Πρόταση για το Alter, η ΕΡΤ-οκρίση και το μέλλον

@Γραπτή πρόταση για την επαναλειτουργία του ALTER κατέθεσε στην ΕΣΗΕΑ ο δικηγόρος του Γιώργου Κουρή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σύμφωνα με την πρόταση, στο κανάλι θα απασχολούνται 300 εργαζόμενοι και θα δίνονται μισθοί έως 800 ευρώ μεικτά. Θα δοθούν 2.000.000 ευρώ πριν την έναρξη λειτουργίας του καναλιού σε 450 εργαζομένους, ενώ παραμένει άγνωστο το bonus από το παραπάνω ποσό που θα αφορά στους 150 που θα αποχωρήσουν. Οι μισθοί, τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις θα δίνονται από τα έσοδα του καναλιού. Αναμένεται η απάντηση των εργαζομένων στη συγκεκριμένη πρόταση, μετά από γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με τα σωματεία τους. @Χθες η Όλγα Τρέμη «λύγισε» μετά το ρεπορτάζ για το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, το οποίο φιλοξενεί παιδιά οικογενειών που έχουν «χτυπηθεί» από την κρίση. Οι περιγραφές των μητέρων ήταν πράγματι συγκλονιστικές, οι οποίες αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους όλη την εβδομάδα στο Νηπιοτροφείο και τα παίρνουν μονάχα το Σββατοκύριακο, προκειμένου να έχουν στέγη και φαγητό! Η δημοσιογράφος συγκινήθηκε και μετά το ρεπορτάζ δήλωσε με τρεμάμενη φωνή: «Τι να πούμε...»!
@Αντίθετοι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ δηλώνουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και κάνουν λόγο για κακέκτυπο. «Την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Από τη λίστα των υπογραφών λείπει, όμως, η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.
@Το μέλλον του Τύπου συζητήθηκε κατά το 65ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εφημερίδων. Τα συμπεράσματα, έτσι όπως καταγράφηκαν, θέλουν τις έντυπες εφημερίδες σε όλον τον κόσμο να εμφανίζουν μείωση της κυκλοφορίας και των διαφημιστικών εσόδων τους, γεγονός που απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητά τους. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, παρατηρείται αύξηση των διαδικτυακών συνδρομητών, με τους αναγνώστες να δείχνουν σιγά σιγά αποφασισμένοι για να πληρώσουν, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις. Στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψε το «Ριμέικ» και μας μεταφέρει απόψε στις 21.00 από την ΕΤ1 τις εικόνες των τελευταίων ημερών από την Κωνσταντινούπολη. Σημαίες με την ημισέληνο και τον Κέμάλ, βιβλιοθήκες αντί για οδοφράγματα, και μια καινούργια μεσαία τάξη κατέβηκε στους δρόμους μαζί με τη νεολαία και τους καλλιτέχνες, που αντιστέκονται στην ισλαμοποίηση. Στη Ρένα Θεολογίδου μιλούν οι καθηγητές Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρία Ευθυμίου και Ευάγγελος Βενέτης.
@Για τις 8 Οκτωβρίου αναβλήθηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο η δίκη του δημοσιογράφου, εκδότη του περιοδικού «Hot Doc» Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση δημοσίευσης της «λίστας Λαγκάρντ». Σημειωτέον, ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τη δημοσίευση τον περασμένο Οκτώβριο στο περιοδικό του των αρχείων της επίμαχης λίστας, για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και είχε κριθεί αθώος από το αυτόφωρο μονομελές πρωτοδικείο παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα έδρας. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, καθώς κρίθηκε «νομικά εσφαλμένη» η αθωωτική κρίση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο Κώστας Βαξεβάνης να καλείται εκ νέου να λογοδοτήσει για την υπόθεση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…