ότι "Αύριο η Κυβέρνηση τελικά παραδίδει στην τρόικα-Η μαύρη λίστα με τους 12.700 διαθέσιμους υπαλλήλους-5.500 από τον δημόσιο τομέα και υπάλληλοι από συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών αλλά και επίορκοι". Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' υπογραμμίζει ότι "Χριστόδουλος λέει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ- Οι Σκουριές είναι οι νέες Θερμομπύλες- Πρέπει να μπει φυλακή αυτός που υπέγραψε την παράνομη σύμβαση ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία-Δεν είναι εχθροί μας όσοι εργάζονται στα μεταλλεία για ένα κομμάτι ψωμί".
@Η 'Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ' επισημαίνει επίσης ότι "Μέσα σε 3 χρόνια οι δαπάνες μειώθηκαν τελικά κατά 14 δις Ευρώ-Έκοψαν στο μισό το κοινωνικό κράτος-αποκαλυπτικά τα στοιχεία για το Δημόσιο και όχι μόνο". Το 'ΠΑΡΟΝ' αποκαλύπτει με τη σειρά του ότι "Υπάρχουν και καλά νέα..Παγώνουν οι οφειλές προς το ΙΚΑ μέχρι και το 2018-Τι προβλέπει η ρύθμιση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, στα χέρια του Σαμαρά η απόφαση για την πληρωμή των χρεών στις Εφορίες για περισσότερες από 60 δόσεις". Το 'ΑΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Σε πλήρη εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι για την διαφθορά σε Δήμους και Κοινότητες-Ανοίγει ο φάκελος διαφθορά για τους ΟΤΑ".
@Με τίτλο: "Ο χάρτης των κοιτασμάτων!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει την ύπαρξη απόρρητου εγγράφου στο Μαξίμου για τους υδρογονάνθρακες. Στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρεται στα σημεία που εντοπίστηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μιλώντας στη Realnews, o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Λιβιεράτος λέει: "η έρευνα κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%. Και αυτό κάτι λέει". Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας PGS Σβιρ Στράντενες επισημαίνει: "υπάρχουν υδρογονάνθρακες στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Πείτε επιτέλους και ένα όχι!". Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Πώς γίνεται να μην έχει ήδη πει όχι η κυβέρνηση στην παράλογη απαίτηση των τροϊκανών να παραμείνει στο 23% ο ΦΠΑ της εστίασης ή να μειωθεί μόνο κατά 3-4 μονάδες, όταν όλες οι ανταγωνιστικές τουριστικές "βιομηχανίες" επιβαρύνουν φορολογικά τον λογαριασμό του επισκέπτη τους λιγότερο από το μισό;"

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…