Καλοκαίρι χωρίς...κρατική tv αλλά με πρωτιές για το μεγάλο κανάλι

@Αυτή η μετάβαση από την τηλεόραση στο Internet, με υψηλή θέαση σε συνδυασμό με άλλους τρεις παράγοντες προκάλεσαν ανησυχία στο Μέγαρο Μάξιμου. Οι θέσεις που εξέφρασαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Ανθιμος, ανοικτά υπέρ της ΕΡΤ, τα πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας από τον απόδημο ελληνισμό και η στάση των ευρωπαϊων, όπως εκφράστηκε από την EBU και τον πρόεδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Μάρτιν Σούλτς.
@Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου είναι πιθανό να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής. «Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητεί η ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα». Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων.
αράμεινε στην πρώτη θέση, για έβδομη συνεχόμενη σεζόν το δελτίο ειδήσεων του Mega. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το κανάλι για το διάστημα 3.9.2012-27.6.2013 το δελτίο ειδήσεων του Mega με μερίδιο 24,9% (Μ.Ο. 832.000) έναντι 19,8% του Alpha(570.000 θεατές) και 18,9% του ΑΝΤ1(623.000). Το «ψυχαγωγικό» δελτίο του Star με 11,8% (385.000) είναι τέταρτο και πέμπτο εκείνο του Σκάι με 7%(273.000). Στην περίπτωση της ΝΕΤ, η κυβέρνηση κατέβασε τα ρολά και έβαλε λουκέτο στις 11 Ιουνίου με αποτέλεσμα το δελτίο να σταματήσει με μερίδιο 5,9% (236.000). Το Μάιο το δελτίο ειδήσεων σταμάτησε στο 9%(285.000) έναντι 11,9% του Σκάι(319.000) και 11,5% του Star(234.000). Ο Alpha συγκέντρωσε μερίδιο 17,9%(377.000) ο ΑΝΤ1 20,5%(426.000) και το Mega 25,3%(531.000).
@Δεν εμφανίζεται διατεθειμένη η TEAM να διαθέσει σε συνδρομητικό δίκτυο τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League που κατείχε η «καταργημένη» ΕΡΤ. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα για λογαριασμό της UEFA αναμένει τις εξελίξεις γνωρίζοντας πως μπορεί να απαιτήσει και να εισπράξει από το δημόσιο το υπόλοιπο ποσό των 21,6 εκατ. ευρώ από το ανεκτέλεστο συμβόλαιο και επιπλέον αποζημίωση, ως αποτέλεσμα για το αιφνιδιαστικό λουκέτο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση. Ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος, καθώς θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι διαδικασίες και η συμφωνίες για να παραμείνει το Champions League στη νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση που ...θα προκύψει...
@H ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε υπόμνημα στο Συμβούλιο Επικρατείας, για τη μη εφαρμογή της απόφασης που για 17 μέρες τώρα προκλητικά αγνοεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να ανοίξουν οι πομποί της ΕΡΤ και να δοθεί πλήρες Ραδιο-Τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι επίσης συνάντησαν το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τη σταθερή θέση για να καταργηθεί εδώ και τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων και που όσο είναι σε ισχύ ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη έχουν πάρει σειρά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καθώς και άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου» όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα, γιατί «θα αποτελέσει το όχημα για νέες απολύσεις, για καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και για δυσμενή αλλαγή μιας σειράς εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, που έχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» επίσης τόνισε ότι «η κρατική Ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, χωρίς απολύσεις..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…