Ο υπουργός της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι και το μαύρο στην πολιτική

@Ποια είναι η ζημία που έχει υποστεί το δημόσιο από τη μή λειτουργία της ΕΡΤ; Το ζήτημα άνοιξε εξαιτίας της στάσης τη κυβέρνησης στη διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τον πάροχο δικτύου, η οποία και δεν ανακλήθηκε, αλλά και από τη διαχείριση των αθλητικών δικαιωμάτων που είχε πληρώσει η ΕΡΤ και άρχισε να διαθέτει σε τρίτους, το υπουργείο Οικονομικών. Στην περίπτωση του Confederations Cup υπήρξε η παρέμβαση της EBU και της FIFA για την παραχώρηση των δικαιωμάτων της διοργάνωσης, χωρίς την άδεια τους. Ζήτημα υπάρχει και με τη δορυφορική μετάδοση του προγράμματος που διακόπηκε. Τα θέματα αυτά θα παρουσιαστούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο.
@Μεγάλο πλήγμα λοιπόν για το Βήμα 99.5 (αλλά και για το ραδιόφωνο συνολικά) η υπουργοποίηση Άδωνη Γεωργιάδη. Χάνει ο καλός σταθμός του ΔΟΛ τον ραδιοφωνικό του παραγωγό (έκανε εκπομπή κάθε Δεύτερη Παρασκευή). Τουλάχιστον, του μένουν ο Θόδωρος Πάγκαλος -Τρίτες- και ο Πέτρος Τατσόπουλος -Πέμπτες- να κρατούν ψηλά τη σημαία του ραδιοφώνου-πρότυπο. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στις τάξεις των τηλεπωλητών αφού κι αυτοί έχασαν με τη σειρά τους ένα εκλεκτό μέλος του συλλόγου. Έναν από τους πιο ταλαντούχους στο είδος του...
@Ο ανασχηματισμός με την επιστροφή του Παντελή Καψή στην κυβέρνηση δείχνει πως έχει σημασία να αφήνει κανείς ένα σχέδιο (νόμου) προς εκτέλεση. Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, επί χρόνια διευθυντής των “Νέων” αλλά και του “Βήματος” και αρθρογράφος του “‘Εθνους” θα κληθεί να εποπτεύσει τη διαδικασία συρρίκνωσης της ΕΡΤ. Ετσι για πρώτη φορά υπάρχει υφυπουργός μόνο για την ΕΡΤ, αλλά όχι για τα υπόλοιπα ΜΜΕ, σαν να υπάρχουν επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων. Ο Ε. Βενιζέλος που ξεκίνησε τη νομοθετική του “καριέρα” από το νόμο 22328/ 1995 ως υπουργός Τύπου και ΜΜΕ τι λέει εδώ και καιρό..
@Αντίστροφα μετρά πλέον η Κρήτη που σε λίγο περνά πλέον στην ψηφιακή εποχή. Η ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στα Κ.Ε. της Ρογδιάς που καλύπτει το Ηράκλειο και της Μαλάξας που καλύπτει Χανιά και Ρέθυμνο, είχε παραταθεί για τις 26 Ιουνίου λόγων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα των Νομών αυτών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…